Με έχεις μάθει πια! Υπέροχο είναι! Το έβαλα σε playlist.
Δεν είναι ιδέα σου, φέρνει σε i feel love!Με έχεις μάθει πια! Υπέροχο είναι! Το έβαλα σε playlist.
Λοιπόν σήμερα άκουγα το A Casa d'Irene και ήμουν έτοιμη να το ανεβάσω. Όμως εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκα, "τι άλλες δουλειές έχει κάνει ο Nino Fidenco; " έχει άλλα γνωστά κομμάτια; Έκανα μια μικρή αναζήτηση, βρήκα μουσική που έχει γράψει για γουέστερν και που κάποια τα είχα ακούσει κάποτε και επίσης έχει κάνει και τη μουσική για τα -ας πούμε- φιλμ του Joe d'Amato, συγκεκριμένα για τις Εμμανουέλες του (πιο trash πεθαίνεις! )
Έτσι από την ταινία Emanuelle Around The World στάθηκα στο κομμάτι Anguish. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Fidenco εκείνη την εποχή ή αν δεν είχε την έμπνευση που θα έπρεπε, όμως το κομμάτι ενώ στέκεται άνετα σε disco playlist ταυτόχρονα μου δίνει την εντύπωση ότι έχει δανειστεί ένα sample από το I feel love του Moroder. Ή μήπως είναι ιδέα μου; (και τα δύο βγήκαν το 1977 πάντως )
Nino Fidenco - Emanuelle perchè violenza alle donne? - Anguish (1977) *
Πολύ ιδιαίτερο, αγαπημένο τραγούδι.Από μια φωτογραφία που ανέβασε η @αριαδνη στο θρεντ "Έλληνες ηθοποιοί - τι απέγιναν" ρωτώντας για την υπέργηρη κυρία που προχθές έκλεισε τα 102 και είναι η τραγουδίστρια και ηθοποιός Στέλλα Γκρέκα, βρήκα αφορμή να ανεβάσω ένα από τα τραγούδια που ερμήνευσε (ενώ αρχικά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά λόγω του ότι έβρισκε το στίχο "σαχλό" ). Όπως και να έχει, η βελούδινη φωνή της και οι αισθαντικές της κάθε φορά ερμηνείες δεν περνούσαν απαρατήρητες, η ίδια δε ήταν, κατά την προσωπική μου γνώμη, από τις πολύ όμορφες παρουσίες του ελαφρού τραγουδιού. Να είναι γερή!
Στέλλα Γκρέκα - Δυο πράσινα μάτια (1945)*
*Το τραγούδι γράφτηκε για την Άννα Καλουτά. Το έκανε γνωστό η Καίτη Παρίτση (1945) γιατί όπως γράφτηκε ήδη η Γκρέκα δεν ήθελε να το τραγουδήσει καθώς θεωρούσε ότι μάτια με μπλε βλεφαρίδες δεν υπάρχουν και ακουγόταν σαχλό. Ωστόσο μετά την τεράστια επιτυχία του τραγουδιού κι αφού το ερμήνευσαν κι άλλοι, υποχώρησε και έτσι εδώ την ακούμε σε μια ηχογράφηση της δεκαετίας του '70.