Τι βλέπω απόψε...

The prowler (1951)
Σκηνοθεσία: Joseph Losey
Πρωταγωνιστές: Van Heflin, Evelyn Keyes

Ένας αστυνομικός(Van Heflin) εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του και πλησιάζει τη γυναίκα(Evelyn Keyes) ενός ηλικιωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού, με την οποία συνάπτει παράνομο δεσμό. Στη συνέχεια σκηνοθετεί μια ληστεία και δολοφονεί τον σύζυγο, μια ενέργεια που αγνοούσε αλλά και δεν ενέκρινε η ερωμένη του. Παρόλα αυτά, αυτή ξεπερνά το τραγικό αυτό γεγονός και με την ψευδή κατάθεσή της στο δικαστήριο ο αστυνομικός απαλλάσσεται. Ακολουθεί σε σύντομο διάστημα ο γάμος, όμως οι εξελίξεις ανατρέπουν τα σχέδια του ζεύγους και υπό το κράτος του πανικού βγαίνουν στην επιφάνεια τα κίνητρα όσων προηγήθηκαν.

Φίλμ νουάρ της μακαρθικής περιόδου. Κλασικό ερωτικό τρίγωνο με τη "μοιραία" γυναίκα να ζει μια αποπνικτική συζυγική σχέση χωρίς διέξοδο. Η εμφάνιση του συντοπίτη της αστυνομικού λειτουργεί λυτρωτικά. Η λύση του φόνου μοιάζει αναπόφευκτη, όμως εδώ δεν συμπράττει ούτε συναινεί η σύζυγος του θύματος. Το φιλμ υποδηλώνει, προκαλώντας απλώς τις υποψίες στον θεατή για τις πραγματικές προθέσεις του δολοφόνου αστυνομικού, θέτοντας από νωρίς ερωτηματικά για τα ερωτικά κίνητρά του. Η αλήθεια αποκαλύπτεται καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω του.
 
The prowler (1951)
Σκηνοθεσία: Joseph Losey
Πρωταγωνιστές: Van Heflin, Evelyn Keyes
Απο τα αγαπημενα μου και το εχω δει τουλαχιστον τρεις φορες μεχρι στιγμης.
Θαυμασιος ο Van Heflin στον ρολο του καιροσκοπου και διεφθαρμενου αστυνομικου αν και στην ταινια Patterns (1956) μου φανηκε καλυτερος απο ποτε. Πρεπει να ειναι περηφανο το Χολλυγουντ που γεννησε τετοιο ταλεντο.
 
Πίσω
Μπλουζα