Τι ακούω απόψε ...

Κάτι διαφορετικό για απόψε. Επηρεασμένη από το post της Λώρας, τον Carlos Gardel και την αργεντίνικη ατμόσφαιρα σ' εκείνη τη γωνιά της προπολεμικής Κυψέλης έβαλα να ακούσω για εκατομμυριοστή φορά, μαζί με άλλα, το πιο αγαπημένο μου tango από τον άλλο διάσημο Carlos τoυ είδους, ο οποίος επίσης εξυμνεί τη δική του γειτονιά στο Buenos Aires με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Carlos Di Sarli - Bahia Blanca (1958)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα tango δημιουργούν ατμόσφαιρα ακόμα και όταν πλένεις πιάτα...
Ευχαριστώ bajar, είναι ένα υπέροχο ταξιδιάρικο νανούρισμα...
 
A-Ha-The sun always shines on TV
πόσο προφητικό...ο ήλιος πάντα λάμπει στην τηλεόραση...
πρόσφατα το ανακάλυψα μιας και στα '80ς ως παιδί δεν ήμουν σε θέση να καταλάβω το βαθύτερο νόημα των στίχων και ούτε υπήρχε εύκολος τρόπος να τους βρω, άντε σε καμία Κατερίνα της αδερφής μου και σε χάλια μετάφραση.
 
The Weeknd "Blinding Lights"
Ξέρω θα μου πείτε κομμάτι του 2019 ακούς;κι όμως έχει έναν ήχο από τα παλιά,απ' τα καλύτερα κομμάτια της προηγούμενης χρονιάς.Ακουστε το και θα με καταλάβετε (και στην extended version):

 
Το ξανάκουσα πριν λίγο μετά από καιρό και αυτόματα σκέφτηκα ένα σωρό νέα παιδιά που ζουν τη ζωή τους μέσα στα social media και τα έχουν κάνει δεύτερη φύση τους. Ξαφνικά το τραγούδι μοιάζει να είναι σχεδόν προφητικό.

"What drives you on
Can drive you mad
A million lies to sell yourself
Is all you ever had"

Garbage - Stupid girl (1996)

Κομματαρα.Shirley Manson φοβερή
 
Όταν έχεις κοιμηθεί στις εξίμισι το πρωί μετά από υποχρεωτική ολονυκτία με κλαρίνα, αυτό μοιαζει καλύτερο κι από 3 παναντόλ των 500. Να 'σαι καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όταν έχεις κοιμηθεί στις εξίμιση το πρωί μετά από υποχρεωτική ολονυκτία με κλαρίνα, αυτό μοιαζει καλύτερο κι από 3 παναντόλ των 500. Να 'σαι καλά!
Στης υπηρεσιες σας :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:
 
9η του Μπετόβεν.


αυτό πια και αν είναι ρετρό 200 χρόνια πριν. Υπάρχει ο αστικός μύθος ότι η διάρκεια του CD επιλέχτηκε έτσι από τους μηχανικούς ώστε να χωράει η 9η του Μπετόβεν. αν είναι αλήθεια δεν ξερω.
 
Υπάρχει ο αστικός μύθος ότι η διάρκεια του CD επιλέχτηκε έτσι από τους μηχανικούς ώστε να χωράει η 9η του Μπετόβεν. αν είναι αλήθεια δεν ξερω.
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της ιστορίας που αποδίδουν την απαίτηση αυτή στον πρόεδρο της SONY, στη γυναίκα του αντιπροέδρου αρμόδιου για CD, ή στον Herbert von Karajan. Αλλά ειδικά το τελευταίο δεν με πολυπείθει, διότι οι εκτελέσεις του Karajan είναι αρκετά γρήγορες, 65-67 λεπτά. O Furtwangler την έπαιζε πιο αργόσυρτα, π.χ αυτή εδώ είναι 73' 4", και χρειάζεται 74άρη δίσκο να χωρέσει.

Αλλά δεν βλέπω γιατί ο Karajan, που δεν ήταν ιδιαίτερα μετρόφρων ή αλτρουιστής, να χρησιμοποίησε ηχογράφηση με την οποία προφανώς διαφωνούσε για μεζούρα. Γενικά είναι πολύ ωραία ιστορία για να είναι αληθινή, αλλά από την άλλη η 9η είναι το κορυφαίο έργο συμφωνικής μουσικής οπότε δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιήθηκε αυτό. Η κατά προσέγγιση διάρκεια ήταν αποφασισμένη, αφού η κουβέντα ήταν αν ο δίσκος θα είναι 11" ή 12" σε διάμετρο. Ίσως η απόφαση πάρθηκε ώστε να χωράνε ακόμη και οι πιο μεγάλες ηχογραφήσεις της 9ης.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα