Τι ρετρό....σας λείπει και τι θα λέγατε....good riddance!

Good riddance: εχει συζητηθει και αλλου, αλλα θα πω κι εγω για τις σπιτικες "τουρτες" που τρωγαμε στα παιδικα παρτυ. Οι μαμαδες δεν ηταν ζαχαρομπλαστες, οποτε βαζανε ενα παντεσπανι, μερικα στρωματα σαντιγι, και βαζανε απο πανω αμυγδαλα και κερασακια. Ουτε κρεμα, ουτε παστα, ουτε σοκολατα, τιποτα. Σκετη αηδια απο την ασπριλα και τη ζαχαρίλα.
 
Μου λείπει το γαλάζιο βαμβακερό ψαράδικο παντελόνι που φορούσα δευτέρα και τρίτη γυμνασίου στη δεκαετία του 80. Μου λείπει ή μάλλον στεναχωριέμαι που δε το εχει ζησει ο γιος μου, τα αυτοσχέδια πάρτυ που τελείως αυθόρμητα σκαρωνόντουσαν σε καφετεριες της Φωκίωνος Νέγρη όταν σε γιορτές και σχόλες μαζευόμασταν παιδιά από δύο τρία παρακείμενα σχολεία και χορεύαμε τις συγχρονες επιτυχίες.
Μου λείπουν οι καφέδες της νιοτης μεχρι και τα πρώτα φοιτητικά χρόνια όπου βγαίναμε παρέες τεράστιες των 10 - 15 ατόμων χωρις να μας νοιάζουν οι άγριες ματιές των καταστημαρχών για τις καρέκλες που πιάναμε.
Αλλά πιο πολύ μου χουν λείψει οι μεγάλοι κινηματογράφοι της Πατησίων και της πλατείας Κυψέλης όπου πληρώναμε εισητήριο κανονικά και ας καθόμασταν στα σκαλάκια του εξώστη, τόσο κόσμο είχε, και βλέπαμε κωμωδίες ή θρίλερ και τραντάζονταν το σινεμά από τα γέλια ή τα ουρλιαχτά. Όλο το σινεμά συμμετείχε στην ταινία και πέρναγες καλά. Τώρα μικρύνανε τις αίθουσες, έχουν επενδύσει βέβαια σε φοβερά μηχανήματα ήχου, αλλά το εισητήριο είναι λόγω αυτού πανάκριβο!
Good riddance στις βάτες. Επίσης στη δυσκολία που είχες να επικοινωνήσεις με φαντάρο, φοιτητή και δη στο εξωτερικό. Δούλευαν τα ταχυδρομεία βέβαια για πιο οικονομία.
Good riddance και στον χαμό που γινόταν μέσα στα αυτοκίνητα όταν ταξιδεύαμε. Παιδιά χοροπηδάγανε στα πίσω καθίσματα, κιθάρα, βαλίτσες και το σκυλί όλα στο πίσω κάθισμα. Για ζώνες ούτε λόγος. Ούτε το παιδί ούτε το σκυλί ούτε καν ο οδηγός.
 
Ωραίο Θέμα & θα μιλήσω σε γενικό πλαίσιο

Εν πρώτοις σύγουρα αυτό που λείπει απο ολους μας είναι το τοπίο του χθές..(το οποίο το έφαγε ή ανάπτυξη με περίσσιο τσιμέντο).

2ον Μας λειπουν όλοι οι συγγενείς - φίλοι & αγαπημένοι ηθοποιοί που χάσαμε σε βάθος χρόνου.

3ον Η ΔΡΑΧΜΗ μας ούσα ώς πολύ πιο "μαλακό" νόμισμα απο το ξένο (ποιός θα ξεχάσει οτι στη δεκαετία του 80 με 30 δρχ αγόραζες τυρόπιτα δηλαδή με μόλις 0.09λ του ευρώ!)

4ον Οι συγκενρτώσεις των παιδιών στις γειτονιές για να παίξουμε κρυφτό, στύλο & διαφορα άλλα.

5ον Ολα τα αγαπημένα VCR & VHS , στην ίδια ενότητα βάζω και τα ουφάδικα που τα έζησα λίγο ξόφαλτσα καθώς η τότε νομοθεσία δεν επέτρεπε να μπαίνεις κάτω των 17. :(

7ον Φυσικά μου λειπουν τα αυτοκίνητα της εποχής, σε σχέση με τα σημερινά κακάσχημα , αξίζει τον κόπο για κάποιον retromaniax (Με πολύ λίγα χρήματα) να έχει στο γκαράζ του κάποιο ιστορικό πχ FIAT 131 ή OPEL KADETT.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε μόδες & αντικείμενα του 80 που είναι (για μένα) αγαπημένα αλλά θα σε κοιτάνε περίεργα σα να βγένεις απο κάποιο αποκριάτικο party...(!)
 
Δεν με λειπουν ρετρο ρουχα,παπουτσια κλπ γιατι πολυ απλα αυτα που γουσταρα να ειχα και σημερα και να τα φοραω οπως το φλαι η της βερμαχτ και τα γκετα τα εχω και τα φοραω ακομα κυριως το φλαι και διαφορα αλλα.Καποια αλλα ρετρο περιεργα δεν θα τα φορουσα σημερα γιατι δεν ειναι καθε μερα καρναβαλια.

Δεν με λειπουν ρετρο κονσολες κλπ γιατι πολυ απλα και εχω ολες της κονσολες που υπαρχουν οποτε παιζω οποτε θελω αλλα ουτε με λειπουν κασετοφωνα,παλια ραδιοφωνα,βιντεο κ.α γιατι παλι τα εχω και οποτε θελω τα χρησιμοποιω.

Δεν με λειπουν ρετρο οχηματα γιατι πολυ απλα εχω ακομα την 90αρα HONDA,το 80ρη φτιαγμενο ΥΑMAHA Town mate,το ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 600 τον παπαγαλο ασπρο με κοκκινη σελα και το FIAT 127 που ο γερος χρειαστηκε αιμα,δακρυα και ιδρωτα για να το αγορασει οταν το αγορασε και εχω απιστευτες αναμνησεις με αυτο.

Δεν με λειπουν παιχνιδια με φιλους στην γειτονια και διαφορα τετοια γιατι πολυ απλα καποτε θα μεγαλωναμε ηταν δεδομενο αυτο δεν θα μπορουσαμε να μεινουμε για παντα παιδια ωστε να εχουμε για παντα αυτα που ειχαμε.

Δυο πραγματα ειναι τα μονα που με λειπουν το πρωτο και σημαντικοτερο ειναι ο μαμημενος ελευθερος χρονος γιατι αν τον ειχα θα μπορουσα να κανω τα παντα και οτι ηθελα χωρις να με λειπει τιποτα που θεωρειται ρετρο και το δευτερο πραγμα που με λειπει και θα με λειπει για παντα ειναι τα Arcades και οχι τα παιχνιδια γιατι αυτα μπορουμε να τα παιξουμε στο mame αλλα η αισθηση η μυρωδια η ατμοσφαιρα και γενικα τα παντα που ειχαν αυτα τα μαγαζια.Να μπορουσα να μπω σημερα στα μαγαζια με ηλεκτρονικα που πηγαινα τελη 80 αρχες 90 οπως ακριβως ηταν τοτε και τι στον κοσμο.
 
1)Δεν με λειπουν ρετρο κονσολες κλπ γιατι πολυ απλα και εχω ολες της κονσολες που υπαρχουν οποτε παιζω οποτε θελω αλλα ουτε με λειπουν κασετοφωνα,παλια ραδιοφωνα,βιντεο κ.α γιατι παλι τα εχω και οποτε θελω τα χρησιμοποιω.

2)Δεν με λειπουν ρετρο οχηματα γιατι πολυ απλα εχω ακομα την 90αρα HONDA,το 80ρη φτιαγμενο ΥΑMAHA Town mate,το ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 600 τον παπαγαλο ασπρο με κοκκινη σελα και το FIAT 127 που ο γερος χρειαστηκε αιμα,δακρυα και ιδρωτα για να το αγορασει οταν το αγορασε και εχω απιστευτες αναμνησεις με αυτο.

3)Δεν με λειπουν παιχνιδια με φιλους στην γειτονια και διαφορα τετοια γιατι πολυ απλα καποτε θα μεγαλωναμε ηταν δεδομενο αυτο δεν θα μπορουσαμε να μεινουμε για παντα παιδια ωστε να εχουμε για παντα αυτα που ειχαμε.

4)Δυο πραγματα ειναι τα μονα που με λειπουν το πρωτο και σημαντικοτερο ειναι ο μαμημενος ελευθερος χρονος γιατι αν τον ειχα θα μπορουσα να κανω τα παντα και οτι ηθελα χωρις να με λειπει τιποτα που θεωρειται ρετρο και το δευτερο πραγμα που με λειπει και θα με λειπει για παντα ειναι τα Arcades και οχι τα παιχνιδια γιατι αυτα μπορουμε να τα παιξουμε στο mame αλλα η αισθηση η μυρωδια η ατμοσφαιρα και γενικα τα παντα που ειχαν αυτα τα μαγαζια.Να μπορουσα να μπω σημερα στα μαγαζια με ηλεκτρονικα που πηγαινα τελη 80 αρχες 90 οπως ακριβως ηταν τοτε και τι στον κοσμο.
Καλημέρα φίλε μου metalcandyman

Θα σταθώ στις 4 αυτές ενότητες σου να πώ και το δικό μου σχόλιο

1) Αναβίωση του 80 ενίωτε και καλά κάνεις μέσω των κονσολών & των άλλων αντικειμένων

2) Εύγε για το FIAT 127 , να υποθέσω οτι το κυκλοφορείς ώς ιστορικό. Πρόσφατα απέκτησα και γώ ένα Honda Civic 3ης γενιάς ,δεν καταλαβένει τίποτα.

3) Ανέφερα το παιχνίδια της γειτονιάς γιατί είναι κάτι που έχει χαθεί στα σημερινά παιδιά , δυστιχώς σήμερα όλοι ζούνε μια εικονική ζωή πισω απο οθόνες & χάνουν εκεί πολύτιμες ώρες.

4) ΝΑΙ τα ηλεκτρονικά έτσι οπως τα ξέραμε στην εποχή που αναφέρεις (1985-1995) θα μου λείψουν ή μυρωδιά του και ή ατμόσφαιρα τους, πολλές φορές όμως όχι υγιεινή απο την τσιγαρίλα, Βασικός λόγος που δεν επέτρεπαν ανήλικα να μπαίνουν οπως και το να μην πάρουν το...στραβό δρόμο της αλητείας!
 
Καλημέρα φίλε μου metalcandyman

Θα σταθώ στις 4 αυτές ενότητες σου να πώ και το δικό μου σχόλιο

1) Αναβίωση του 80 ενίωτε και καλά κάνεις μέσω των κονσολών & των άλλων αντικειμένων

2) Εύγε για το FIAT 127 , να υποθέσω οτι το κυκλοφορείς ώς ιστορικό. Πρόσφατα απέκτησα και γώ ένα Honda Civic 3ης γενιάς ,δεν καταλαβένει τίποτα.

3) Ανέφερα το παιχνίδια της γειτονιάς γιατί είναι κάτι που έχει χαθεί στα σημερινά παιδιά , δυστιχώς σήμερα όλοι ζούνε μια εικονική ζωή πισω απο οθόνες & χάνουν εκεί πολύτιμες ώρες.

4) ΝΑΙ τα ηλεκτρονικά έτσι οπως τα ξέραμε στην εποχή που αναφέρεις (1985-1995) θα μου λείψουν ή μυρωδιά του και ή ατμόσφαιρα τους, πολλές φορές όμως όχι υγιεινή απο την τσιγαρίλα, Βασικός λόγος που δεν επέτρεπαν ανήλικα να μπαίνουν οπως και το να μην πάρουν το...στραβό δρόμο της αλητείας!
Φιλε μου Video80 καταρχας να πω πως χαιρομαι πολυ που διαβαζω Post σου μετα απο καιρο :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Τωρα γιαυτα που σχολιασες το 3 που εγραψα δεν εχει καποια σχεση με αυτα που εγραψες εσυ μην παρεξηγηθουμε και χωρις λογο δηλαδη χαχαχαχαχαχαχα.Απλα ειναι η δικη μου αποψη για το θεμα παιχνιδια στην γειτονια κλπ και τιποτα παραπανω.Το FIAT 127 μπορει να το εχουμε στην πενα μηχανολογικα κλπ αλλα στην ουσια πιο πολυ αγροτικο μηχανημα ειναι.Για ξυλα στο βουνο,για τον τρυγο,για της ελιες κ.α.Φυσικα ομως κυκλοφορω και μαυτο δεν εχω κανενα θεμα.Τωρα για τα ηλεκτρονικα ο καθενας εχει τα βιωματα του και οτι αλητεια μπορουσε να δημιουργηθει εκει μεσα καλλιστα μπορουσε να δημιουργηθει και σε αλλα μερη.Ταμπελα κατω των 17 τα μαγαζια στην επαρχια την ειχαν μονο για τα ματια του κοσμου απο 8 χρονων που πηγα πρωτη φορα σε μαγαζι με ηλεκτρονικα μεχρι και την καταργηση τους ποτε δεν ειχαμε καμια παρατηρηση για την ηλικεια η κανενα ντου απο την αστυνομια στο μαγαζι γιαυτο τον λογο.Τωρα οσον αφορα την τσιγαριλα και την υγιεινη ενταξει δεν περιμεναμε να λαμπουν και τα παντα εκει μεσα και να μυριζει αρωμα η ατμοσφαιρα οταν αυτα τα μαγαζια κυριως ηταν η καφετεριες η τιποτα καφενια γεματα μπαρμπαδες που επαιζαν θαναση και ξερη και ειχε και ο μαγαζατορας και μερικες καμπινες να βγαζει τα εξτραδακια.Ποιος ασχολουνταν ομως μαυτα τοτε ουτε που μας ενοιαζε ισα ισα που αν μας εβλεπαν οι μπαρμπαδες καπως μεγαλουτσικους μας ελεγαν να μας κερασουν και κανα τσιπουρο με μεζε χαχαχαχαχαχαχ.Στο μονο σημειο της μερας που με ενοιαζε η τσιγαριλα και η βρωμα ηταν οταν πηγαινα το βραδυ στο σπιτι και η μανα μου εβγαζε τα ρουχα μου στο μπαλκονι να ξεμυρισουν γιατι στο καθαρο περιβαλον του σπιτιου τοτε μονο μπορουσα να καταλαβω την βρωμα που ειχαν πανω τους.
 
Nαί, Γενικά οι μανάδες μας φώναζαν για την μυρωδιά που κουβαλούσαμε οταν μπαίναμε τις ατελιώτες ώρες στα ουφάδικα

Οστόσο Να πώ οτι ή νομοθεσία είχε γίνει πιο χαλαρή απο το 1990 και μετά οσον αφορά το ηλικιακό όριο.
Καθ όλη (σχεδόν) τη δεκαετία του 80 έμπαινα στο ουφάδικο με τη συνοδία του πατέρα ή καποιου μεγάλου, δεν γινόταν διαφορετικά!
Μόνο στην ευχέρια του καταστηματάρχη (οπως σωστά λές) ήταν το άν θα επέτρεπε τα ανήλικα να μπούν και να παίξουν.

Το FIAT 127 το κυκλοφορείς ώς ιστορικό ή κανονικά? (δεν είμαι της ΣΔΟΕ , απλή περιέργεια)
 
Οπως ειπα το 127 ειναι για ελιες,αμπελια και ξυλα στο βουνο.Πιστεψε με το 127 μπροστα σε αλλα που κυκλοφορουν στο χωριο μου και στην περιοχη γενικοτερα ειναι αμαξι του μελλοντος :p :p :p :p :p
 
8. Το gameboy με τα χιλιαδες παιχνιδια.

Ε αυτό βρίσκεται εύκολα...

Εννοείται μου λείπει η ανεμελιά των νεότερων χρόνων χωρίς άγχος για το θα πας δουλειά και τι σου ξημερώνει κτλ κτλ. Τα βίντεοκλαμπ και γενικότερα τα εξειδικευμένα καταστήματα. Θα πήγαινα σε συγκεκριμένο μαγαζί για βιντεοπαιχνίδια όπως και για ηλεκτρικές συσκευές, κινητά κτλ. Μου λείπει η μουσική των 80s, 90s που ναι μεν μπορείς να την ακούσεις από το ίντερνετ αλλά θα ήθελα να ήταν εύκολο να πας και σε ένα μαγαζί να τα ακούσεις.

Good riddance παλιά μέσα αποθήκευσης και αργό ιντερνετ. Αυτοκίνητα χωρίς air condition και γενικά χώροι χωρίς κλιματισμό. Αυτά για την ώρα.
 
Εχουν αρχίσει να μου λείπουν οι παλιές παιδικές χαρές/πάρκα. Είχαμε πιο ωραία παιχνίδια, μεγάλες στριφογυριστές τσουλήθρες που φτάνανε τα 5-6 μέτρα, μονόζυγο, τραμπάλες κλπ. Τώρα όλα τα έχουν ξυλώσει όλα και το μόνο που επιτρέπουν είναι αυτές οι μικρές πλαστικές τσουλήθρες από την Playskool, πάνω σε χοντρό πλαστικό τάπητα. Μην πέσει και χτυπήσει το παιδί. Εμείς δηλαδή είμαστε ήρωες που επιβιώσαμε. Αμα είναι να βάζουμε τα παιδιά σε πλαστικές φούσκες όπως κάνουν στα χάμστερ.

Λείπει η μεγάλη αυλή που είχαμε. Μάλιστα είχε ένα σωρό διαφορετικές "περιοχές" για να έχει ενδιαφέρον. Ηταν αρκετά μεγάλη ώστε να κανουμε ποδήλατο γύρω από ένα μεγάλο παρτέρι με δεντράκια ή να παίζουμε μπάλα, κρυφτό, κυνηγητό κλπ. Γενικά αυτές οι ωραίες αυλές είναι σπάνιο φαινόμενο πλέον. Το 1999 δώσαμε το οικόπεδο αντιπαροχή και τώρα μένω σε πιο "καλό" σπίτι αλλά χωρίς αυλή πέρα από μία άδεια κοινόχρηστη με γκαζόν που υπάρχει απλά για να την βλέπουμε, άρα άχρηστη στην ουσία.

Εχω μετανιώσει πικρά με το θέμα αυτό γιατί ήμουν αρκετά μεγάλος σε ηλικία (18) και θα μπορούσα έστω να αντιπαρατεθώ για να μην δώσουν το οικόπεδο οι γονείς μου, εξάλλου τότε δεν είχαμε ανάγκη. Αλλά ήθελαν μεζονέτα τότε κι εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν οι κονσόλες και το PC. Πήγε άκλαφτη η αυλή κυριολεκτικά. Τώρα για να μπορείς να έχεις οικόπεδο να φτιάξεις σπίτι με τέτοια αυλή πρέπει να κερδίσεις το τζόκερ. Και μόνο που το σκέφτομαι τσαντίζομαι απίστευτα.
 
Μας έχει φάει η αηδία της κουζινοσαλονοτραπεζαρια
Μεγαλύτερη βλακια από αυτό το πράγμα δεν υπάρχει.
Σας το λέω εκ πείρας.
Βλέπεις τηλεόραση κ ακούς τον αποροφητηρα το μίξερ, σου έρχεται η λαδιλα από το τιγανησμα, διαλύεις τα φίλτρα κ τα στοιχεία του κλιματιστικου.... Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Το πιο σημαντικό ότι τα παιδιά είναι σε έναν χώρο με μαχαίρια καυτά τιγανια κ κατσαρόλες με βραστό νερό κτλ κτλ κτλ κτλ
 
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις και ευτυχώς σε αυτό συμφωνήσαμε με τη γυναίκα μου και σε ανακαίνιση σπιτιού πριν μερικά χρόνια κρατήσαμε την κουζίνα ως είχε. Δεν ενώθηκε με σαλόνι δηλαδή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εμείς που χτίσαμε το σπίτι το 1999, ήταν όρος απαράβατος να είναι κλειστή η κουζίνα. Η αρχιτέκτονας μεχρι και τον πατέρα μου πηγε να πείσει ότι είναι παλιομοδίτικο αλλά εγώ και η αδελφή μου βράχοι. Στην Ελλάδα της σκορδαλιάς, του αρνιού και της σαρδέλας ε, βάλε και να καπνίσεις και κανά τσιγάρο με τον καφέ κάτω από τον αποροφητήρα η ανοιχτή κουζίνα δε λέει. Το μόνο κακό είναι όταν είναι μικρά τα παιδιά που πολύ πιθανό να μην ελέγχεις τι βλέπουν στην τηλεόραση όταν εισαι απασχολημένος στην κουζίνα με κάτι δύσκολο.
Αλλά ναι η κουζίνα με πάσο ήταν φουλ της μόδας τη δεκαετία του 80.
 
Άλλο κουζίνα με πάσο που έκλεινε άλλο ενιαίος χώρος. Στο διαμέρισμα που μέναμε στην Αθήνα, που σε μεγάλο βαθμό είχε φτιαχτεί όπως το θέλαμε εμείς, η κουζίνα ήταν ξεχωριστό δωμάτιο με πόρτα, αλλά στον κοινό της τοίχο με την σαλοτραπεζαρία υπήρχε μεγάλο άνοιγμα που έκλεινε καλά με συρόμενο γυαλί, αδιαφανές οπότε περνούσε μεν φως αλλά δεν έβλεπες τι γινόταν στην κουζίνα. Και το κυριότερο, δεν το μύριζες. Η ιδέα είναι ότι μπορούσες να το ανοίξεις και να περάσεις τα φαγητά από την κουζίνα στην τραπεζαρία κατ' ευθείαν, πράγμα που ποτέ δεν έκανε η μητέρα μου ακόμη κι όταν είχε τραπέζι. Αλλά της είχε αρέσει η ιδέα και έτσι φτιάχτηκε η κουζίνα όπως ήθελε. Τελικά η κύρια χρήση του χωρίσματος ήταν να μπορούμε να βλέπουμε τηλεόραση από την κουζίνα, μια που η μοναδική τηλεόραση του σπιτιού ήταν φυσικά στο σαλόνι, με το απαραίτητο σεμεδάκι επάνω.
 
Ναί οι αντιπαροχές δουλέψανε πολύ προς τα τέλη της δεκαετίας του 90 & μετά (ειδικα στην επαρχία),

Είμαι σύγουρος οτι οι περισσότεροι απο αυτούς οικοπεδούχοι οι οποίοι διέθεσαν το παλιό τους σπίτι και το οικόπεδο το χουν μετανιώσει πικρά! Η εικόνα του χθές εμπορευματοποιήθηκε (και πέθανε οριστικά) μόνο & μόνο για να χουμε ελαφρός μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη! Τίποτε αλλο!
 
Πρέπει να είμαι ο μοναδικός εδώ μέσα, που δεν μου αρέσει να είναι ξεχωριστο δωμάτιο η κουζίνα.
 
Κατι ρετρο που μου λειπει ειναι τα αυθεντικα κινουμενα σχεδια. Τωρα αυτες οι ψηφιακες φιγουρες ειναι ενα αισχος. Απορω γιατι δεν προβαλλουν τα κλασικα Στρουμφακια,τις Παπιοπεριπετειες,τους Flintstones κτλ παρα μονο κατι εκτρωματα αλλα. Εγω παντως στο παιδι μου προσπαθω να τα παρακολουθουμε και αυτα οσο μπορουμε.
 
@johnny19818 : γιατί είναι παλιά! και ότι είναι παλιό πρέπει να εξοβελιστεί. τι, στρουμφάκια θα βλέπουμε; φιλμ θα χρησιμοποιούμε όταν το ψηφιακό αυτό και εκείνο κλπ. και σκέφτομαι τα παιδιά του σήμερα τι θα θυμούνται;τις ψηφιακές μηχανές με 7 μεγαπίξελ σαν ρετρό;την σκουπιδοτηλεόραση; τα άθλια κινούμενα σχέδια; υπάρχει μάλιστα μια μειωτική έκφραση στα γερμανικά για τα '80ς das ist sooo 80er jahre!
 
Εμένα θα μου λειψουν οι κωμωδίες. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι πλέον οι κωμωδίες είναι ελάχιστες; Προτιμούν τα σενάρια να γίνουν animation.
Εδώ πλέον παίρνουν παλιές κωμωδίες κ τις κάνουν animation.
Νιντζα 1000 κυβικών = Kung fu panda

Επίσης ταινίες περιπέτειας με παρέα ανηλίκων σιγά μη ξαναβγεί όπως τα goonies αγάπη μου συρικνωσα τα παιδιά κτλ. Πλέον όλα animation.
 
Πίσω
Μπλουζα