Τουλάχιστον αλλάξτε τις κουρτίνες!...

Ξαναβλεποντας το "Γυφτικη Δυναστεια",υπαρχει μια σκηνη γυρισμενη στο ιδιο διαμερισμα που ειχε γινει και στο "Κλεφτρονι και Τζεντλεμαν"(η' το αναποδο),οπου στην αρχη της ταινιας το πτυχιο του Ψαλτη "πηγαινει" σ'ενα μπαλκονι! Χαρακτηριστικη η τριγωνικη βιβλιοθηκη με σκαλα απο πισω... Και για ταινιες 65-70κατι, υπαρχει και ενα καδρο που εχει εναν παλιατσο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Μην ξεχναμε και τη κλασικη βιλα με το τζαμακι ρομβο στην εξωπορτα (Φινος Φιλμ, βιντεοταινιες, σηριαλς)
Αυτή η βίλα με το τζαμάκι-ρόμβο στην πόρτα δεν έπαιξε σε ταινία της Φίνος Φιλμ, γιατί τα περισσότερα (αν όχι όλα) εσωτερικά γυρίσματα των ταινιών της φίνος φιλμ γίνονταν σε στούντιο. Η βίλα αυτή όμως έπαιξε σε πολλές ταινίες άλλων εταιρειών. Μερικές ταινίες που θυμάμαι: Ερωτική συμφωνία, Αλαλούμ, Εκείνο το καλοκαίρι, Ο αχόρταγος, Όχι, Οι ξενιτεμένοι κ.α.

Επίσης ξέρω ότι έπαιξε στο σήριαλ "Της αγάπης μαχαιριά". Για βιντεοταινίες δεν γνωρίζω

Stratulator είπε:
Και για ταινιες 65-70κατι, υπαρχει και ενα καδρο που εχει εναν παλιατσο...
Ναι το έχω προσέξει κι εγώ. Είναι στις ταινίες της εταιρείας "Καραγιάννης-Καρατζόπουλος"
 
..και επίσης χαρακτηριστική η ξύλινη σκάλα και τα διακοσμητικά πιάτα στη σειρά!!
 
Nα θυμήσω οτι η βίλλα με το τζαμάκι έχει παιξει σε 10αδες βιντεοταινίες ,θύμαμε χαρακτιριστικά 2 , τον ασωτο, με το Μιχαλοπουλο, και τον τελευταιο πειρασμό του μητσου (με Θ.Μάνεση).

Την ιδια βιλλα ειδα και σε μια παλιοτερη 1970ς ταινία με τον Φ.Γεωργίτση -Αννα Φονσου ,στο περσινο Φεστιβάλ cult ελληνικων ταινιών που διαργανονει το gagarin.(μου διαφευγει ο τίτλος).
 
Ζητω συγνωμη που βγαινω εκτος θεματος, αλλα επειδη αναφερθηκε λιγο πιο πανω, ακομα και στη Φινος Φιλμ υπηρξαν εσωτερικα γυρισματα εκτος στουντιο.

Για παραδειγμα, στην ταινια Πολυ Αργα για Δακρυα, οταν η Μαιρη Χρονοπουλου φορωντας το νυφικο της πηγαινει αναστατωμενη στο σπιτι του Ανδρεα Μπαρκουλη, το σπιτι αυτο δεν ειναι σκηνικο σε στουντιο, αλλα πραγματικο.
 
bambinella 100 είπε:
Ζητω συγνωμη που βγαινω εκτος θεματος, αλλα επειδη αναφερθηκε λιγο πιο πανω, ακομα και στη Φινος Φιλμ υπηρξαν εσωτερικα γυρισματα εκτος στουντιο.Για παραδειγμα, στην ταινια Πολυ Αργα για Δακρυα, οταν η Μαιρη Χρονοπουλου φορωντας το νυφικο της πηγαινει αναστατωμενη στο σπιτι του Ανδρεα Μπαρκουλη, το σπιτι αυτο δεν ειναι σκηνικο σε στουντιο, αλλα πραγματικο.
Ε ναι αυτό λέω κι εγώ. Ελάχιστες είναι οι ταινίες τις φίνος φιλμ που τα εσωτερικά γυρίσματα είναι σε φυσικούς χώρους. Νομίζω πως είναι κυρίως οι ταινίες που έγιναν γυρίσματα εκτός Αθηνών, αν και πάλι όχι εξ ολοκλήρου σε φυσικούς χώρους. Οι περισσότερες είναι σε στούντιο.

Πάντως και τα σκηνικά των στούντιο έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες ταινίες. Αυτό το έκανε κυρίως ο Καραγιάννης. π.χ. στις ταινίες 7 χρόνια γάμου και Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής το σπίτι του Βουτσά και στις 2 ταινίες είναι ίδιο κι απαράλλαχτο.
 
ενα αλλο σπιτι που εχει χρησιμοποιηθει σε πολλες βιντεοταινιες,αλλα και σε πολλες ταινιες του φινου αλλα και αλλων εταιριων ειναι η βιλλα λεβιδη στην παιανια..(βλεπε ψηλος λιγνος και ψευταρος,ταινιες με τον μουστακα,το εντιμοτατες σκανδαλιαρες με καιτη φινου και αλλες..η βιλλα ανηκε στον αυλαρχη του τεως βασιλια κωνσταντινου δημητρη λεβιδη και εκει γινονταν οι μεγαλυτερες δεξιωσεις κυριως καλοκαιρι βεβαια αλλα και παραμονες πρωτοχρονιας...εννοειται οτι εχει φιλοξενησει στο παρελθον μεγαλες προσωπικοτητες..το 1960 πεθαινει ο λεβιδης και λιγο αργοτερα η χηρα του νοικιαζει την βιλα στις εκαστοτε εταιριες για γυρισματα...μετα τον θανατο κια της ιδιας περναει στα χερια κληρονομων της και απο κει εν μερει στην πολεμικη αεροπορια (καποια στρεμματα) και ο χωρος της βιλλας επισης στους κληρονομους..απο κει και περα ερημωνει,λειλατειται καιγεται ενα μερος του κυριως σαλονιου και βανδαλιζεται ανα τα χρονια..αυτη την στιγμη ειναι κατεστραμμενη πληρως....τον τελευταιο καιρο μαθαμε οτι πουληθηκε σε μεγαλο κυπριακο ομιλο...οστοσο ακομη μπορει να παει κανεις να κανει την βολτα του καθως τις κυριακες κανουν βολτα μεχρι και οικογενειες με καροτσακια και παιδια
 
Χθές είδα την βιντεοταινία με τον Μόσιο τη ''Γυφτικη δυναστεία'' (ομολογώ για 1η φορά!) το διαμέρισμα που ειχαν βρει για να μεινουν η οικογενια του Ταμτακου είταν το ιδιο διαμέρισμα με αυτο που είχαν παει να φτιαξουν ενα πλυντύριο στο ''κλασσική περιπτωση βλαβης'' ,με οικοδεσποινα την Μαγδα Τσαγκανη ,και αλλη μια που θυμυθυκα τώρα τον ''τζογαδόρο'' με τον μουστάκα,είταν το σπιτι οπου έμενε στην ταινία αυτή.
 
Video80,εχεις δικιο για τον " Τζογαδορο"!... Δυο ταινιες ακομα, που χρησιμοποιουν το ιδιο σπιτι για τα γυρισματα ειναι: "ο Τρελοξενυχτης" και "ο Κουρδιστος Εραστης". Και στις δυο πρωταγωνιστης ειναι ο Κωστας Βουτσας! Στην δευτερη μαλιστα, τα μουσικα θεματα ειναι απο αλλες ταινιες του Δαλιανιδη(σιγουρα απο το "Ελα ν'αγαπηθουμε...")! Επισης,το ιδιο συμβαινει και στο "Παρτυ για Τρεις" με τον Σταματη Γαρδελη! Εβαλαν τραγουδια απο το "Οταν οι Ροδες...",το "Ελα ν'αγαπηθουμε..." και "Καμικαζι,αγαπη μου" που πρωταγωνιστουσε...
 
alkis21 είπε:
:thanx2: Super είσαι άρχοντας!
Αν εξαιρέσεις την μαύρη γκαραζόπορτα που δεν υπήρχε το 95, κατά τ'άλλα όπως βλέπετε η πολυκατοικία είναι ίδια!
Έχεις δίκιο, η κλασική πολυκατοικία σε όλες τις ταινίες! Παίζει να υπάρχουν κ κάποιες διαφορές στις τέντες πέρα απ' τη γκαραζόπορτα!

_______________

κουρτινες
 
Για να μην ανοιγω αλλο thread...o SuperInsomniacs [edit] Dead link [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την πρώτη φορά που σκόνταψα σε αυτό το thread, είχα λιώσει στα γέλια! :)

Βλέπω ότι συνεχίζει ακάθεκτος ο συγγραφεύς! (οι σκηνές σύγκριση με Star Wars αγγίζουν την τελειότητα! :biglaugh:)
 
Wally είπε:
Για να μην ανοιγω αλλο thread...o SuperInsomniacs ξανακτυπησε
Σε ευχαριστώ wally για την υπενθήμηση του link ,ατυχής η σύγκριση του "Πρωτάρη μου ας προσεχες" με το "Star Wars",ομολογώ όμως οτι έριξα πολύ γέλιο με το σχολιασμό της τενίας.

Τελικά το σπίτι οπου διέμενε ο Μιχαλόπουλος είταν στο Κεφαλάρι?
 
Καλησπερα! Απλα να πω οτι το γραφειο ( σκηνικο ) που παιζει στη ταινια " Ο Εραστης " στο μαγαζι/μπουζουκια που εν τελει δουλευει και ο Ψαλτης ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με το γραφειο του κακου στην ταινια " Ο Αλεπους " με το Μουστακα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για την ακριβεια, μεχρι και η ολοσωμη φωτο της Χριστινας Παππα απο την πρωτη ταινια ειναι στον τοιχο της δευτερης!!!!
 
[edit] Dead link [edit]

Περιεχει και 2-3 πλανα απο το Λουνα Παρκ Αηδονακια που ειχε γινει αναφορα εδω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όμως : To διόρωφο μπεζ σπίτι του Κιμούλη, από τη σειρά "Στον Ψυχίατρο", με τα κεραμίδια και τα ρολά στα παράθυρα, γωνία Σούτσου και Τσόχα νομίζω, έχει πλέον γκρεμιστεί και στη θέση του υπάρχει πολυόρωφο κτήριο με άσπρα μάρμαρα, και εστιατόριο στο ισόγειο.
 
Στις βινταιοταινίες του " Άγνωστου πολέμου" το κτήριο που χρησημοποιείται ως επιτελείο έχει χρησημοποιηθεί και ως νοσοκομείο στην ταινία "η γυναικά της πρώτης σελίδας" ως σχολείο στην ταινία "θανάσιμο δίλημα" και ως αστυνομική διεύθυνση στην ταινία "ο σύντροφος και ο μπάτσος".

Όλες οι παραπάνω ταινίες είναι ταινίες σε σενάριο του Νίκου Φώσκολου και παραγωγής VIDEO ELIT.
 
Stratulator είπε:
Ξαναβλεποντας το "Γυφτικη Δυναστεια",υπαρχει μια σκηνη γυρισμενη στο ιδιο διαμερισμα που ειχε γινει και στο "Κλεφτρονι και Τζεντλεμαν"(η' το αναποδο),οπου στην αρχη της ταινιας το πτυχιο του Ψαλτη "πηγαινει" σ'ενα μπαλκονι! Χαρακτηριστικη η τριγωνικη βιβλιοθηκη με σκαλα απο πισω... Και για ταινιες 65-70κατι, υπαρχει και ενα καδρο που εχει εναν παλιατσο...
Πώς είναι η τριγωνική βιβλιοθηκη με σκάλα από πίσω;
 
Πίσω
Μπλουζα