Τι ακούω απόψε ...

Mozart-Eine kleine nachtmusik
σύμφωνα με ένα άρθρο του Reader's Digest, μιας και οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν να ερμηνεύσουν σωστά τα έργα του Mozart, και το ιδανικό θα ήταν μια ορχήστρα αγγέλων με διευθυντή τον Άγιο Πέτρο και τον ίδιο τον Μότσαρτ στο πιάνο, δεν είναι παράξενο που οι κοινοί θνητοί αποτυγχάνουν. Πρόσφατα ξαναείδα την υπέροχη ταινία των '80ς amadeus και μου έκανε τρομερή εντύπωση, ο άνθρωπος έγραφε για πλάκα συμφωνικά έργα και όπερες! πολύ θλιβερό στο τέλος η ταφή του σε κοινό τάφο μιας και είχε "φάει" όλα τα λεφτά του.
 
Και κάτι τρυφερό, αθώο και συνδεδεμένο με αναμνήσεις παιδικές αλλά και γονικές.
Δεν το πιστεύω! Τι timing ήταν αυτό! Σήμερα το πρωί κοίταζα για το βινύλιο στις δημοπρασίες (κι έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό με τις τιμές).
Λατρεύω και τη Ρόζα -Ροζαλία.

Κάτι σε τελείως διαφορετικό ύφος από μένα σήμερα. Κοίταζα τις παλιές δουλειές του Bruce Dickinson πριν πάει στους Maiden και θυμήθηκα την εποχή που ήταν στους Samson με το όνομα Bruce Bruce. Κάποια στιγμή έπεσα πάνω σε αυτό το demo (δεν το είδα το τραγούδι αργότερα σε κάποιο στουντιακό άλμπουμ τους αλλά μπήκε στο Live at Reading του 1981) και ομολογώ ότι δεν μου φαίνεται καθόλου κακό.

Samson - Firing Line (~ 1979)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Λατρεύω και τη Ρόζα -Ροζαλία.
Επί τέλους κάτι στο οποίο τα γούστα μας διαφέρουν. Βαριόμουνα το ροζ χρώμα. Το πράσινο μουάρεσε όμως όπως και το κίτρινο χρώμα (Μια κολυμβήτρια Κινέζα) και το κόκκινο χρώμα (Η κυρία Φωτεινή) το οποίο δεν το έπαιζαν συχνά και αν θυμάμαι καλά δεν μπήκε στο άλμπουμ.

Δεν ξέρω πώς μου ήρθε φλασιά πριν λίγο το ρεφραίν κι ένας από τους "διαλόγους"ενός αρχαίου τραγουδιού που δεν το είχα ξανακούσει από τότε που η Ελλάδα θα 'τανε δεν θα 'τανε 150 χρονών. Και λέω, δεν κοιτάω ΓιουΤιουμπ? Και το βρήκα και μάλιστα όχι μόνο άπαξ. Αυτό έχει τον καλύτερο ήχο

Και με την ευκαιρία έμαθα κάτι που θα έπρεπε να το είχα καταλάβει από μόνος μου - είναι οι ίδιοι που ερμηνεύουν και το πολύ γνωστότερο "Ζαχαρίας και Αντζουλίνα"

Και για να συνέλθετε, να και λίγο γαλλικό μπαροκάκι. Το συγκεκριμένο κομμάτι το ακούω κάθε λίγες μέρες οπότε ελπίζω να μην το έχω ξαναβάλει εδώ. Η ταμπουρλατζού στην αρχή έχει πολλή πλάκα.

 
Πίσω
Μπλουζα