Τι ακούω απόψε ...

marina and the diamonds-bubblegum b...h
νομίζω ότι έχει γεννηθεί στην Ουαλία και είναι ελληνικής καταγωγής, φυσικά τα ανιψάκια μου μου έδειξαν αυτό το κομμάτι!
 
Καιρό είχα να γράπσω. Θα ανατρέξω στις προηγούμενες σελίδες σύντομα να δω τί διαμάντια έχετε ποστάρει.


Οσοι δεν έχουν δει την ταινία "Στο όνομα του πατρός", μιλάμε για αριστούργημα ερμηνειών.
 
Είδα πριν λίγο σε άλλο θρεντ μια φωτογραφία με τον Γιώργο Μουζάκη να κάθεται στο πιάνο και να κάνει πρόβα για κάποιο θεατρικό και άρχισαν να μου έρχονται αυτόματα στο μυαλό τίτλοι από τα υπέροχα τραγούδια που μας έχει χαρίσει και που ακόμη θυμόμαστε, θαυμάζουμε και τραγουδάμε (τουλάχιστον η δική μας γενιά). Το παρακάτω έκανε θραύση όταν διαγωνίσθηκε στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1967 ερμηνευμένο και από τον καταπληκτικό Σώτο Παναγόπουλο και από την Άντζελα Ζήλεια, με το κοινό να ξεσπά συνέχεια σε χειροκροτήματα και επευφημίες καθ' όλη τη διάρκεια της ερμηνείας και φυσικά απέσπασε και το πρώτο βραβείο.
Αργότερα στην ταινία "ο Ανακατωσούρας" συμπεριελήφθη αυτή η μοναδική σκηνή από το φεστιβάλ όπου το ερμηνεύει η Άντζελα Ζήλεια κι έτσι έχουμε ένα μικρό ντοκουμέντο από το φεστιβάλ εκείνης της χρονιάς.
Μου αρέσουν και οι δύο ερμηνείες αλλά η φωνή του Παναγόπουλου είναι αξεπέραστη.

Σώτος Παναγόπουλος -Γιώργος Μουζάκης - Καλώς όρισες έρωτα (1967) [ζωντανή ηχογράφηση από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης]


Άντζελα Ζήλεια - Καλώς όρισες έρωτα (Ο ανακατωσούρας 1967)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Ρε σεις βαλτε ενα στοπ να προλάβω να διαβάσω. 40 σελίδες είναι!
 
Η Ζορμπαλά μ'αρέσει πολύ. Ωραία φωνή και πολύ γλυκιά παρουσία. Κάποτε το'ριξε και λίγο στο ροκ και της πήγαινε. Το πιο κάτω το άκουσα σε μια χριστουγεννιάτικη εκπομπή στα τέλη του 88. Στο πιο κάτω κλιπάκι βέβαια εχει ντυθεί σα να έχει πάει να ψάλλει αριστερός ψάλτης και ο μουστακαλής κιθαρίστας μου φαίνεται τυχαίος, δεν ταιριάζει, σα να βγήκε βόλτα το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής να μαζέψει κομπάρσους από τη Βαρβάκειο και πήρε τον πρώτο χασάπη που βρήκε. Και μετά πέρασε έξω από ένα σχολείο και μάζεψε 2-3 μαθητές. Το τραγουδάκι τα σπάει όμως ε;


Βέβαια παντρεύτηκε τον Κιμούλη ο οποίος τη χώρισε για τη Δαμανάκη. Χειρότερο σενάριο κι από Τόλμη και γοητεία.

υγ. Ο στίχος λέει "στου μυαλού μου τη σκακιέρα" και τότε που είχα άγουρο αυτί μου φαινόταν να λέει "στου μυαλού μου τη σκατιέρα"....τεσπα, αυτά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για θυμίστε μου. Υπήρχε κάποια μουσική εκπομπή που είχε ως μουσική τίτλων αυτό το τραγούδι ή έστω ένα κομμάτι του;

 
Κάνε κουράγιο. Εγώ δέκα μέρες έλειψα και μου πήρε κοντά μια βδομάδα να προλάβω να τα ακούσω όλα.
To παλεύω και εγώ καθημερινά, προσπαθώ να τα ακούω όλα. Δεν προσπερνάω παρά μόνο κομμάτια που τα ξέρω και δεν θέλω να τα ακούσω εκείνη την στιγμή.

Το τραγουδάκι τα σπάει όμως ε;
Για μένα ναι, καλό flash back. :)


Mike Oldfield - Hibernaculum (1994)

 
Για θυμίστε μου. Υπήρχε κάποια μουσική εκπομπή που είχε ως μουσική τίτλων αυτό το τραγούδι ή έστω ένα κομμάτι του;
Τι φλασιά ήταν αυτή βρε Rygar? Αν δεν το ρώταγες, το γεγονός θα είχε θαφτεί για πάντα στο τελευταίο υπόγειο της μνήμης μου (την οποία τώρα τελευταία τη φλερτάρει ο γνωστός γερμανός, ο Alz...).
Λοιπόν ο Ανδρέας Μικρούτσικος είχε όντως εκπομπή στην ΕΡΤ2 με τον τίτλο "Συχνότητες" το 1987 όπου φιλοξενούσε διάφορους μουσικούς (κυρίως mainstream) κι έπαιζαν live. Ακόμη θυμάμαι την εκπομπή που ήταν καλεσμένος ο Καρβέλας και τον παρακολουθούσα σα χαζό με το στόμα ανοικτό να παίζει εκπληκτικό πιάνο σαν να ήταν ο Jerry Lee Lewis της Ελλάδας (τουλάχιστον τότε έτσι φάνταζε στα μάτια μου).
Κατά τα άλλα δεν θυμάμαι αν το τραγούδι "Συχνότητες" ήταν και οι τίτλοι της εκπομπής (λογικά θα ήταν). Άλλωστε ο Μικρούτσικος, σε αντίθεση με τον αδερφό του, ποτέ δε μου έλεγε κάτι ως τραγουδιστής. Το love στο έβαλα αποκλειστικά και μόνο για την ανάμνηση. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα