Τι αναλογικό δεν θα αφήσετε ποτέ για κάτι ψηφιακό.

Τα carbulater του Fazer.... Με τίποτα δεν θέλω μηχανάκι με injection.
 
Με τίποτα δεν αλλάζω τον ήχο των βινυλιων, σε ένα καλό και ρυθμισμένο πικάπ και γενικά τον αναλογικό ήχο.

Μπορεί τα ψηφιακά μέσα να μας παρέχουν πολλές ευκολίες, αλλά ο ήχος τους απέχει πολύ από τον αναλογικό που καλύπτει όλα τα φάσματα των συχνοτήτων.
 
Δεν θα άλλαζα με τίποτα το ρολόι χειρός. Έτσι, με δείκτες!
 
Γραφω σπανιοτατα με παραδοσιακο τροπο, και φυσικα οταν χρειαστει να γραψω χρησιμοποιω οποιον στυλο βρω που εχει ξεμεινει 'στοκ' σε κανενα συρταρι.

Τωρα δεν ξερω αν οι στυλοι εχουν καποια τεχνολογια που μπορει να εξελιχτει παραπανω. Έχω την εντυπωση οτι μεχρι την εποχη που θα χρειαστει να αγορασω ποτε στυλο, η τεχνολογια τους θα εχει αλλαξει τοσο πολυ που θα μου φανει διαστημικος :D Ισως νεα χημικη συνθεση μελανιου; εργονομικο σχημα; καποιο νεο συστημα ροης; δεν ξερω :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον εγω αν και διαβαζω ηλεκτρονικο τυπο,το καλοκαιρι στις διακοπες μου δεν αλλαζω τον εντυπο τυπο.
 
Δεν θα ήθελα ψηφιακό κοντέρ και στροφόμετρο στο αυτοκίνητο. Επίσης συμφωνώ για τα e-books και γενικά τα σκαναρισμένα περιοδικά. Προτιμώ τα χάρτινα. Και φυσικά οι ψηφιακές κορνίζες είναι τουλάχιστο άχρηστες. Ακόμη προτιμώ το ποτενσιόμετρο έντασης ήχου του ηχοσυστήματος, είτε στο αυτοκίνητο είτε στο σπίτι, να είναι ροδέλα αναλογική.
 
ebooks μακρια απο μενα.Δεν μπορω με τιποτα να διαβασω σοβαρα κατι τετοιο οποτε βιβλια κανικα με χαρτι και τα μυαλα στο μπλεντερ και μαλιστα με την καθιερωμενη τζουρα μεσα στα φυλα του οταν ειναι καινουργιο.
 
To πικαπ. Το βινύλιο δεν πέθανε ποτέ, το cd πεθαίνει αργά αλλά σταθερά.
 
Για να πω την αλήθεια, δεν έχω αντικαταστήσει πολλά αναλογικά πράγματα για ψηφιακά. Απλά τα νέα προστίθενται στα παλιά και κάνουν τη δουλειά όλα μαζί!!

Δεν θα αποχωριστώ ποτέ το πικάπ μου, αλλά και το betamax βίντεό μου...και ας υπάρχει και cd player και blu ray στο ράφι!
 
Βιβλία και vhs...
 
johnny19818 είπε:
Δεν θα ήθελα ψηφιακό κοντέρ και στροφόμετρο στο αυτοκίνητο.
Μια από τα ίδια! Όταν κοίταζα διάφορες μάρκες για να πάρω καινούριο αυτοκίνητο πριν 7 χρόνια, απέρριπτα αμέσως όσα είχαν ψηφιακά κοντέρ όσο όμορφα κι αν ήταν σαν αυτοκίνητα εξωτερικά!!!
 
kingtiger077 είπε:
Μια από τα ίδια! Όταν κοίταζα διάφορες μάρκες για να πάρω καινούριο αυτοκίνητο πριν 7 χρόνια, απέρριπτα αμέσως όσα είχαν ψηφιακά κοντέρ όσο όμορφα κι αν ήταν σαν αυτοκίνητα εξωτερικά!!!
Δε με ενόχλησε ποτέ το αναλογικό κοντερ στα αυτοκίνητα. Αντίθετα χαίρομαι ιδιαίτερα που εξαφανίστηκαν τα χειροκίνητα παράθυρα και οι χειροκίνητες κλειδαριές/ασφάλειες. Γενικότερα χαίρομαι που εξαφανίστηκε το vhs (ξέρω, κάποιοι θα με βρίζουν :supergrin: ) και η κασέτα ήχου.
 
Το πρώτο αυτοκίνητο που θυμάμαι με ψηφιακό κοντέρ είναι το Fiat Tempra.
 
H αναλογικη εκπομπή σηματος της τηλεορασης.Μπορει να εχει ειδωλα , μπορει να εχει χιονακι αλλα βλεπεις εικονα.Στο ψηφιακο ενα προβλημα να δημιουργηθει πεφτει μαυρο και no signal.

εννοειται και το πικαπ με βινυλιο τον καλυτερο ηχο που εχω ακουσει ειναι εκει.
 
Φυσικά το πικάπ,όλη αυτή η μαγεία απ'το να το ρυθμίσεις σωστά μέχρι το να βγάλεις τον δίσκο απο τον φάκελο,να τον καθαρίσεις,να βάλεις πάνω του την βελόνα και να τον ακούσεις παρακολουθώντας τον να γυρίζει.
 
Δεν άλλαξα και δεν αλλάζω :

1. τους δίσκους μου (αυτό που χαζοειδώς σήμερα λέγεται «βινύλιο») Και το πικαπ, εννοείται.

2. τα ρολόγια

3. τα βιβλία (το βιβλιο είναι τεχνολογικό προιόν. απλώς λίγο παλιότερο)

4. το οπτικό σκόπευτρο της φωτογραφικής. Η οθόνη είναι ανυπόφορη στις dslr.

5. το γράψιμο με στυλό και χαρτί.

6. το τηλέφωνο με δίσκο (αν και έχω κι ασύρματο, το κλασικό τηλέφωνο δουλεύει και χωρίς ρεύμα από τη δεη)

7. τα ποτενσιόμετρα (συρόμενα, περιστροφικά) ειδικά στο ραδιόφωνο. Το να ψάχνες σταθμούς με κουμπιά είναι κουραστικό κι ανόητο.

Αντιθέτως το ψηφιακό πράγμα που δε χρησιμοποιώ πιά είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Με τα χρόνια έχουν πάψει να είναι διασκεδαστικά. Εχουν απλώς όλο και καλύτερα γραφικά αλλά είναι βαρετά περίπλοκα και αγχωτικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
-προτιμώ τα αναλογικά ρολόγια και οχι τα ψηφιακά ρολόγια (βεβαια μου αρεσουν και αυτα αλλά δεν τα χρησιμοποιώ...)

-προτιμω να διαβαζω ενα βιβλίο ή ενα περιοδικό σε εντυπη μορφή και οχι μεσω υπολογιστη, σε μορφή pdf (σε τετοια περιπτωση θα εκτυπώσω τις σελίδες...)...

-προτιμώ να ακούω μουσική από κασέτες και cd...και οχι από υπολογιστή ή ηλεκτρονικές συσκευες...
 
ποτέ δεν θα εγκαταλείψω τις αναλογικές εγγραφές , είτε είναι σε δίσκους για πικ-απ ,είτε είναι σε κασέτες ,είτε είναι από το ραδιόφωνο, έστω και στα μεσαία κύματα .....

και λόγος είναι οτι η αναλογική εγγραφή ,μετά την ακοή ,αγγίζει και την ψυχή ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όπως ανέφεραν πολλοί παρά πάνω, δεν θα ήθελα ποτέ να χαθούν τα αναλογικά ρολόγια. Τα βιβλία, τα γράμματα...δεν είναι το ίδιο να λαμβάνεις ένα γράμμα απ' το αγαπημένο σου πρόσωπο μ' ένα μύνημα. Περισσότερο όμως με νοιάζει για τα μουσικά όργανα. Τελευταία χρησιμοποιούνται περισσότερο synthesizers ή νότες μεσω προγραμμάτων στον υπολογιστή κι έτσι η ποιότητα του ήχου, αλλά καί της σύνθεσης, πέφτει πολύ.
 
Βινύλιο εννοείται,συγκριτικά με το cd έχει πολύ καλύτερο ήχο.Βέβαια κυκλοφορούν και σήμερα βινύλια για συλλέκτες.
 
Πίσω
Μπλουζα