Τι λενε εδω ρε blu-ray σε X-BOX 360

Saulot είπε:
Για την ακρίβεια, το BD δεν κέρδισε ακριβώς...Οταν ρώτησαν την lucas arts ποτε θα βγεί το star wars σε BD απάντησε " Γιατί να το βγάλουμε σε proprietary spinning format οταν μπορεί να βγεί σε μνήμη τοση οσο το νύχι του αντίχειρα στο 1/8 του κόστους?"
Για τον ίδιο λόγο που το βγάλανε σε 15 εκδόσεις VHS, άλλες τόσες σε DVD, πόσα release στον κινηματογράφο κτλ. Αυτά είναι μπούρδες - αν όντως δεν το έβγαλαν (όντως ;) άλλοι είναι οι λόγοι...

Όταν λοιπόν βγει αποθηκευτικό μέσο που ΔΕΝ θα αντιγράφεται εύκολα στο 1/8 του κόστους του BR και θα χωράει στο ρουθούνι μας έχοντας την ίδια χωρητικότητα, δηλαδή ένα BR beater, τότε θα το βγάλουν; Μα αν βγει φορμά στο 1/8 του 1/8 που να χωράει διπλάσια δεδομένα και θα είναι όσο ένας κόκος σκόνη (δώρο η θήκη) και στο 1/4 της τιμής;

Μα τί λαλακίες...

Το ΒR προφανώς κέρδισε κατά κράτος τον πόλεμο των φορμά. Θέμα χρόνου το να κερδίσει και το κοινό, κάτι που δεν θα γίνει μόνο αν βγει άλλο φορμά (μακάρι) καλύτερο στο μεταξύ.
 
Sorry που σου εθιξα το Bluray Gryzor, δεν θα το ξανακάνω...

Φένεται πάντως οτι έχεις πληροφορίες εκ των έσω για τη lucas arts και τις τακτικές τις, αφού αυτα που μας λένε είναι μπούρδες και λαλακίες, Γιατί δεν τις μοιράζεσαι μαζί μας, αναρωτιέμαι...
 
Saulot είπε:
Sorry που σου εθιξα το Bluray Gryzor, δεν θα το ξανακάνω...Φένεται πάντως οτι έχεις πληροφορίες εκ των έσω για τη lucas arts και τις τακτικές τις, αφού αυτα που μας λένε είναι μπούρδες και λαλακίες, Γιατί δεν τις μοιράζεσαι μαζί μας, αναρωτιέμαι...
?? Έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και θίχτηκες ??

BluRay δεν έχω καν, και θα αργήσει πολύ να μπει σπίτι μου. Αλλά ό,τι και να πεις, όσο και να 'μου' (???!!!) το θίξεις, το HDDVD το έθαψε...

Όσο για την LA, αν είσαι τόσο αφελής που πιστεύεις αυτά που λέει η εταιρία που ξεζουμίζει το προϊόν της όσο ελάχιστες άλλες, και δή όταν αυτά που λέει είναι εικοτολογίες της αφελέστατης δυνατής μορφής (με τη λογική τους δεν θα έπρεπε να έβαινε ποτέ τίποτα και σε κανένα μέσο, μια που... έπεται το επόμενο!) συγγνώμη, αλλά το σχόλιό μου δεν ήταν βασισμένο σε εσωτερικές πληροφορίες αλλά σε κοινή λογική και μία ελάχιστη δόση ψυλλιάσματος για το πώς δρουν οι εταιρίες.
 
H Lucas Arts δεν ειναι μια συνηθισμενη και προβλεψιμη εταιρεια παντως.

Ας δουμε πχ ποτε εβγαλε σε DVD τα "πρωτα" StarWars (πριν 2 χρονια!) και τα Indiana Jones...
 
Κοψτε το εντονο υφος στις απαντησεις σας.

Κανεις απο μας (και εσας) δεν κερδιζει ποσοστα απο τα κερδη των εταιρειων που ασχολειστε. Μιληστε συγκρατημενα, λογικα και χωρις εξαρσεις με αποδεκτες τους συνομηλιτες σας. Μια παρεα συζητητων ειμαστε εδω.

Αλλιως να το κλειδωσω και να το πεταξω το thread.
 
Η ταινία με τις περισσοτερες εκδόσεις είναι το blade runner και οχι τα starwars, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν (και με κοινη λογική) οτι τα starwars ειναι 6.

Ενα bluray add on θεωριτικά θα μπορέσει να αυξήσει την επεκτασιμότητα του φορμα κατακορυφα αλλα η MS εχει στραφει (και πολύ καλά εκανε) σε streaming και downloads, και με την υποστήριξη απο το Divx σε HD material οι πιθανοτητες να το κυκλοφορήσουν (το add on) κάνουν γεώτρηση, και όλα αυτα πριν αναλογιστούμε το κόστος για εμάς και για την ίδια την MS (και οποια MS) για τα δικαιώματα και την τεχνολογία.

Το πιθανοτερο είναι να βλεπουμε HD σε ενα dvd player με HDMI , υποστήριξη 1080p και Divx certification με κοστος περιπου 70euro απο ενα avi αρχειο σε ενα usb stick η ενα DL-DVD.

To bluray κερδισε μια Πύρρεια νικη.
 
Telamonas.stokos είπε:
Κοψτε το εντονο υφος στις απαντησεις σας.…

Αλλιως να το κλειδωσω και να το πεταξω το thread.
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά νομίζω η παρέμβαση το κάνει να φαίνεται χειρότερο...

Saulot είπε:
Το πιθανοτερο είναι να βλεπουμε HD σε ενα dvd player με HDMI , υποστήριξη 1080p και Divx certification με κοστος περιπου 70euro απο ενα avi αρχειο σε ενα usb stick η ενα DL-DVD.

To bluray κερδισε μια Πύρρεια νικη.
Τεχνικώς δεν είναι Πύρρεια – για να είναι μία νίκη πύρρεια πρέπει να έχει μεγάλες απώλειες εξʼαιτίας της μάχης, κάτι που δεν έγινε: ήταν μία πανεύκολη επικράτηση. Το αν, εν τέλει, θα επικρατήσει, είναι άλλο θέμα...

Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες για την ενδεχόμενη εγκατάλειψη των φυσικών media και μετακίνηση προς downloadable content. Εκ φύσεως για πολλές εφαρμογές (βλέπε tvrss.net!) το κατέβασμα είναι εκ των πραγμάτων το de facto standard, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα αργήσουμε πολύ να δούμε την εγκατάλειψη των δισκακίων πάσης φύσεως. Αν μή τί άλλο, ένας παράγοντας που υπάρχουν τα ντούβντε είναι επειδή υπάρχει κόσμος που θέλει να τα αγοράζει για να τα έχει στη συλλογή του. Άρα, νομίζω ποτέ δεν θα εγκαταλειφθεί πλήρως. Απλά, για καθημερινή χρήση θα έχουμε τα downloads. Αυτό όμως πάλι θα γίνει αν οι εταιρίες αφήσουν τις χαζομάρες με DRM και περιορισμούς σε παιξίματα κι άλλες αηδίες... κάτι το οποίο δεν προβλέπεται!

Επίσης, κατά πόσο συγκρίνεται η εικόνα και ο ήχος ενός DVD-DL ή BR σε ένα προτζέκτορα με ένα divx download?

Δεν ξέρω... δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο για μερικές γεννιές ακόμη. Άσε που, όταν με το καλό πέσουν οι τιμές του BR (ή του όποιου BR) θα είναι και φορμά αποθήκευσης άλλων δεδομένων εκτός από ταινίες και θα είναι πολύ πιο mainstream.
 
Έρχομαι να συμφωνήσω σε όλα με τον Gryzor.

Gryzor είπε:
Επίσης, κατά πόσο συγκρίνεται η εικόνα και ο ήχος ενός DVD-DL ή BR σε ένα προτζέκτορα με ένα divx download?
Με ένα divx δε συγκρίνονται, με μια ματρόσκα όμως (.mkv) συγκρίνονται (τα BR γιατί τα DVD-DL είναι σαφώς κατώτερα).
 
Xμ, σοβαρά; Δηλαδή ένα τυπικό BR-rip σε συγκρίσιμη ποιότητα σε τί μέγεθος βγαίνει;;;
 
Παιδια ποτέ το συμπιεσμενο προιον (πχ mkv που προερχεται και απο ηδη συμπιεσμενη πηγη (πχ BR)) δεν μπορει να ειναι ισαξιο με την πηγη του (μιλαμε παντα για απωλεστικες συμπιεσεις και μικροτερο μεγεθος φυσικα)
 
Δεν είπε κανείς ισάξιο, συγκρίσιμο όμως σίγουρα είναι. Το mkv είναι ανώτερο από DVD και DVD-DL.

Ένα .mkv μπορεί να είναι γύρω στα 7-12GB αν είναι 1080p. Αν είναι 720p τότε είναι 4.5-7GB. Αυτά ανάλογα και με τη διάρκεια της ταιν... εεεεε του βίντεο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό είναι προφανές. Μιλάμε για *συγκρίσιμο* αρχείο, ποτέ δεν θα είναι το ίδιο. Όμως η συμπίεση του DVD είναι, κατά τη γνώμη μου, επιεικώς απαράδεκτη, αφού τα 2-CD DVD rips είναι άμεσα συγκρίσιμα με αρκετά περισσότερα γκίγκα πάνω στο ντούβντε...

[EDIT] lol @Gtsamour
 
Πάντως η matroska είναι φοβερό format και για να δείς ουσιαστική διαφορά από ένα BR πρέπει

1. Να έχεις έμπειρο μάτι

2. Να έχεις μεγάλη τηλεόραση (και δεν εννοώ μεγάλη μια των 42'')

ps

αυτό το ρημάδι το Western Digital HD TV έχει εξαφανιστεί από παντού και ακόμα να φέρουνε (κλάψ). Μόλις βγήκε το firmware που υποστηρίζει Ελληνικούς subs πέσανε σαν τις ακρίδες....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To Matroska είναι απλά ένα container και το τι θα δεις εξαρτάται από τον αλγόριθμο με τον οποίο έχει συμπιεστεί η αρχική πηγή.

Και σε .avi (που είναι επίσης container!) θα μπορούσες να έχεις εξίσου καλά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τους ίδιους συμπιεστικούς αλγόριθμους (και καταλήγοντας σε εξίσου τεράστιο μέγεθος φυσικά)
 
Ακριβως.

Παντως σε "reference rips" που εχω συγκρινει το wmv (vc1) υπερεχει αιθητικα απο το h264.Ομως δεν μπορεσα να βρω το ιδιο φιλμ και απο την ιδια πηγη ωστε να συγκρινω δικαια οποτε δεν μπορει να ειμαι 100% σιγουρος
 
Ε ναι ντάξει ρε παιδιά αλλά ουσιαστικά όταν κάποιος μιλάει για mkv, αναφέρεται σε h264.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε συ Πάνο μα τι πράγματα λες τώρα, δεν μπορείς να δεις διαφορά, δεν γίνεται να δεις την διαφορά.

Εδώ δεν μπορούμε να δούμε σε projectorα διαφορά τα 720 με τα 1080 και εσύ είδες διαφορά στα codecs?

Δηλαδή αν σου βάλω Α-Β σύγκριση χωρίς να ξέρεις τι είναι, τι θα καταλάβεις την πηγή?

Το avclub έκανε παρόμοια τεστ και δεν βγάλανε άκρη, εσύ πως έβγαλες?

ΟΚ να σου τη σπάει το mkv για τον Α ή Β λόγο, αν και είναι παλαβό να σου τη σπάει ένα container (τι άλλο πια!) αλλά όχι και να καταλαβαίνεις διαφορά σε αυτούς τους αλγορίθμους.

Να μου πεις σε σύγκριση με ένα DivX να σου πω ναι, αλλά το H264 απλά σκοτώνει.
 
Παραειναι "ανοιχτο" ομως.Δηλαδη η γελοια ελευθερια που σου δινει στη κωδικοποιηση εχει οδηγησει στο οτι τα περισοτερα h264 rips ειναι για κλαματα.

Στο wmv τα πραγματα ειναι ομογενοποιημενα.Δεν θα δεις τρελες διαφορες απεικονισης μεταξυ rips και επισης δεν θα δεις γελοια releases των 4gb!

Παντως μια μερα διαλεξε ενα reference film rip h264 στο ιδιο Bitrate και θα σου φερω ενα wmv-vc1 να το πλακωσουμε στις συγκρισεις
 
Προσθεσε και το γεγονος οτι το wmv ειναι προιον της M$ και εχει συμπληρωθει το παζλ....
 
Απ΄το ολότελα καλή κι η παναγιώτενα
 
Πίσω
Μπλουζα