Τι αισθανθήκατε όταν αποκτήσατε την πρώτη σας bibi-bo.

spirtoulis

RetroMasteR
Joined
17 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.296
Αντιδράσεις
167
Τι αισθήματα και τι εντύπωση σας έκανε η πρώτη σας bibi bo; Είτε την αποκτήσατε ως παιδάκι είτε αργότερα όταν την πήρατε στα χέρια ως ρετροανάμνηση?Εγώ πάντως την απέκτησα δική μου όταν ήμουν μεγάλη και όταν την έπιασα στα χέρια μου άρχισα να θυμάμαι την παιδική μου ηλικία και μου ήρθε μία επιθυμία να ήμουνα πάλι παιδί και να έπαιζα με αυτή την τόσο όμορφη κούκλα. Όσες μου πήραν μικρή δεν τις χάρηκα γιατί είχα και αδερφές μεγαλύτερες που μου τις άρπαζαν. :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την πρώτη μου bibi-bo την απέκτησα πολύ μεγάλος, μιας και μια που έχουμε από παλιά είναι της αδερφής μου.Τρομερή συγκίνηση ένιωσα όταν την πήρα από το ταχυδρομείο και μόλις την έβγαλα από το κουτί της τη μύρισα. Μύριζε τη χαρακτηριστική μυρωδιά που έβγαζαν όλα τα κουκλιά της el greco.
 
Η πρώτη και μοναδική bibi-bo που πήρα στα χέρια μου ήταν η bibi-bo show (με τη βάση για μπαλλέτο). Θυμάμαι πως κρατούσα το κουτί ενώ καθόμουν στο κρεββάτι των γονιών μου, στην ακρούλα, στην πλευρά της μαμάς μου, που με βοηθούσε να το ανοίξω και να βάλω τις μπαταρίες, πως παρατηρούσα το "ρουζ" στα μάγουλά της, το γόνατο με τη βιδούλα και το σκληρό πλαστικό παπουτσάκι. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που οι εικόνες μου έρχονται σαν μέσα από όνειρο...είχα πραγματικά θαμπωθεί όταν τη βάλαμε στο ταμπλώ κι άρχισε να χορεύει!

Η bibi-bo αυτή ήταν δώρο από τη μαμά μου σε κάποια από τα πρώτα μου γενέθλια.

Δυστυχώς δε μου απόμεινε καμία από τις δύο... :(
 
Δεν ξέρω για εσάς , πάντως το να αγοράζεις μία κούκλα, να την βγάζεις από το κουτί της και να την περιεργάζεσαι είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Σε ξανακάνει παιδί. Θυμήθηκα αυτό το θέμα γιατί αγωνιζόμαστε για την επανακυκλοφορία της bibi-bo. Εσείς πως νιώσατε όταν πιάσατε την bibi bo στα χέρια σας? Γράψτε την εμπειρία σας και κυρίως ψηφίστε για την επανακυκλοφορία της , ώστε να ξαναζήσετε αυτό το υπέροχο συναίσθημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς απέκτησα την πρώτη κούκλα bibibo, μάλλον τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές της δεκαετίας του 90, τότε είχα αποκτήσει την κουζίνα και τη ντουλάπα της bibibo. Σίγουρα είχα μεγάλη χαρά που πρόσθεσα στην ήδη μεγάλη συλλογή παιχνιδιών μου την κούκλα και έπαιζα πολύ μαζί της προσέχοντας να μην τη χαλάσω.
 
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε...

Αν και μέχρι πρόσφατα πίστευα ότι την bibi-bo μου την έκαναν δώρο το 1982 τα Χριστούγεννα, μερικές αναμνήσεις που σιγά σιγά ξεπηδάνε από το παρελθόν με κάνουν να πιστεύω ότι ήταν καλοκαίρι 1981.... Θυμάμαι πολύ έντονα ένα ζεστό καλοκαίρι, θυμάμαι τη μουσική από την Κραυγή των Λύκων να την έχω συνδέσει με την κούκλα (είχα την κασέτα με το soundrack της σειράς και άκουγα συνέχεια το "... βρέχει, βρέχει κι απόψε"), θυμάμαι τη φορεσιά "ΠΑΡΤΥ" που μετά χάθηκε, αλλά και το ημερολόγιο του 1982 το οποίο το είχα σίγουρα κάποια στιγμή! Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ήταν ακριβώς η στιγμή, αλλά σίγουρα το συναίσθημα ήταν απίστευτη χαρά και ικανοποίηση που απέκτησα την καινούρια κούκλα!

Τα Χριστούγεννα της επόμενης χρονιάς πηρα δώρο τη ντουλάπα που είχε μέσα το ΣΚΑΡΛΕΤ, το ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ και το ΕΒΕΡΕΣΤ, ίσως και το ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ...
 
BETTY BOOP είπε:
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς απέκτησα την πρώτη κούκλα bibibo, μάλλον τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές της δεκαετίας του 90, τότε είχα αποκτήσει την κουζίνα και τη ντουλάπα της bibibo. Σίγουρα είχα μεγάλη χαρά που πρόσθεσα στην ήδη μεγάλη συλλογή παιχνιδιών μου την κούκλα και έπαιζα πολύ μαζί της προσέχοντας να μην τη χαλάσω.
Παρόμοια εμπειρία είχα κι εγώ. Την ίδια ακριβώς εποχή, Καλοκαίρι ήταν, απέκτησα την πρώτη Bibi-bo μαζί με την ντουλάπα της. Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι είχε πραγματικές βλεφαρίδες κι όχι ζωγραφιστές, κι επίσης εντύπωση μου είχαν κάνει τα ευλύγιστα άκρα της. Ένιωσα πολύ όμορφα και είχα μεγάλη περιέργεια να την επεξεργαστώ. Επίσης, το σηματάκι της με την καρδούλα το είχα λατρέψει.
 
perlastar είπε:
Επίσης, το σηματάκι της με την καρδούλα το είχα λατρέψει.
Τί είναι αυτό που θυμάται η perlastar βρε παιδιά??? Λέτε να το έβαζε η El Greco και στην bibi-bo ?
 
Το θυμαμαι σαν να ηταν χθες.. Καλοκαιρι, αναμενοντας την Τριτη δημοτικου, την απεκτησα

Ημερα Παρασκευη και περιμενα την μανα μου, με τα ψωνια της εβδομαδας (που προμηθευοταν απο γειτονικη πολη, ημερα λαικης). Εκεινη την μερα θα μου την εφερνε..

Αναμονη και καρδιοχτυπι. Επαιζα για να περασει η ωρα, με μια αλλη μου κουκλα. Θυμαμαι οτι δεν ηξερα τις διαστασεις της bibibo, και θυμαμαι με τι εκπληξη ειδα οτι η παλια μου κουκλα ηταν μεγαλη σε συγκριση (ή η bibibo ηταν μινιον, σε συγκριση με αυτες που ηξερα..).

Τι ομορφη κουκλα και τι ομορφο κουτι οταν την αντικρυσα. Αυτη η καρδουλα που ειχε στην συσκευασια την λατρεψα και εγω. Δυστυχως το κουτι αρκετο καιρο μετα και ενω το ειχα διατηρησει σε εξαιρετικη κατασταση, εφαγε πεταμα γιατι εχωσα το μικρο το γατακι εκει (για να το βλεπω και εκεινο σε βιτρινα), και τι καλα που καθοταν το καημενο, λες και επαιρνε ποζα.... Αλλα το πηρε ειδηση η μανα μου που σιχαινοταν τις γατες και οτι αυτες αγγιζαν, και παει το κουτι..ευτυχως προλαβα και εβγαλα το γατι.

Την επομενη Παρασκευη, μου ηρθε και η βαλιτσα της. Αυτη ειναι πιο εντονη αναμνηση, και η χαρα μου ηταν μεγαλυτερη. Σαν να το βλεπω μπροστα μου.. παρολο που περασαν τοσα χρονια... Το χερουλι, οι θηκες της μεσα, ειδικος χωρος για την κουκλα και διπλα ραφια για τα ρουχα. Πρεπει να ειχε και σιδερο για να βαζεις κρεμαστρες αν θυμαμαι καλα. Δεν ειχα ομως ρουχα να της βαλω μεσα, αλλα ειχα μερικα δικα μου (δηλ αυτα που εφτιαχνα εγω για τις κουκλες) οποτε δεν την αφησα αδεια.

Ευτυχως την επομενη βδομαδα.. πηρα τα ρουχα της νοικοκυρας, (με το ροζ φορεμα, την ποδιτσα, την μαντιλα στο κεφαλι, το θρυλικο ξεσκονιστηρι, και τις παντοφλες), αλλα θυμαμαι οτι δεν ειχα ενθουσιαστει και τοσο πολυ.
 
makisimos είπε:
Τί είναι αυτό που θυμάται η perlastar βρε παιδιά??? Λέτε να το έβαζε η El Greco και στην bibi-bo ?
maki μου αν και ήμουν πολύ μικρή για να θυμάμαι τη μέρα που πήρα την πρώτη μου bibi bo παρέμεινε η μοναδική μου κούκλα για πολλά χρόνια. Ήταν κούκλα ντουλάπας και φορούσε το πριγκίπισσα του ειρηνικού στο πράσινο. Πάνω λοιπόν σε αυτό το φόρεμα υπήρχε καρφιτσωμένη η χρυσή καρδούλα της el greco. Γενικά πρόσεχα πολύ τα παιχνίδια μου από μικρή έτσι, ως αρκετά μεγάλη, δεν έβγαζα την καρφίτσα από το φόρεμα γιατί τη θεωρούσα μέρος του φορέματος. Γι' αυτό το σηματάκι δεν μιλάμε;

Αυτό πάντως που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι τη λάτρευα και δεν έπεφτα να κοιμηθώ αν δεν την έπαιρνα αγκαλιά!!Την bibi bo που θυμάμαι σίγουρα είναι η πρώτη bibi bo Β περιόδου που έλαβα και ήταν η la banda. H κολλητή μου είχε πάρει τότε τη ΧΑΒΑΗ και είχα ξετρελαθεί με τα μακριά πυκνά μαλλιά της. Έτσι στα γενέθλιά μου (ή γιορτή?) οι γονείς της μου έκαναν δώρο τη la banda!! ( :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: ) Παρά τη σημερινή μου χαρά που βρίσκεται στη συλλογή μου καθώς και τη χαρά μου τότε που την πρωτοπήρα, όταν την άνοιξα ένιωσα φοβερή...απογοήτευση!!!! Ναι και όμως ναι!! Λύνοντας τις κοτσίδες για να την κάνω όπως ήταν της κολλητής μου ανακάλυψα ότι η...καράφλα πήγαινε σύννεφο!!! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:10 τρίχες από τη μια και άλλες τόσες από την άλλη ίσα ίσα να σχηματίζεται κοτσίδα και από μέσα κουρούπα!!!!!! Παρακαλώ μη βαρέσετε παιδάκι ήμουνα....

Λορένα μου χρόνια και ζαμάνια!!!! Τρομερή η πληροφορία για το ροζ ΣΟΥΦΛΕ!! Δεν ήξερα ότι υπήρχε και σε αυτό το χρώμα!!!! Πρόσφατα μάλιστα πέτυχα κάπου και μια φωτό του ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ σε ροζ που δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε!!! Λορενάκι μεταξύ μας τώρα, φραντζάκια της είχες κάνει έτσι;:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
από ένα σουπερ-μαρκετ ηταν η πρωτη με γουνα και ζωνη στην μεση, τι ενιωσα, χαρα ατελειωτη, άλλη μια απέκτησα με βραδυνο φορεμα που σωζεται αλλα όχι και σε καλη κατάσταση
 
makisimos είπε:
Τί είναι αυτό που θυμάται η perlastar βρε παιδιά??? Λέτε να το έβαζε η El Greco και στην bibi-bo ?
Bασικά εγώ αναφερόμουν σ'αυτό που είπε και η Λορένα, το ωραίο σηματάκι του κουτιού. Αλλά απ'ότι λέει η soufle, σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε και η χρυσή, καρφιτσωμένη καρδούλα τελικά.
 
Εγώ μάλλον δε θυμάμαι να μου φέρνουν εμένα Bibi-bo. Εγώ είχα κάλο με τη Sindy Pedigree. Είχαν φέρει όμως στην αδελφή μου και ήταν η νύφη. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφη κουκλίτσα! Είχαν φέρει δώρο στην αδελφή μου αργότερα και την πισίνα και την κρεβατοκάμαρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα πια εκτός από ένα κολλιέ της που φορούσε στο λαιμό. Δεν θυμάμαι αν ήταν της νύφης, αλλά ήταν σίγουρα Bibi-bo. Τώρα κόλλησα. Θα ψάξω να το βρω και είναι τόσο μικρούλι.
 
Παιδιά εγώ δε θυμάμαι τόσο την κούκλα όσο την ντουλάπα της!! Τρελαινόμουν να οργανώνω τη ντουλάπα της, να φτιάχνω τα ρούχα, τα αξεσουάρ, αφού την έκρυβα για να μην τη βρει η αδερφή μου!!! Έντυνα την κούκλα, την άφηνα σε μιαν άκρη και ασχολιόμουν αποκλειστικά με τη ντουλάπα!!!images.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα