Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.437
Γιατί πιο αδύναμη?Mε χαρα, διαπιστωνω, οτι δεν υπαρχουν γκρινιες για την αγαπημενη μου, την πιο αδυναμη αλλα και πιο δημοφιλη κονσολα στην εποχη της. Το θρυλικο PSX.
Πάντως έχω καταφέρει να βρω κάτι που με ενοχλεί στο PSX.
Παίζω όλα τα retro συστήματα μέσω emulation πλέον αλλά έχω ορίσει όλα να δείχνουν τα bios screen τους για να είναι πιο αυθεντική η εμπειρία και για την νοσταλγία. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το bios screen του PSX είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια (περίπου 20 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να διαβάζει το CD) και δεν έχω βρει κάποιο τρόπο να το κάνω skip, πέρα από το να το απενεργοποιήσω από τον emulator η να ορίσω ένα fast forward hotkey (παλι μέσω του emulator).
Σε άλλες κονσόλες, πχ στο Saturn ή στο PS2 τα bios διαρκούν λιγότερο και μπορεις να τα προσπεράσεις ακόμα πιο γρήγορα αν πατήσεις κάποιο κουμπί. H εμπειρία μου με το πραγματικό PSX ήταν πολύ σύντομη (είχα N64) και έπαιζα με αυτό περισσότερο σε έναν φίλο μου, αλλά φαντάζομαι αν έχα πολλά games και αλλάζα συνέχεια ή έκανα reset θα ήταν λίγο σπαστικό κάθε φορά να περιμένω το bios screen.
Μηπως υπάρχει κατι άλλο που δεν έχω βρει? Στο google βρίσκω μονο πληροφορίες για bios skip σε emulators, καμία αναφορά σε κανονική κονσόλα.