Τι να προσέξω για αγορά Dreamcast?

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.708
Αντιδράσεις
170
Επειδή ψήνομαι να πάρω ένα Dreamcast, (και ένα Amstrad 6128, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :biglaugh: ), τι πρέπει να προσέξω? Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να τρέχει αντίγραφα :rolleyes: (κανονικά CD's και όχι GD's) παιχνιδιών.:biglaugh:
 
Βασικά να δουλεύει το laser και να βγάζει κανονικά εικόνα στην τηλεόραση. Με άλλα λόγια δες το να δουλεύει. Όχι το είδα σε μια φωτογραφία και το αγόρασα.
 
opws to leei kai o telonio... alla egw 8a elega akoma otan to baleis na peksi prin to paris fisika asto na peksi kanena 5lepto ...
 
Χωρίς να είμαι ιδικός στις κονσόλες θα πω την γνώμη μου εντελώς εμπειρικά..Οι συσκευές αυτές από την πολύ χρήση συνήθως πάσχουν από πρόβλημα στο Cd rom...ταλαιπωρούνται οι κεφαλές αλλά και οι μηχανισμοί..Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά διότι το πρόβλημα στην ανάγνωση μπορεί να στο εμφανίσει οποιαδήποτε στιγμή..Απλά όπως λέει και ο φίλος Amigos και telonio το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις καλά πριν το πάρεις δοκιμάζοντας κάποια Cd 2 και 3 φορές! Καλή αγορά... :)
 
Εγώ κάπου είχα διαβάσει έναν οδηγό συντήρησης του CD ROM του Dreamcast και τον εφάρμοσα.

Βασικός σκοπός ήταν ο καθαρισμός των γραναζιών και των μεταλλικών μπαρών ολίσθισης του laser και στη συνέχεια τοποθέτηση νέου λιπαντικού, αλλά όχι οποιουδήποτε (πχ βαζελίνη=τραγικό)

Χρειάζεται λιπαντικό που δεν λειώνει με τη θέρμανση ώστε να τρεξει και να φύγει.

Εγώ έβαλα λιπαντικό λιθίου μια που το είχα. Το συγκεκριμένο είναι πανακρίβου, το σπρέι που βρήκα στην αποθήκη είχε πάνω τιμή 5000δρχ, φανταστείται πόσο θα κάνει σήμερα.

Έλεγε ο οδηγός ότι εκτός του ότι αυξάνεται ο χρόνος ζωής του drive, μειώνεται αισθητά ο θόρυβος που κάνει όταν φορτώνει (ομολογουμένως είναι πολύ θορυβώδες σε σύγκριση πχ με του Saturn).

Μια μικρή μείωση του θορύβου την είδα όντως.
 
Τα CD πάντως θα σου παίζουν μια χαρά. Δεν χρειάζεται τσιπάρισμα και κόλπα.

Οι ειδικοί του forum θα σου απαντήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες για το κατέβασμα και το κάψιμο ;)
 
BORO NA SE VOITHISO!!!

Exo DREAMCAST me peripou 100 Games original an thelis na agorasis prepi na to elenksi oposdipote...ta Dreamcast sou parousiazoun kapia mikroprovlimata stis eksodous gia thn tileorasi. Episis merika xiristiria eixan provlima. Kai telos h anagnosi ton cd den htan pantote kali. Exo kai kapia games apo Japan kai USA ta opia pezoun mono me BOOT cd opos kai oi antigrafes genikotera. Telos ta games prepi na antigrafonte se taxitita to poli X 8 kai an.Kai fisika gia logous copyright prepi na exeis ta original kai na kaneis copies etsi alios eisai paranomos. An diskoleftis mou stelnis ena minima kai eimai sigouros oti boro na se voithiso na vrei ena kalo mixanima kai me periferiaka....Eimai arketa SEGA fan. Opote an thelis mou les exo dio filous se Agglia kai GErmani pou me promithevoun me oti xriasto apo konsoles OPIADIPOTE konsola...kai tous embistevome apolita. Elpizo na se voithisa to email mou einai : loukbaby@panafonet.gr an xriastis kati!!!
 
απο οτι εχω καταληξει οτι κονσολα εχει CD,ειναι ρισκο...

BTW εχει κανεις lens για DC για πουλημα?
 
Wally, δεν αξίζει τον κόπο. Αν τα φτύσει το lens συνήθως είναι ευκολότερο ή ακόμα και οικονομικότερο να κρατήσεις την παλιά κονσόλα για ανταλλακτικά και να πάρεις μια καινούρια.

Ο σωστός ορισμός πάντως είναι "κάθε μηχάνημα που έχει κινούμενα μέρη είναι πιθανότερο να έχει πρόβλημα". Γι'αυτό και πολλά νεότερα μηχανήματα είναι ήδη φτυσμένα ενώ κάτι Atari 2600 και Spectrum επιβιώνουν ακόμα.
 
Eγω το δικο μου φτωχο Dreamcast δεν θα το εδεινα ποτε ομως ψαχνω να βρω φθηνο καινουργιο γιατι το δικο μου εχει προβλημα το οποιο σας παραθετω πας και μπορειτε να με βοηθησετε να γλυτοσω την αγαπη μου :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

Λοιπον οταν το ανοιγω προλαβαινει η δεν προλαβαινει να δειξει το logo κανει restart,και ξανα απο την αρχη.Μερικες φορες με αφηνει σαδιστηκα να παιζω για κανα μισαωρο πριν ανοιγοκλησει:mad:

Οποιος μπορει ας βοηθησει :help:
 
Κοίτα μην έχει μπουκώσει ο ανεμιστήρας.

Χμ. Δεν έχω ακούσει άλλο τέτοιο παρόμοι πρόβλημα. Αν το laser είναι σε καλή κατάσταση, πάρε ένα Dreamcast για ένα κομμάτι ψωμί με πεθαμένο laser και άλλαξε την πλακέτα. Είναι η καλύτερη λύση πιστεύω.

Αν βρεις κάποιο παλιό μηχάνημα συναντιόμαστε, κερνάς καφέ και κάνουμε τη μεταμόσχευση! Ε, χε χε!
 
Πιστεύω ότι κάτι δε πάει καλά με την ψύξη...

Εγώ πάντως από το δικό μου έβγαλα και την μπαταρία ...που τα είχε παίξει.
 
To μηχανισμο που ελεγχει αν ειναι ανοιχτο το καπακι...
 
Geo πολύ πιθανόν, αλλά το πρόβλημα του SONIC εμφανίζεται αμέσως την στιγμή που έχει ανοίξει την κονσόλα. Οπότε, λογικά, δεν προλαβαίνει να ανεβάσει τίποτα εξωπραγματικές θερμοκρασίες.

Πολύ πιθανόν να φταίει και το διακοπτάκι, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Wally. Πρόβλημα με τη μπαταρία δεν πιστεύω να είναι.

Ρε συ Αθανάσιε, μήπως, λέμε τώρα, μήπως η κονσόλα σου έχει φάει τίποτα ξεγυρισμένες χύμες; Διότι πολλά παρόμοια προβλήματα μετά από πτώση γίνονται.

Επίσης, έλεγξε το καλώδιο του ρεύματος. Μπορεί να είναι χαλαρό ή απλά φθαρμένο, για καλό και για καλό άλλαξέ το, είναι ζάμφθηνο και το βρίσκεις παντού.
 
Κάποια στιγμή είχα βάλει το DC πάνω στο χαλί και το είχα αλλάξει τα φώτα....μετά από καμια ώρα ΝΑΑΑΑ ένα ξεγυρισμένο RESET.

Βρε να πάρει μπρος...τίποτα....περιμένω άλλη 1 ώρα...το ανοίγω...ΤΙΠΟΤΑ.

Την άλλη μέρα μόλις το άνοιξα πήρε μπρός κανονικά και μέχρι τώρα δουλεύει 100% τέλεια ! (μακριά βέβαια από χαλιά)

Συμπέρασμα...: Μήπως καμια ψυχρή κόλληση στη μονάδα τροφοδοσίας ?
 
Geo, το δικό σου μάλλον την έφαγε από στατικό ηλεκτρισμό. Είσαι τυχερός που την γλύτωσε. Σε πολλές κονσόλες που έχουν πάθει ζημιά από τα χαλιά, σωτήριος παράγοντας πολλές φορές αποδυκνείεται η τελειωμένη ή αδύνατη εσωτερική μπαταρία (!!!!!!) που λειτουργεί σαν συσωρευτής του στατικού ηλεκτρισμού και δεν αφήνει να την "φάνε" άλλα ευάισθητα εξαρτήματα της πλακέτας (επεξεργαστής, μνήμες, ολοκληρωμένο γραφικών).

Πάντως o SONIC αν βρει κάποια Dreamcast που να λειτουργεί η πλακέτα, καλό θα ήταν να το χτυπάσει για κανά 15άρι με 20άρι ευρώ σαν ανταλλακτικά. Λύνει το πρόβλημά του και του μένει και ένα έξτρα σετ από πλαστικά και διάφορα άλλα ανταλλακτικά εξαιρετικά φτηνά!!!!!
 
ego pou exo teliomenh mpataria sto DC kai kathe fora me zalizei gia thn hmeromhnia ti na kano? allagh me poia pou mporo na bro eukola?
 
Όλες οι μπαταρίες των DC έχουν φτάσει στο τέλος τους.

Απλά άφησε την κενή.Θα σε ζαλίζει με την ημερομηνία αλλά τα games (εκτός των online...who cares!) μένουν ανεπηρέαστα.
 
Να την αφαιρέσεις και να μην ασχολείσαι με ημερομηνία και ώρα.
 
Πίσω
Μπλουζα