Το θυμαμαι σαν να ηταν χθες.. Καλοκαιρι, αναμενοντας την Τριτη δημοτικου, την απεκτησα
Ημερα Παρασκευη και περιμενα την μανα μου, με τα ψωνια της εβδομαδας (που προμηθευοταν απο γειτονικη πολη, ημερα λαικης). Εκεινη την μερα θα μου την εφερνε..
Αναμονη και καρδιοχτυπι. Επαιζα για να περασει η ωρα, με μια αλλη μου κουκλα. Θυμαμαι οτι δεν ηξερα τις διαστασεις της bibibo, και θυμαμαι με τι εκπληξη ειδα οτι η παλια μου κουκλα ηταν μεγαλη σε συγκριση (ή η bibibo ηταν μινιον, σε συγκριση με αυτες που ηξερα..).
Τι ομορφη κουκλα και τι ομορφο κουτι οταν την αντικρυσα. Αυτη η καρδουλα που ειχε στην συσκευασια την λατρεψα και εγω. Δυστυχως το κουτι αρκετο καιρο μετα και ενω το ειχα διατηρησει σε εξαιρετικη κατασταση, εφαγε πεταμα γιατι εχωσα το μικρο το γατακι εκει (για να το βλεπω και εκεινο σε βιτρινα), και τι καλα που καθοταν το καημενο, λες και επαιρνε ποζα.... Αλλα το πηρε ειδηση η μανα μου που σιχαινοταν τις γατες και οτι αυτες αγγιζαν, και παει το κουτι..ευτυχως προλαβα και εβγαλα το γατι.
Την επομενη Παρασκευη, μου ηρθε και η βαλιτσα της. Αυτη ειναι πιο εντονη αναμνηση, και η χαρα μου ηταν μεγαλυτερη. Σαν να το βλεπω μπροστα μου.. παρολο που περασαν τοσα χρονια... Το χερουλι, οι θηκες της μεσα, ειδικος χωρος για την κουκλα και διπλα ραφια για τα ρουχα. Πρεπει να ειχε και σιδερο για να βαζεις κρεμαστρες αν θυμαμαι καλα. Δεν ειχα ομως ρουχα να της βαλω μεσα, αλλα ειχα μερικα δικα μου (δηλ αυτα που εφτιαχνα εγω για τις κουκλες) οποτε δεν την αφησα αδεια.
Ευτυχως την επομενη βδομαδα.. πηρα τα ρουχα της νοικοκυρας, (με το ροζ φορεμα, την ποδιτσα, την μαντιλα στο κεφαλι, το θρυλικο ξεσκονιστηρι, και τις παντοφλες), αλλα θυμαμαι οτι δεν ειχα ενθουσιαστει και τοσο πολυ.