Της κακομοίρας (1963)

rigardie

RetroAdept
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
898
Αντιδράσεις
19
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάλλον θα το ανεβάσει στο θέατρο "Μουσούρη", και ο Φιλλιπίδης, αυτό το χειμώνα. Αν έχει το γέλιο του 50 - 50, της κακομοίρας θα γίνει. :biglaugh:
 
Αξεπέραστος ο Ζήκος!:biglaugh:
 
Αξεπέραστος!

Φέτος 2 φορές διοργάνωσα βραδιά Ζίκου. Μαζευτήκαμε φίλοι και είδαμε το έργο.

Τι έγινε...
 
Captain Kal είπε:
Μάλλον θα το ανεβάσει στο θέατρο "Μουσούρη", και ο Φιλλιπίδης, αυτό το χειμώνα. Αν έχει το γέλιο του 50 - 50, της κακομοίρας θα γίνει. :biglaugh:
Ας ξεθάψω και αυτό το θρεντ που αναφέρεται σ αυτήν την πολύ αγαπημένη ταινία που μετά από τόσα χρόνια βλέπεται το ίδιο ευχάριστα (να μην πω και παραπάνω) την οποία αυτή αξεπέραστη κωμωδία ανέβασε και στο θέατρο ο Πέτρος Φιλλιπίδης όπως βλέπεται στην τηλεοπτική διαφήμηση της θεατρικής παράστασης η οποία μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στην Αθήνα βρίσκεται σε περιοδία ανα την Ελλάδα αυτή την εποχή.


Φυσικά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον Κώστα Χατζηχρήστο, και φυσικά ο Πέτρος Φιλλιπίδης πάτησε ακριβώς πάνω στο ρόλο αυτό (κατά την γνώμη μου) και απλά πρόσθεσε και κάποια άλλα στοιχεία δικά του, τονίζοντας παραπάνω κάποιες από της σκηνές του έργου
 
Κάποια πράγματα δεν σηκώνουν remake. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε καθαρά για λόγους αρπαχτής, όπως και κάποιες άλλες , βλέπε "Ηλίας 16ου".

Επίσης η χρησιμοποίηση του ρόλου για τη διαφήμιση ζαμπονότυρων είναι ατυχέστατη.

Που πάς ρε καραμήτρο;
 
ο πετρος στον ηλια παιζει με δικο του στυλ δεν προσπαθει να μιμηθει τον χατζηχρηστο.εχουν αλλαξει και οι εποχες.αλλη η κοινωνια τοτε αλλη τωρα.παντως κατα τη γνωμη μου μεγας ηθοποιος ειναι ο γιαννης καπετανιος.μονο να τον βλεπεις ειδικα με τον σεφερλη φτανει.
 
Απίστευτη ταινία (ίσως η καλύτερη του Χατζιχρήστου μαζί με τον Ηλία του 16ου)

όχι άλλα ριμέικ από τον κύριο ΠΑΤΑΤΙΝΑ
 
Ο Χατζηχρήστος σε αυτή την ταινία δίνει ρεσιτάλ γέλιου. Η μία ατάκα καλύτερη από την άλλη. (Ποιός είναι αυτός ο ΙΚΑΣ?).Νομίζω πως κάπου διάβασα, ότι όταν προβλήθηκε η ταινία ήταν πρώτη σε εισπράξεις εκείνη την χρονιά.
 
Δυο-τρεις ατάκες Ρίζου και λοιπών, γιατί του Χατζηχρήστου νομίζω ότι τις ξέρουμε όλες απέξω :

-Ρίζος (προς Nτίνα Τριάντη) : "...και βάψε νυχοπόδαρα και βάλε πούδρες, και βάλε κρέμες..." (θα βγαίναν το βράδι)

-Ρίζος (προς Χατζηχρήστο) : "Πάντως εδώ, φραγκάκι δικό σου βγήκε...", "Θα ξανάρθω Ζήκο..."

-Δούκας : "Αστειεύεσαι; Θα σφάξω ρέγγα !"

Ε, άντε, και μια-δυο Χατζηχρήστου : "Συγνώμη μαντάμ, γιατί τα γράμματα είναι τ' ανάσκελα και δεν τα καταλαβαίνω", "Και γιατί το λες Υ-ποκάμισο, τι είναι Υπολοχαγός;", "Εκείνος ο αλλήθωρος, που το ένα του μάτι είναι εδώ και το άλλο στο Τόκιο"
 
Μια εκ των αγαπημένων μου ταινιών που όσες φορές κι αν τη δω σε επανάληψη στην ΕΤ-3 πάλι θα γελάω! :boss: :beer: :2beers:
 
Λογικά και αντικειμενικά ίσως είναι η καλύτερη ελληνική κωμωδία όλων των εποχών! Σε ποιά άλλη ταινία κάθε λέξη είναι και ατάκα? Ο δε Χατζηχρήστος είναι αφηνιασμένος, τα ισοπεδώνει όλα, κυριολεκτικά δεν παίζεται !!!

-"Ρε γεροξεφτύλα! Τι μασκαραλίκια ειν' αυτά;"

-"Ζήκο!"

-"Ερωτεύτηκες το κοριτσόπουλο έ;"

-"Ζήκο είπα!"

-"Το κοριτσόπουλο ρε έπρεπε να πάρεις ή την κυρά Δέσποινα;"

-"Εγώ ρε την κυρά Δέσποινα;" :D
 
εννοειται η αγαπημενη μου. την ξερω απεξω. το θεμα ειναι αλλο. ενω πολλοι νομιζουν οτι ο χατζηχρηστος σε αυτη την ταινια εχει βαλει πολλα δικα του, ειναι ισως η μονη ταινια που ειναι προσηλωμενος στο σεναριο, οπως ειχε δηλωσει σε συνεντευξη προς το τελος της ζωης του. εννοειται επισης οτι τα διαφορα ριμεικ ειτε αποτελουν αρπαχτες ειτε δεν αξιζουν μια, καθως η προσεγγιση του σεναριου ειναι παιδι της εποχηςεκεινης. [ΜηΝ Ξεχναμε οτι προκειται για ελαφρες κωμωδιες χωρις πολλα βαθια νοηματα].
 
foutix είπε:
εννοειται η αγαπημενη μου. την ξερω απεξω. το θεμα ειναι αλλο. ενω πολλοι νομιζουν οτι ο χατζηχρηστος σε αυτη την ταινια εχει βαλει πολλα δικα του, ειναι ισως η μονη ταινια που ειναι προσηλωμενος στο σεναριο, οπως ειχε δηλωσει σε συνεντευξη προς το τελος της ζωης του....
κι αυτο επειδη ο συμπρωταγωνιστης ηταν ο Δουκας...

το ξερετε ομως οτι (οπως ειχε πει σε συνεντευξη καποιος απο τους συντελεστες της ταινιας), αρχικα προοριζοταν ο ρολος του Δουκα να δινοταν στον Αυλωνιτη...

"Με διδυμο Αυλωνιτη-Χατζηχρηστου η ταινια θα διαρκουσε 3 ωρες! Θα πεταγε μια ατακα, εκτος σεναριου, ο ενας, θα απαντουσε ο αλλος κι αντε στο τελος να μη ξερεις τι να κοψεις στο μονταζ"...
 
lolota είπε:
κι αυτο επειδη ο συμπρωταγωνιστης ηταν ο Δουκας...το ξερετε ομως οτι (οπως ειχε πει σε συνεντευξη καποιος απο τους συντελεστες της ταινιας), αρχικα προοριζοταν ο ρολος του Δουκα να δινοταν στον Αυλωνιτη...

"Με διδυμο Αυλωνιτη-Χατζηχρηστου η ταινια θα διαρκουσε 3 ωρες! Θα πεταγε μια ατακα, εκτος σεναριου, ο ενας, θα απαντουσε ο αλλος κι αντε στο τελος να μη ξερεις τι να κοψεις στο μονταζ"...
Χμμμ.... με όλο το σεβασμό στον Αυλωνίτη, πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Σίγουρα οι μούτες του θα βοηθούσαν, αλλά όντως ο ρυθμός θα ήταν πολύ αργός...
 
Ποτε δεν μου αρεσε σαν κωμικος ο Χατζηχρηστος, δεν πολυγελαω, αλλα σαν Ζηκος ζωγραφιζει και θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες κωμωδιες του ελληνικου κινηματογραφου γιατι απο την αρχη εως το τελος, οι ατακες ειναι θεϊκες, σπανιο για ταινια.
 
Την ταινία την έχει πλέον ο Καραγιάννης και επειδή "πέρασε" στον κόσμο σαν "Μπακαλόγατος" (ενώ "Μπακαλόγατος" είναι άλλη ταινία με τον Φραγκίσκο Μανέλλη!) , της άλλαξαν τον τίτλο και την έκαναν κι αυτή "Ο μπακαλόγατος"! Τι να πει κανείς... :eek:

Δείτε εδώ...

 


http://www.karagiannis-karatzopoulos.gr/tainies/komodia/item/728-bakalogatos


 
Μια κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου που βλέπεται ευχάριστα...
 
Πίσω
Μπλουζα