serano915
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 75
Όταν έμαθα ότι η γη είναι στρογγυλή, πίστευα ότι οι άνθρωποι που ζουν στο νότιο ημισφαίριο, ζουν ανάποδα. Δηλαδή με τα πόδια στο ταβάνι και το κεφάλι στο πάτωμα... Άκου τώρα! :xm:Λορένα είπε:Απ' οταν εμαθα πως η γη "κινειται" ειχα την εντυπωση, πως μιας και το εδαφος κινουνταν, αργα η γρηγορα και μεις, χωρις να κουνησουμε ποδι, θα φταναμε στον προορισμο μας.. καποια μερα.Επισης.. πιστευα τα σπιτια με ολους τους μακρινους φιλους θα ερχοταν πιο κοντα μου
Επίσης, υπάρχει ένα ποτάμι κοντά στο Ηράκλειο, ο Αλμυρός, που σχηματίζει μια λίμνη. Κάποτε λοιπόν έλεγαν ότι δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον πυθμένα της (urban legend, προφανώς!). Όταν ήμουν μικρή πίστευα ότι έτσι όπως ήταν η γη στρογγυλή, κάπου κάτω από τη λίμνη είχε μια τεράστια τρύπα από όπου έφευγε όλο αυτό το νερό (που όμως δεν στέρευε ποτέ!) κατεληγε στην άλλη άκρη της γης και από εκεί χανόταν στο άπειρο. Κάποια φορά είχε πέσει εκεί μέσα κάποιος και είχε πνιγεί και τον έψαχναν δύτες, κι εγώ τον φανταζόμουν να πέφτει από εκείνη την τεράστια τρύπα και να χάνεται στο άπειρο... Μπρρρρρ!