Τι ακούω απόψε ...

Το παρακατω χιτακι ακουγοταν συχνα απο τους ελληνικους ραδιοσταθμους στα 90s και ηταν αρκετα δημοφιλες αναμεσα στους ροκαδες.

 
Από το αρχείο του Γιώργου Παπαστεφάνου
Στην περιγραφή αναγράφονται
"
Ο Πάνος Γαβαλάς (1926-1988) και η Ρία Κούρτη, πραγματικό όνομα Ελευθερία Δημητριάδη-Κουρμάζου, υπήρξαν από τα δημοφιλέστερα καλλιτεχνικά ζευγάρια. Αχώριστο ντουέτο στα λαϊκά πάλκα και τους δίσκους για 25 τόσα χρόνια. Το βίντεο που βλέπετε εδώ, μαγνητοσκοπήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 για την εκπομπή «Ρεμπέτικο πάλκο», που είχαμε τότε στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Λίγο αργότερα, ο Πάνος Γαβαλάς, χτυπημένος από καρκίνο του λάρυγγα, θα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει για πάντα το τραγούδι. Στην επιλογή που σάς δείχνουμε ακούγονται τα τραγούδια: «Η αχάριστη», «Αρχόντισσα» και «Πέφτεις σε λάθη» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Ξεκινά μια. ψαροπούλα» του Δημήτρη Γκόγκου-Μπαγιαντέρα, «Ανδρέας Ζέππος» και «Βαγγελίτσα» του Γιάννη Παπαϊωάννου. Κομπάρσοι είναι οι θαμώνες και η ταβέρνα σκηνικό. Σκηνοθεσία Μαίρης Κουτσούρη. Παραγωγή από το τότε τμήμα ψυχαγωγικών εκπομπών της ΕΡΤ, που για 17 περίπου χρόνια είχα την ευθύνη του.
"
 
Το track κυκλοφόρησε το 1996, το ντελίριο mix το 2004 από τους Astral πάλι.

When you dream there are no rules
People can fly
Anything can happen.


Astral Projection - People Can Fly (Delirious Mix)

 
Το παρακατω ασμα απο το βρετανικο συγκροτημα Simple Minds λατρευτηκε απο τους ροκαδες στην Βρετανια και τον υπολοιπο κοσμο
και ειναι ενα απο τα καλυτερα χιτακια της βρετανικης ροκ σκηνης.

 
Ο Κώστας Καρράς δεν μου αρέσει όταν τραγουδάει, έτσι όταν έβαλα να ακούσω ένα άλμπουμ στο οποίο τραγουδούσε το "Ήρθες αγάπη μου" δεν περίμενα πολλά, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την υπέροχη ερμηνεία της Σούλας Μπιρμπίλη. Προς μεγάλη μου έκπληξη το έλεγε ωραιότατα, με φωνή πολύ πιο αδρή από άλλα τραγούδια όπως το "Θυμήσου τον Σεπτέμβρη".


Βέβαια πάλι υστερεί σε σχέση με την ερμηνεία της Μπιρμπίλη, αλλά παρά το ότι η ενορχήστρωση είναι πολύ όμοια, είναι ενδιαφέρον να ακούμε το ίδιο τραγούδι από γυναικεία και αντρική φωνή.

 
Πίσω
Μπλουζα