Τι ακούω απόψε ...

Για απόψε,από ένα εκπληκτικό LP των Accept (τo Restless and Wild 1982) με αρκετά φανταστικά τραγούδια,θα διαλέξω όχι ένα από τα πιο δημοφιλή του δίσκου,αλλά το επίσης καλό και αγαπημένο μου:
"Flash Rockin' Man" - Accept

 
Αν σήμερα ηταν 27/5/1972 και ήμασταν στην Γερμανία, οταν ανοίγαμε την τηλεόρασή μας, θα βλέπαμε και ακούγαμε αυτο:


Pacific Gas & Electric, Kinks, Chuck Berry, Grateful Dead, Doors (μετα το θανατο του Jim Morrison), Rolling Stones στην καλυτερη περιοδο τους (Exile on Main St.) και δεν συμμαζεύεται!!!

Αν ανοίξτε σήμερα την τηλεοραση σας, τι θα δειτε και ακούσετε;
 
ναι αλλά από που πήραν το όνομα τους οι Doors; από το βιβλίο του Aldous Huxley "Doors οf perception", το οποίο έγραψε μετά από μια επική κατανάλωση...LSD και διαφόρων άλλων ουσιών. Όποιος δεν έχει διαβάσει το αριστούργημα του "Brave new world" προτείνω να το κάνει, αλλά στα αγγλικά, μιας και έχει πολλές λέξεις και εκφράσεις που είναι σχεδόν αδύνατον να μεταφραστούν. και για να μην είμαι off topic,
Νταλλλλάρας,Σαν τον μετανάστη, από cd.
 
Γιαννης Πουλοπουλος - Οταν μιλας για χωρισμο

 
Θα "ξεφύγω" λίγο από το συνηθισμένο hard ήχο και θα ακούσω απόψε ένα σχετικά δυνατό κομμάτι από τον Chris de Burgh.Με έναν ξεχωριστό στίχο..Μάλλον αλληγορικός στίχος.Ο οποίος θα μπορούσε να ταίριαζε και στη χώρα μας και στα όσα πέρασε αυτή τη δεκαετία που τελειώνει.Από το 2010 εώς τώρα.. Spanish Train - Chris de burgh

 
Γιαννης Λογοθετης - Ο Ελληνεξ. Απο τον δίσκο "ΛοΓοκρισιες" (1977). Τραγουδάει η Βασια Ζηλου.


Δεν μπορω να το κατανοησω οτι πρακτικα κανενας δισκος του ΛοΓο δεν εχει κυκλοφορησει σε CD (ή σε αλλη ψηφιακη μορφη)!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@freaktmp : το ίδιο και ο Χάρι Κλινν μόνο δίσκοι τους έχω όλους από Μοναστηράκι εφόσον βέβαια έχει φύγει ο ίδιος οι πιθανότητες να κυκλοφορήσουν σε cd είναι πρακτικά μηδέν.
radiorama-warrior
πολύ ωραία μουσική αλλά η προφορά τους ήταν τραγική. τόσα χρόνιο το yeti (το προφέρουν "γιατί" ελληνικό) δεν είχα καταλάβει ότι αφορούσε το Γι έτι, το μυθικό τέρας!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα