Τι ακούω απόψε ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας don dokken
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Όλα τα σ'αγαπώ - Κλεοπάτρα 1994
Σοβαρό ζεμπέκικο του άτυχου Χρήστου Λαγού σε στίχους Πυριόχου.

Φίλε RIO, το συγκεκριμένο κομμάτι μου θυμίζει μια σκηνή στο "Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 3" (που έτυχε πριν λίγο να υπάρχει και σχόλιο σου για την ταινία). Η σκηνή είναι μες στη τάξη, όπου ο φίλος μας προσπαθεί να προκαλέσει την τιμωρία του από την καθηγήτρια, εξηγώντας την εργασία του με το δικό του "ευρηματικό τρόπο" σε όλη την τάξη που τον ακούει έκπληκτη (δεν θυμάμαι ποια ήταν η εργασία). Το ίδιο σοκαρισμένη τον ακούει και η καθηγήτρια. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επεδίωκε..
Τες πάντων, η μουσική που παίζει εκείνη τη στιγμή μοιάζει πολύ με το κομμάτι που postαρες.

Ίσως γιατί την μουσική και στις δυο ταινίες ( Risky Business και Three o' clock high) , την έχουν γράψει οι tangerine dream....:)

Βλέποντας και ακούγοντας τραγούδια που "ανεβάσατε" πριν λίγες μέρες της τεράστιας Άντζελας Δημητρίου, να postάρω και εγώ ένα. Είναι από το φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1980. Υπέροχο τραγούδι, μελωδικά επηρεασμένο από τη δεκαετία που μόλις είχε τελειώσει.
Θα μπορούσε να ήταν και soundtrack ταινίας. Απλά..υπέροχο!

Άντζελα Δημητρίου - Ας ήταν να μπορώ

Βλέποντας και ακούγοντας τραγούδια που "ανεβάσατε" πριν λίγες μέρες της τεράστιας Άντζελας Δημητρίου, να postάρω και εγώ ένα. Είναι από το φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1980. Υπέροχο τραγούδι, μελωδικά επηρεασμένο από τη δεκαετία που μόλις είχε τελειώσει.
Θα μπορούσε να ήταν και soundtrack ταινίας. Απλά..υπέροχο!

Άντζελα Δημητρίου - Ας ήταν να μπορώ

Τόση Άντζελα έχω ακούσει στη ζωή μου αλλά αυτό ποτέ! Πώς γίνεται; Πανέμορφο κομμάτι, υπέροχη ερμηνεία, έχω εντυπωσιαστεί που της ταίριαξε τόσο καλά το ελαφρό.
Είναι όμως και η εποχή που μου αρέσει σε αυτό το είδος τραγουδιού (αν και τα 70s τα αγαπώ λίγο περισσότερο).

Στο ίδιο ύφος ακούω απόψε δύο άξιους εκπροσώπους του ελαφρού της περιόδου 70- 80 σε ένα κομμάτι της Νινής Ζαχά (στίχοι και μουσική) που μιλάει για έναν έρωτα που έληξε άδοξα.

Αλέκα Κανελλίδου - Δάκης - Πώς φτάσαμε ως εδώ (1983)

Πίσω
Μπλουζα