Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
With Or Without You - C:Real 1999
Με τη φωνή της Kate Anderson
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει συνέντευξη που δηλώνουν πως είχαν την έγκριση του Σπανού για την ενορχήστρωση που θυμίζει το "Σαν με κοιτάς"

With Or Without You - C:Real 1999
Με τη φωνή της Kate Anderson
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει συνέντευξη που δηλώνουν πως είχαν την έγκριση του Σπανού για την ενορχήστρωση που θυμίζει το "Σαν με κοιτάς"

Υπέροχο κομμάτι! Νομίζω πως αυτός ο δίσκος θα σου αρέσει, αν δεν τον έχεις ακούσει ήδη.

Fleetwood Mac - Sisters of the Moon (1979)

Από τα πιο αγαπημένα μου ever το ''with or without you" και πάντα θα μου θυμίζει κάποιες συγκεκριμένες διακοπές...

Ωστόσο σήμερα το έχω ρίξει στα νταλκαδιάρικα (ίσως φταίει και η ταινία για τον Καζαντζίδη που είδα χθες).
Αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ψυχές που σε κάποια στιγμή της ζωής τους θεωρήθηκαν δεδομένες.

Ιωάννα Γεωργακοπούλου - Στελλάκης Περπινιάδης - Ο Πασατέμπος (Μανώλη Χιώτη/ Γιώργου Γιαννακόπουλου - 1946)

Από τα πιο αγαπημένα μου ever το ''with or without you" και πάντα θα μου θυμίζει κάποιες συγκεκριμένες διακοπές...

Ωστόσο σήμερα το έχω ρίξει στα νταλκαδιάρικα (ίσως φταίει και η ταινία για τον Καζαντζίδη που είδα χθες).
Αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ψυχές που σε κάποια στιγμή της ζωής τους θεωρήθηκαν δεδομένες.

Ιωάννα Γεωργακοπούλου - Στελλάκης Περπινιάδης - Ο Πασατέμπος (Μανώλη Χιώτη/ Γιώργου Γιαννακόπουλου - 1946)

Φανταστικό

Θα ήθελα να την δω και εγώ. Αύριο θα πάει η κόρη μου να την δει.

Part Time - Cassie (Won't You Be My Doll)

Ready For Love - Bad Company 1974

Υπέροχο κομμάτι! Νομίζω πως αυτός ο δίσκος θα σου αρέσει, αν δεν τον έχεις ακούσει ήδη.
Ευχαριστώ για την πρόταση!

Μιας που την είδες, πως μπορείς να την κατηγοριοποιήσεις;
Είναι δραματοποιημένη βιογραφία ή μυθοπλασία;
Έχει στοιχεία πολιτιστικής αξίας ή την γύρισαν για αρπαχτή;
Ο συγκεκριμένος υπάρχουν αρκετές σοβαρές μαρτυρίες πως είχε φωνή που δεν χρειαζόταν μικρόφωνο.

Μιας που την είδες, πως μπορείς να την κατηγοριοποιήσεις;
Είναι δραματοποιημένη βιογραφία ή μυθοπλασία;
Έχει στοιχεία πολιτιστικής αξίας ή την γύρισαν για αρπαχτή;
Ο συγκεκριμένος υπάρχουν αρκετές σοβαρές μαρτυρίες πως είχε φωνή που δεν χρειαζόταν μικρόφωνο.
Σίγουρα θα την κατέτασσα στις βιογραφικές. Δεν νομίζω να υπάρχουν στοιχεία μυθοπλασίας καθώς βλέπουμε τον Καζαντζίδη (πολύ καλός ο Χρήστος Μάστορας στο ρόλο, νομίζεις ότι έχει αποφοιτήσει από δραματική σχολή) να δίνει συνέντευξη στον Γιώργο Λιάνη αφηγούμενος τη ζωή του και όσα τον σημάδεψαν.
Δεν θα έλεγα ότι η ταινία είναι αρπαχτή. Ίσα ίσα που βρίσκω να υπάρχει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην εξιστόρηση των γεγονότων και το συναίσθημα. Ούτε μελό, ούτε ντοκυμαντέρ. Το τι θα ήθελα περισσότερο να δω από την ταινία αυτή είναι τελείως υποκειμενικό και δεν θα κάνω κατάχρηση του χώρου εδώ για κάτι τέτοιο.
Ωστόσο στα τραγούδια που ακούστηκαν θα ήθελα να υπάρχει και κάποιο με φαρφισα (το αρμόνιο που έφερε από Ιταλία και έπαιζε ο εξαιρετικός ακορντεονίστας Βασ. Βασιλειάδης στην Ελλάδα και που σημάδεψε με τον ήχο του μια ολόκληρη εποχή). Δεν θυμάμαι να άκουσα κάποιο στην ταινία οπότε βάζω ένα εδώ.

Στέλιος Καζαντζίδης - Έφυγε, έφυγε (Βασ. Βασιλειάδη / Πυθαγόρα -1967)

*το τραγούδι ακούγεται επίσης και σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του HBO "The Wire" (2008) με αποτέλεσμα μετά να το ψάχνουν μανιωδώς οι φανς του σήριαλ.

Τελευταία επεξεργασία:
Διαβάζοντας τα πολύ ενδιαφέροντα της @Bajar, και λόγω ημέρας, θυμήθηκα μια άλλη ορχήστρα.
Σκεφτείτε λέει να είσαστε κάπου στις Τζιτζιφιές σε ένα κέντρο, και να είναι επί σκηνής ο Χρηστάκης με μια κιθάρα και να ψιλοφλερτάρει τη Μπέμπα Φινέτη, ο Βασίλης Βασιλειάδης (η Μπριζίτ Μπαρντό ας μου επιτραπεί, της Αθηναικής νύχτας) ακούραστος με το ακορντεόν του, ο Κουλούρης με το βιολί του, δύο παιχνιδιάρηδες νεαροί στα μπουζούκια, αχτύπητο δίδυμο για πολλά χρόνια, ο Κατινάρης με το Λιόση, και σα να μην έφταναν όλοι αυτοί σκάει με την υπερφωνάρα του ο Πάνος Γαβαλάς και στο σεγόντο η Ρία Κούρτη...
Ευτυχώς χάρη στον ελληνικό κινηματογράφο μπορούμε και να το δούμε...
Παιδια, ο Πάνος με τη Ρία :-)

ABBA - Happy New Year

happy-new-year-from-abba-lp2pa2kfmge4hmv6.gif

Πίσω
Μπλουζα