Σήμερα για κάποιον ανεξήγητο λόγο γύρισα από τη δουλειά με τρελά κέφια. Να ήταν οι τρεις καφέδες; να ήταν ότι έπεσε κάπως η θερμοκρασία; ή να ήταν η ατελείωτη πληκτρολόγηση που μου έφαγε -ούτε θυμάμαι πόσες- ώρες; αλλά εξαιτίας αυτής της τόοοσο ενδιαφέρουσας εργασίας
έβαλα κλασική μουσική για να πάρω τα πάνω μου! Ποιος είπε ότι η κλασική μουσική είναι μόνο για να ηρεμεί κανείς;
Το παρακάτω κομμάτι γράφτηκε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα από τον αμερικανό συνθέτη Leroy Anderson τόσο για συμφωνική όσο και για ποπ ορχήστρα σε μια εποχή που το επάγγελμα της γραμματέως ήταν περιζήτητο. Τι σχέση έχουν το ένα με το άλλο; απόλυτη καθώς τα συνδέει το "μουσικό όργανο" που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση αυτής της σύνθεσης: μια γραφομηχανή!
Η πιο αστεία εκτέλεση που έχω βρει είναι αυτή με την Κρατική Ορχήστρα της Μαδρίτης.
Διεύθυνση: Miguel Roa, Σολίστ*: Alfredo Anaya (απίθανος τύπος!)
Leroy Anderson - The Typewriter (1950)
*Φυσικά και είναι σολίστ και όχι τυπικός δακτυλογράφος, καθώς ο ίδιος ο Anderson είχε δηλώσει ότι το μέρος που "παίζει" η γραφομηχανή είναι εξαιρετικά δύσκολο να το εκτελέσει μία/ένας δακτυλογράφος λόγω της ταχύτητας. Οι μόνοι που έχουν υπάρξει ικανοί να πετύχουν τόσο μεγάλη ταχύτητα και τέτοια ακρίβεια σε σχέση με την ορχήστρα είναι οι ντράμερ και οι percussionists. Άλλωστε και η ίδια η γραφομηχανή θεωρείται κρουστό!