Τι ακούω απόψε ...

Πολύ καλό, μου θύμισε το Μια άσκηση φυσικής άλυτη από Λένα Πλάτωνος.
Πολύ καλό! Δεν τον είχα ακούσει μέχρι τώρα αλλά το όλο στυλ μου θυμίζει τους "χωρίς περιδέραιο" σε πιο σύγχρονη εκδοχή.

Diamond Head - Helpless (1980)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Dazz band - Let it whip

Joystick

Οταν μετά από 1000 χρόνια θα ψάχνουν για Μπετόβενς 1000 χρόνια πριν, θα κάνουν μία στάση σε αυτά τα αριστουργήματα.
Ακούγοντας μετά από χρόνια το Let it whip και έχοντας πιο ώριμο αυτί, αναρρωτιόμουν τί μού θυμίζει η αρχή του. Μα το Beat it! Από το 30" κι επειτα.

Ο γιός του Τζακ - Σπάσε!
 
Έψαχνα απόψε στο τιουμπ να βρω τη διαφήμιση της κολώνιας La Tipa (αυτή με τις σταγόνες και τους άντρες...) να τη στείλω σε μια φίλη millennial που με ρωτούσε περί τίνος πρόκειται. Αντ' αυτού έπεσα στην ωραία, σκοτεινή κι "αρρενωπή" διαφήμιση της κολώνιας Beau Mec με το εξίσου ωραίο και κάπως μυστηριώδες soundtrack. Και τότε συνειδητοποίησα ότι το συγκεκριμένο έχει παίξει όχι μόνο στη διαφήμιση αλλά και στην εκπομπή "Με αρετή και τόλμη", όπως επίσης και σ' ένα επεισόδιο του Miami Vice. Ποιος ξέρει, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε και κάπου αλλού και να μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Είναι όμως κομματάρα! *

Yello - Hawaiian Chance (1987)


* όταν ήμουν έφηβη, για κάποιο λόγο πίστευα ότι το κομμάτι περιέχει μελωδία του Σπανουδάκη! o_O Αλλά είπαμε, ήμουν μικρή κι άσχετη.
Πράγματι, είναι δυνατό κομμάτι. Είσαι σίγουρη ότι ακουγόταν στην συγκεκριμένη διαφήμιση ; Γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι σχετικό.
Παραθέτω νέο απόσπασμα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σαν σήμερα πριν 10 έτη, στις 5 Φεβρουαρίου 2014 έφυγε η μεγάλη τραγουδίστρια Τζένη Βάνου






Τα παραπάνω περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε σχετικό κατάλογο αναπαραγωγής

Σχετικά με το τραγούδι "Απόψε" βλ. ανάρτηση https://retromaniax.gr/threads/Τι-ακούω-απόψε.6545/post-587321
 
The Mission - Wasteland

Δύο από τα μέλη της μπάντας ηταν μέλη των Sisters of Mercy. Επειδή ο Ελντριτς ήταν πρήχτης (απ΄ό,τι έχω διαβάσει), έφυγαν κι εκαναν τους Mission. Στο κλιπ είναι εμφανής η ομοιότητα με τους Sisters, για όσους γνωρίζουν και τις δύο μπάντες, απλώς ο ντράμερ είναι...ανθρωπος σε σχέση με το drum machine των Sisters.

Και μιας και μιλησα για Sisters of Mercy, ε ας βαλω κι ένα.

Train

Αν έχετε καλό αυτί, θα διαπιστώσετε ότι τα ντραμς μοιάζουν κάπως ξύλινα, λες και παίζει ρομπότ. Οχι ότι δε μας αρέσει, μια χαρά είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αφιερωμένο από την Μπέτυ στον Πάνο
Όποτε ακούω αυτό το υπέροχο τραγούδι μου έρχεται αυτή η ατάκα και φυσικά η σκηνή που ο Μιχαλόπουλος ακούει την αφιέρωση μέσα στο αγροτικό και έρχεται ο Στάθης και παθαίνει ταράκουλο!!!
 
Αφιερωμένο από την Μπέτυ στον Πάνο
Που το θυμήθηκες! :worship:

Όποτε ακούω αυτό το υπέροχο τραγούδι μου έρχεται αυτή η ατάκα και φυσικά η σκηνή που ο Μιχαλόπουλος ακούει την αφιέρωση μέσα στο αγροτικό και έρχεται ο Στάθης και παθαίνει ταράκουλο!!!
Ταινία "Βασικά Καλησπέρα σας" 1982
Όλη η ταινία εδώ. Στην περιγραφή και τα σχόλια αναφέρονται τα τραγούδια που ακούγονται (πληροφοριακά έχω σχολιάσει ως προς τον εντοπισμό των τοποθεσιών των εξωτερικών γυρισμάτων - επίσης βλ. σχετικά και αναρτήσεις στο θέμα Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες - 2ο μέρος #2383 , #2384 , #2385 , #2386 , #2387 )
Παραθέτω (λόγω καλύτερης ποιότητας) το συγκεκριμένο τραγούδι στο 30:50 της ταινίας (οι εξωτερικές λήψεις στο εν λόγω απόσπασμα είναι στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά και προς το τέλος του τραγουδιού στο Παλαιό Φάληρο έναντι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου- Παναγίτσας)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα