Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το Betrayal (Sorcerer Theme) ακουγόταν ως μουσική τίτλων στη σειρά Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ (τίτλοι) ΥΕΝΕΔ 1978-1980
(το θυμάμαι ως μουσική σειράς που παιζόταν στην ελληνική τηλεόραση όταν ήμουν μικρός).
Παραθέτω παλαιότερη σχετική ανάρτηση

Πέρασε σαν αστραπή ο ΤΟΝΕ LOC αλλά άφησε 2 διαμάντια!
Ειδικά αυτό με τις εξωτικές ενζενί ως απάντηση στις λευκές θεάρες του Robert Palmer!

Λοιπόν σήμερα μιλούσα με έναν νεαρό φίλο (gen Z) o οποίος έχει καλό αυτί ,οι μουσικές του αναζητήσεις είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες και οι οποίες τείνουν συνήθως προς τις δικές μας δεκαετίες. Έρχεται λοιπόν όλο ενθουσιασμό και μου λέει: Σήμερα άκουσα πρώτη φορά μια ροκ μπάντα που μου άρεσε πάρα πολύ. Θα έλεγα ότι είναι κλασικό ροκ αλλά δεν ξέρω αν την ξέρεις. -Για πες, του λέω. - Τους λένε Blue Oyster Cult! Τους έχεις ακούσει;
Τι να του πεις τώρα; "Έλα παππού μου να σου δείξω τ' αμπέλια σου" είπα από μέσα μου και απλώς χαμογέλασα. Χάρηκα όμως που νέα παιδιά σαν κι αυτόν έχουν τέτοια μουσικά γούστα κι όχι αυτά τα σημερινά μονότονα κι ανέμπνευστα που ακούν οι περισσότεροι της ηλικίας του.
Ε κι αφού είχαμε την κουβέντα για την "Αίρεση του Μπλε Στρειδιού" * είπα να τους ακούσω κι εγώ απόψε.

Blue Oyster Cult - Astronomy (1974)

*με το που μου είπε το όνομα της μπάντας θυμήθηκα εκείνο το ξεκαρδιστικό thread με το οποίο χτυπιόμασταν για μέρες στο μεγάλο lock-down....

Τελευταία επεξεργασία:
ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΩΝΩ - ΜΑΙΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ (1976)

Και το ομότιτλο (διαφορετικοί στίχοι και μουσική) με την Μαργαρίτα Βεντή από το 1997. Το θυμάστε ;
Με αναζήτηση η Μαργαρίτα Βεντή είναι μητέρα της Ζόζεφιν βλ. εδώ

Μαργαρίτα Βεντή - Καίγομαι και λιώνω (Official VideoClip)

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα