Τι κάνατε μέχρι να φορτώσει το παιχνίδι από το κασσετόφωνο;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DINO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

DINO

Expert
Αντιδράσεις
1.301
Εγώ θυμάμαι πως αγωνιούσα, και έφευγα από το δωμάτιο, νομίζοντας πως αν ήμουν μέσα, επηρέαζα το φόρτωμα και θα έβγαζε "boot error" ο 800XL μου... :D

Καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να φορτώσει (ειδικά αν ήταν καινούργιο παιχνίδι) και άνοιγα σιγά σιγά την πόρτα του δωματίου να δω αν ξεκίνησε...

Spectrum+2 ενός κολλητού μου. Φόρτωνε το παιχνίδι και κατεβαίναμε να παίξουμε λίγο μπάλα στο δρόμο μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Αξέχαστες εποχές που τις νοσταλγώ συχνά. Μακάρι να επαναλμβανόταν το ίδιο σκηνικό τώρα έστω για μία μόνο φορά. Έτσι για τα παλιά..

Ο amstrad μου ειχε δισκετα.

Στο σπιτι ενος γνωστου μου μετραγαμε τα λεπτα και κοιταγαμε τις γραμμες στο μονιτορ ,περιμενοντας να φορτωσει. :D

Τίποτα το ιδιαίτερο. Περίμενα να φορτώσει και καθάριζα κανένα πληκτρολόγιο.

Στον +2 χαζευα τα εξωφυλλα της κασσετας (οποτε υπηρχε και καμια γνησια δηλαδη!!!), τα pixel που εκαναν review το συγκεκριμενο παιχνιδι, και ειχα και χρονο για μπισκοτα γεμιστα παπαδοπουλου και πορτοκαλαδες που ηταν τα καθεαυτου απαραιτητα (και ποτε δεν σταματησαν να ειναι!) για προετοιμασια gaming!!

Εμενα παντα μου αρεσε και ο ηχος φορτωματος.

Αλλωστε στο Spectrum η αναμονη ηταν μικρη...

Περίμενα πως και πως να αγοράσω floppy drive, κάτι που κατάφερα (και λάτρεψα) αρκετά αργότερα. Τα περισσότερα παιχνίδια φόρτωναν μέσα σε 5 λεπτά. Για όσα έπαιρναν αρκετή ώρα, προλάβαινα να κάνω τουλάχιστον τη μισή homework..

Εμενα ο πρωτος μου computer ηταν ενας Spectrum ZX

zxspectrum_48k.jpg

τον ειχα συνδεμενο με ενα κασσετοφωνο μονοφωνικο,και χαζευα την οθονη και την κασσετα του παιχνιδιου οταν περιμενα να φορτωσει.

Εγω το βρισκω ακομα ενδιαφερον...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=pYryKa3CQTE&feature=related]YouTube - Jungle Trouble ZX Spectrum

μα να χάσουμε τη μαγεία και τον ήχο του φορτώματος?

Ακόμα θυμάμαι την φρίκη που τρώγαμε όταν ακούγαμε ήχο αλλά δε βλέπαμε γραμμές ή να αλλάζει χρώμα το border στον spectrum ενός φίλου.

Σωστος ο Shock! ειδα τωρα το βιντεο του Wally και με πηγε πολλα χρονια πισω, θυμηθηκα της ωρες που ετρωγα με το flight Simulator της PSION το Manic Miner και το Jet Pack.

box_ZXSpec.jpg

Jetpac.gif

manic-miner.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν είχα ποτέ κασετόφωνο αφού είχα amstrad 6128.

μια φορά πήγα στο σπίτι ενός φίλου που είχε c64 και έβαλε το bubble bobble...

έκανε ένα αιώνα να φορτώσει αλλά μόλις φόρτωσε έσβηνε τον amstrad χαλαρά.

:shake: (αφού ο πωλητής μου είχε πει πως πήρα το καλύτερο!!)

η πλάκα είναι πως τον είχα φωνάξει να του δείξω πόσο hi-tech ήμουν με τα

2 πανάκριβα amstrad 6128, οπότε μετά με έστειλε αδιάβαστο αφού πήγαινα

γυρεύοντας.

Χαχα... κορυφαίο topic!

Εγώ αν θυμάμαι καλά έκανα τα μαθήματά μου (ξενέρα, ξέρω). Αλλά περισσότερο ενδιαφέρον είχαν οι ομηρικές μάχες που έδινα με τη μάνα μου για την κυριότητα του κασσετοφώνου αφού δεν είχαμε δεύτερο και ήθελε να ακούει μουσική. Πάντως έπαιζε κι εκείνη στο Spectrum σκάκι (παραμένει το μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε ποτέ).

ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ο γομολάστιχας 48κ το 1983. Ήμουν 8 χρονών και ο αδερφός μου 12 ... αυτό που κάναμε ηταν είτε να χαζεύουμε την διαδικασία όπως φόρτωνε αργά αργά την εισαγωγική εικόνα πριν τα μενού των παιχνιδιών, είτε να στοιχηματίζουμε ποιος θα πέσει ποιο κοντά στο νούμερο που είχε το καουντερ του κασετοφώνου μια δεδομένη στιγμή του φορτώματος...σημειωτέον μηδενίζαμε το μετρητή πριν το φόρτωμα. Όποιος κέρδιζε έπαιζε πρώτος...αν αυτός δεν ήταν ο αδερφός μου παίζαμε ξύλο τις "έτρωγα" και μετά έπαιζε αυτός πρώτος... :( Δημοκρατικές διαδικασίες ανάμεσα σε 2 αδέρφια

εγώ έβλεπα τηλεόραση η πήγαινα κάτω να παίξω.. αα commodore 64 αξέχαστα χρόνια

edit:ααχαχαχαχα spyro_s μια από τα ίδια και εγώ με τον μεγάλο αδελφό αλλά σχεδόν σε όλα τα θέματα γινόταν αυτο..

Δεν θα ήθελα να το ζήσω πάντως :P

O ξαδερφός μου περίμενα να φορτώσει το ACE στον c64 μου λέει πως αφού πέρναγε την πρώτη πίστα έπεφτε για ύπνο και ξύπναγε για να παίξει xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" />

άντε και επειδή με πορώσατε δείτε και τι έχει φυλάξει ο παππούς όλα αυτά τα χρόνια:

dsc00102oa6.jpg

αριστερά CPC games και δεξιά Amiga (κάπου έχω και τα beast 1 & 2, pegasus, Rise of the dragon)

Συνήθως περίμενα τον +2 να φορτώσει και αυτό γιατί όταν την έκανα για καμία βολτίτσα στην αυλή (π.χ. όταν θα έπαιζα Gryzor 128K έκδοση....ατέλειωτο φόρτωμα) στην επιστροφή έβρισκα το αρχικό μενού...Τι έγινε; Αζιμούθιο έλεγα μέχρι που τον έπιασα τον ποντικό...Περνούσε ο μικρός αδερφός και πατούσε το reset.... :D

Anestis είπε:
Συνήθως περίμενα τον +2 να φορτώσει και αυτό γιατί όταν την έκανα για καμία βολτίτσα στην αυλή (π.χ. οταν θα έπαιζα Gryzor 128K έκδοση....ατέλειωτο φόρτωμα) στην επιστροφή έβρισκα το αρχικό μενού...Τι έγινε; Αζιμούθιο έλεγα μέχρι που τον έπιασα τον ποντικό...Περνούσε ο μικρός αδερφός και πάτουσε το reset..... :D
Και μετά έπεφταν οι φάπες ε; :D

Πίσω
Μπλουζα