Τι πιστεύατε μικροί για τον κόσμο γύρω μας;

Όταν ήμουν Δημοτικό πίστευα ότι οι σχολικές μας τσάντες ''ζωντανεύουν'' και κυκλοφορούν μέσα στην τάξη στην ώρα της Γυμναστικής ή σε άλλη ώρα που δεν βρίσκονταν μαθητές στην τάξη (από φαντασία καλά πάμε!).
 
Πίστευα ότι θα αλλάξω τον κόσμο! (τι πρωτότυπο!).
 
Πίστευα ότι κάνωντας το καλό σε αυτή τη ζωή πάντα θα σου φέρονται αναλόγως. Αμ δε! :p
 
Στο νηπιαγωγείο κάποιο παιδάκι μου είχε πει πως τα αεροπλάνα δουλεύουν με...χαλίκια!!!!!! Το πίστευα μέχρι...ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε!!!!

Αν πέσεις από συκιά θα μείνεις παράλυτος.

Αν σε χτυπήσει το ρεύμα θα σε πετάξει στον απέναντι τοίχο(χωρίς να πάθεις τίποτε άλλο)

Αν φιλάς στο στόμα...κολλάς AIDS!!!! (Αυτό με σταμάτησε στην 2α Δημοτικού)

Τα παιδιά του Γυμνασίου ήταν απίστευτα μεγάλα, του λυκείου ήταν...σαν τους γονείς μου ίσως!!!

Αν καταπιείς κουκούτσι με κάποιον τρόπο θα φυτρώσει ελιά, κερασιά κτλ

τα βατόμουρα διώχνουν τα φίδια

όλη μου η ζωή θα είναι μόνο σχολείο,

όποιος μαθητής κάπνιζε ήταν...ναρκομανής, "καλόπαιδο", αλήτης και πάει λέγοντας...

όταν η γιαγιά μας έδινε 500δρχ να μοιραστούμε έπρεπε να σκίσουμε το πεντακοσάρικο στη μέση!!!

στα κάλαντα που λένε "μας τα παν άλλοι"...ποιοι είναι αυτοί οι ΑΛΛΟΙΙΙΙΙΙΙ?????
 
Ότι οι αστυνομικοί είναι άτρωτοι.

ότι στο εξωτερικό όλα τα πράγματα είναι καλύτερα

ότι οι Αμερικανοί δεν χάνουν ποτέ ( οι ταινίες βλέπετε)
 
RIO είπε:
ότι στο εξωτερικό όλα τα πράγματα είναι καλύτερα
Αυτό ακριβώς πίστευα κι εγώ! Τα έμαθα βέβαια από πρώτο χέρι και ήταν μεγάλο το σοκ... :)
 
RIO είπε:
ότι στο εξωτερικό όλα τα πράγματα είναι καλύτερα
Εγώ πάλι πίστευα ότι στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν καλύτερα, απ'ότι πραγματικά ήταν... Είχα πάντα την αίσθηση (ως παιδί) ότι συμπορευόμαστε με τον υπόλοιπο (ανεπτυγμένο) κόσμο, έστω και με δυσκολίες. Όταν συνειδητοποίησα τι πραγματικά συμβαίνει, το σοκ ήταν τεράστιο.
 
Οτι η Μαγιονέζα είχε σαν κύριο συστατικό το ψάρι! :frypan:
 
-Ότι ο αστυνομικός είναι κορυφαίο επάγγελμα.

-Πως στο κάτω μέρος της συσκευασίας γεμιστών Παπαδοπούλου θα έβρισκα την σοκολάτα που ήταν κρυμμένη - σύμφωνα με το τότε περιτύλιγμα.

-Πως το περιεχόμενο των βυτιοφόρων ακάθαρτων λυμάτων έμπαινε από τις σωλήνες κατευθείαν μέσα στα λάστιχα τους:what:

-Πως αν πατούσα το γκαζόν της πολυκατοικίας θα μας έδιωχναν από το σπίτι μας.

-Πως το αμάξι μας ήταν ''ράλλυ''! (ένεκα ΜΚ ΙΙ)

-Πως ο πατέρας μου ήταν άτρωτος (ότι πιστεύει κ ο δικός μου για εμένα δηλ.. :animlaugh: )

αυτά μου ήρθαν για την ώρα.
 
BETTY BOOP είπε:
Επίσης πίστευα ότι τα μαλλιά από τις κούκλες και τα λούτρινα κουκλάκια ξαναμεγαλώνουν όπως τα δικά μας, γι' αυτό παρίστανα την κομμώτρια στις κούκλες...!
μπορείτε να φανταστείτε την εκπληξη στο σπίτι όταν...είδαν τις κουκλες μου...με...λιγότερα μαλλιά...!!! Αληθεια, πώς και δεν το εφαρμοσα αυτό στο δικό μου κεφάλι;;;;

+

στις βόλτες με το αυτοκίνητο τώρα: πίστευα ότι όλοι οι ανθρωποι γνωριζουν ήδη να οδηγούν (...!!!...), ετσι μου ειχε κάνει εντυπωση στο δρομο που εβλεπα επιχειρησεις ''ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ'', δεν καταλάβαινα τις υπηρεσιες που προσφερουν...
 
Μικρος γυρω στα 7-8 πιστευα οτι οι "λεζαντες" ειναι Γαλλικο εισαγομενο προιον για τις ροδες των αυτοκινητων. #)

Λιγο αργοτερα νομιζα οτι μπορω να κανω το επαγγελμα που ηθελα , ομως μετα καταλαβα πως αυτο ειναι ουτοπικο αν δεν διαθετεις γνωριμιες και πολυ χρημα.

Ετσι κατανοωντας αργοτερα απο τι συστατικα αποτελειται η κοινωνια τα εγραψα ολα ... , και αποφασισα να ζω την καθε στιγμη στο 100% της και καθε υλικη απολαυση ως μελλοντικος θανατοποινιτης εστω με τα λιγα που εβγαζα μισθωμενος στην οποια εργασια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ακουγα το τραγουδι ''Το Χριστινακι'' της Καιτης Χωματά και επειδή με λένε Χριστινα νόμιζα ότι το τραγουδι αναφερόταν σε εμένα προσωπικά


:)
 
Πρεπει να το χω ξαναγραψει πιστευα πως το αγρινιο ηταν η πρωτευουσα της ελλαδας και η γη της επαγγελιας στα 7 ενω φοιτητες που ερχονταν τοτε να φοιτησουν στο οικονομικο πανεπιστημιο ελεγαν πως ηταν το αγρινιο προαστιο της πατρας
 
Dartacan είπε:
Για να κάνει κάποιος το γύρο του κόσμου έπρεπε να πάει ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη στην Γη.

johnny19818 είπε:
Πίστευα ότι κάνωντας το καλό σε αυτή τη ζωή πάντα θα σου φέρονται αναλόγως. Αμ δε! :p

candy είπε:
Τα σύννεφα που φανταζόμουν πως μπορούσες να τα αγγίξεις και ότι ήταν κάτι σαν βαμβάκι.Ιδίως όταν ταξιδεύαμε με το αεροπλάνο έλεγα τώρα να μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο και να πάρω μια χούφτα να την φυλάξω στην τσέπη μου.Το ίδιο με το ουράνιο τόξο που νόμιζα πως αν το ακολουθούσες θα έφτανες κάποια στιγμή στην άκρη του και θα μπορούσες να το περπατήσεις.
Αυτά τα πίστευα κι εγώ. Για τα σύννεφα επίσης πίστευα ότι εκτός του ότι είναι σαν βαμβάκι τρώγονται και έχουν γεύση ακριβώς σαν το μαλλί της γριάς.

Ότι και το χιόνι τρώγεται και έχει γεύση παγωτού βανίλια.

Ότι η γραμμή του ορίζοντα είναι η άκρη του κόσμου, και αν περπατήσω μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί.

Σε πολύ μικρή ηλικία όταν έπεφτα να κοιμηθώ τη νύχτα και άκουγα την καρδιά μου νόμιζα ότι έχουν έρθει ο λύκος και η αλεπού που είχα διαβάσει στα παραμύθια και είναι κάτω από το κρεβάτι και φοβόμουν.

Ότι υπάρχει ο μπαμπούλας, και τον φοβόμουν πολύ. Σ'αυτό βέβαια συνέβαλαν και οι γονείς μου που είχαν τη φαεινή ιδέα να μου φέρουν μία μέρα το θείο μου μασκαρεμένο σε μπαμπούλα για να φοβηθώ και να τρώω το φαγητό μου.

Είχα διαβάσει ένα βιβλίο που λεγόταν "Οι Μικροί Αστροναύτες" το οποίο περιέγραφε μία κοινωνία στο Φεγγάρι, και νόμιζα ότι υπάρχουν όντως άνθρωποι από τη γη που έχουν μεταναστεύσει στο φεγγάρι και ζουν εκεί, ακριβώς όπως τα έλεγε το βιβλίο. Μάλιστα προσπάθησα να πείσω και τη μητέρα μου ότι ισχύει αυτό.

Οι Κινέζοι είναι ένας λαός με κιτρινωπό δέρμα γιατί ζηλεύουν πολύ.

Επίσης για τους Κινέζους, αλλά και για τους Γιαπωνέζους και τους Μαύρους, είχα την απορία του πως αναγνωρίζονται μεταξύ τους συγγενείς, γνωστοί και φίλοι μέσα σε αγνώστους, αφού μοιάζουν όλοι ίδιοι. Ποτέ δεν βρήκα την απάντηση σ'αυτό :)

Τα παραμύθια αποτελούσαν πάντα μεγάλη πηγή παραπληροφόρησης. Νόμιζα ότι αν βρεθώ κάπου μόνη μου σε ένα δάσος ή δίπλα σε ένα πηγάδι, ή κάπου τέλος πάντων όμορφα και μοναχικά, θα εμφανιστεί ξαφνικά ένας πρίγκιπας για να με πάρει μαζί του.

Όταν η γιαγιά μου μου είχε πρωτοπεί για τον Θεό, σε πολύ μικρή ηλικία, αμέσως σχημάτισα στο μυαλό μου την εικόνα ενός γίγαντα, τόσο μεγάλου όσο απλώνεται κι ο ουρανός, ο οποίος είναι πνεύμα ανθρωπόμορφο, και είναι γυμνός, αλλά φοράει μόνο ένα ψάθινο καπέλο. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως μου ήρθε αυτό.

Και κάτι κορυφαίο που πίστευε ο αδερφός μου όταν ήταν μικρός για την έμμηνο ρύση: Ότι είναι μία κατάσταση στην οποία κάθε μήνα οι γυναίκες κάτι παθαίνουν και θυμώνουν πολύ, κι από τα νεύρα τους χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο μέχρι να αιμορραγήσουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρκετά ενδιαφέρον θέμα. Πολλά ζητήματα που με απασχολούσαν μικρό έχουν ήδη αναφερθεί. Ένα θέμα που δεν είδα και το πίστευα τότε, ήταν πως όταν ετρωγες και δεν καθοσουν αλλά στεκοσουν ορθιος το φαγητό πήγαινε στα πόδια.Β
 
Κορυφαιο αυτο με τον αδελφο σου περλα! Εγω παλι τον Θεο τον ειχα στο μυαλο μου ως εναν καλοκαγαθο γερακο και λατρευε τους καλους και τα μικρα παιδια ενω ηταν πανταχου παρων στην αναγκη του αδυναμου!απο επαγγελμα κηπουρος για να μην δειχνει την πραγματικη του ιδιοτητα, επιανε δουλεια εκει που καποιος τον ειχε αναγκη!ειχε γεννιαδα και ρετρο καπελο και ολιγον παλαιομοδιτικο ντυσιμο ετσι εμφανιζοτανε και στα σηριαλ της εποχης παιζοντας γκοφ τιμωρυσε τους κακους Επισης νομιζα πως οι φιγουρες στο μουσειο του βρελλη ηταν κανονικοι ανθρωποι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οταν ήμουν Δ' ταξη το ιδιωτικό σχολείο στο οποιο πηγαινα ειχε δημιουργησει τμηματα απογευματινής μελέτης, γαλλικών, γερμανικών, γυμναστικής (ενόργανης-ρυθμικής), μουσικής. Ειχε επίσης οργανώσει καθημερινά και μεσημεριανό φαγητο για τα παιδια που εμεναν στις παραπάνω δραστηριότητες, αν ήθελαν να τρωνε το μεσημερι. Εγώ τότε ήμουν σε τμήμα γαλλικών και ήταν καλή ευκαιρια να τρωω το μεσημέρι στο σχολείο μιας και γυρνούσα 4 η ώρα στο σπίτι με το σχολικό.


Συμμετείχα στην ομάδα των παιδιών που είχαν γραφτεί και στο μεσημεριανό φαγητό απλά και μόνο επειδή πίστευα ότι θα τρώμε μπριζόλες, σουβλάκια, πίτσες...δεν τρώγαμε βεβαια τετοια φαγητά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίστευα ότι ο Θεός είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που εχει μαζεμένους...στο παλάτι του όλους τους ανθρώπους που εχουν πεθάνει και ζουν ολοι μαζί. Έχουν ολοι απο ένα άσπρο άλογο και τρώνε...γλυκά...

Όταν θυμώνουμε και βρίζουμε ο Θεός μας ακουει και θυμώνει και αυτός ... με τα χάλια μας..

​​Πίστευα ότι η ... Δευτέρα Παρουσία θα γίνει μια νυχτα με τροπο μαγικό ως εξης: θα ακουστεί ένα ισχυρό μπουμ ! η νυχτα θα γινει μερα, θα ανοιξει ο ουρανος και θα εμφανιστουν ολοι οσοι εχουν "φυγει" και θα πάει καθένας στο σπίτι του...έτσι θα γνώριζα και τους προγόνους μας...

Μετά ​​​όλα αυτά...πώς να μην έχω ... μεγάλη φαντασία;

:)
 
θα ηθελα να ημουν αορατη και να μπορω να μπαινω στα σπιτια συμμαθητων μου και να βλεπω τι κανουν μετα το σχολειο: αν πηγαινουν σε δραστηριοτητες, σε ποση ωρα διαβαζουν τα μαθηματα...
 
Πίσω
Μπλουζα