domniki
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 3.011
Μαζι σου akaliakoukouakaliakoukou είπε:Γενικά είναι μέσα στα πιστεύω μου αυτό, ότι δηλαδή η πραγματική θυσία δεν ζητάει ανταλλάγματα.

Μαζι σου akaliakoukouakaliakoukou είπε:Γενικά είναι μέσα στα πιστεύω μου αυτό, ότι δηλαδή η πραγματική θυσία δεν ζητάει ανταλλάγματα.
Οχι! Πιστευω οτι εμεις οι ιδιοι καθοριζουμε την πορεία της ζωης μας με τις επιλογες μας και τις πραξεις μας.domniki είπε:Αληθεια, μια και ο τιτλος του thread ειναι "Της μοιρας το γραφτο", πιστευετε στο πεπρωμενο?
K'εγω Kambia, αλλα απλα στην σκεψη και μονο οτι μπορει, ισως, καποια πραγματα να ειναι προκαθορισμενα πριν απο μας για μας, τρελλαινομαι, σαλταρω (οι φιλοι μου με φωναζουν control-freak, γιατι αραγε #) ) ...να σας κουρασω λιγο κ'εγω με ενα αποσπασμα απο το "Ο Αντιπαλος Εραστης" της Μαρως Βαμβουνακη (εκδοσεις Φιλιπποτη):Kambia είπε:Οχι! Πιστευω οτι εμεις οι ιδιοι καθοριζουμε την πορεία της ζωης μας με τις επιλογες μας και τις πραξεις μας.
Πςςςςςςς!!!! Τα λεει ολα....domniki είπε:"Ο Αντιπαλος Εραστης" της Μαρως Βαμβουνακη (εκδοσεις Φιλιπποτη):
"[...]παιδευοταν μ' αυτα τα παναρχαια ερωτηματικα του πεπρωμενου και της ελευθεριας, για το ποσο πραγματι ειναι ελευθερος κανεις να διαλεγει και να κανονιζει τη ζωη του και για το ποσο μια προκαθορισμενη ζωη του επιβαλλεται. Ντρεπεται να υποθετει το δευτερο, ολη του η αγωγη, η παιδεια, η κοσμοθεωρια που ειχε αποφασισει να πιστευει τον οδηγουσαν στην πεποιθηση πως ο ανθρωπος μονος του φτιαχνει την τυχη του. Ομως οσο περνουν τα χρονια, οσο αποτυχαινει, απογοητευται, κουραζεται, τρομαζει, ολο και πιο πολυ αυτη η περιφημη, αξιοπρεπης ελευθερια των επιλογων βρισκει σε μαντρες, τσακιζεται. Ισως ειναι απο ανικανοτητα αυτη η διαπιστωση, ισως ειναι απο παραιτηση. Προχωρα πια στην ηλικια που, ωρες-ωρες, ολο και περισσοτερες ωρες, χρειαζεται ν'ακουμπησει στο μπαστουνι της μοιρολατρειας, ν'αφεθει στην ηδονη της αυτολυπησης, να αναπαυθει στην απογοητευση".
Ολο και περισσοτερο νιωθω κ'εγω σαν τον ηρωα του βιβλιου...
Νομίζω ότι με καλύψατε...Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο domniki
"Ο Αντιπαλος Εραστης" της Μαρως Βαμβουνακη (εκδοσεις Φιλιπποτη):
"[...]παιδευοταν μ' αυτα τα παναρχαια ερωτηματικα του πεπρωμενου και της ελευθεριας, για το ποσο πραγματι ειναι ελευθερος κανεις να διαλεγει και να κανονιζει τη ζωη του και για το ποσο μια προκαθορισμενη ζωη του επιβαλλεται. Ντρεπεται να υποθετει το δευτερο, ολη του η αγωγη, η παιδεια, η κοσμοθεωρια που ειχε αποφασισει να πιστευει τον οδηγουσαν στην πεποιθηση πως ο ανθρωπος μονος του φτιαχνει την τυχη του. Ομως οσο περνουν τα χρονια, οσο αποτυχαινει, απογοητευται, κουραζεται, τρομαζει, ολο και πιο πολυ αυτη η περιφημη, αξιοπρεπης ελευθερια των επιλογων βρισκει σε μαντρες, τσακιζεται. Ισως ειναι απο ανικανοτητα αυτη η διαπιστωση, ισως ειναι απο παραιτηση. Προχωρα πια στην ηλικια που, ωρες-ωρες, ολο και περισσοτερες ωρες, χρειαζεται ν'ακουμπησει στο μπαστουνι της μοιρολατρειας, ν'αφεθει στην ηδονη της αυτολυπησης, να αναπαυθει στην απογοητευση".
Ολο και περισσοτερο νιωθω κ'εγω σαν τον ηρωα του βιβλιου...
Πςςςςςςς!!!! Τα λεει ολα....
Ναι juanita, το εχω δει. Αλλα αν θυμασαι, στο τελος, ο Milton/Διαβολος παιρνει αλλη μορφη, για να βαλει σε αλλους πειρασμους το θυμα του.Juanita είπε:Το Συνήγορο του Διαβόλου τον έχετε δει;;; Ε, κάτι τέτοιο...
Αλλο χαρακτηριστικο των Ζυγων! Γι'αυτο τους ονομαζουν και γατουλες του καναπε: κοιμουνται ολη μερα και δεν κανουν τιποταJuanita είπε:Για μένα, τι να πω;;;;
Τουλάχιστον σ' αυτό της τεμπελιάς υποκύπτω καθημερινώς...![]()
![]()
![]()
domniki είπε:Αλλο χαρακτηριστικο των Ζυγων! Γι'αυτο τους ονομαζουν και γατουλες του καναπε: κοιμουνται ολη μερα και δεν κανουν τιποτα![]()