Του κουτιού τα παραμύθια (1987)

η συνεντευξη τησ παρασκευησ απο το κουσ κουσ μηπωσ εχει αναιβει πουθενα??

εν το μεταξει οι νοτεσ που λεει ''φα διεση ο φιογγοςκ ο ρουχλας ειναι λα κτλ'' ειναι τα πραγματικα ακορντα-νοτες στο τραγουδικ οχι τυχαιοι στιχοι....θα προσπαθησω να το βγαλω στη κιθαρα κ ισωσ το ενεβασω αν τα καταφερω......
 
Dominion είπε:
φυσικά και έχουμε υπόψιν το κτήμα Mabrida της ΟΙΚΟΓΝΕΙΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΥ. Σκοπεύουμε μάλιστα να επιχειρήσουμε διάρρηξη με κάτι φίλους για να αποκτήσουμε επιτέλους τις αγαπημένες μας κούκλες (ΓΕΛΙΑ...ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΕΕ)

Εεεεεπ .... τη Ροζαλία και τον Τιμολέων αφήστε τους κάτω !!! Τους θέλω εγώ, χε χε χε ......
 
Έχω την εντύπωση πως το κύριο υλικό κατασκευής πρέπει να ήταν παπιέ-μασέ. Παρόμοιας αισθητικής ήταν επίσης και οι περίφημες κούκλες του Λάκη Αποστολίδη (εποχές ΥΕΝΕΔ, τέλη 70) καθώς και ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα με τον Μπαρμπά - Μυτούση (πάλι παιδική ανεξίτηλη ανάμνηση ΥΕΝΕΔ!!). Ήταν εντελώς χειροποίητες, διαμορφωμένες στο χέρι. Τα μάπετ ήταν από παραγεμισμένο ύφασμα, πάνω κάτω σαν τα σημερινά πάνινα - λούτρινα κουκλάκια.
 
Dominion είπε:
οι κούκλες των σοφιανών ήταν κάπως γκράν γκινιόλ και γκροτέσκες στην όψη, (δεν ήτανε ας πούμε γλυκούλες σαν τα μάπετ) αλλά αυτό το συστατικό σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα είναι που τις έκανε μοναδικές (ακόμα αναρωτιέμαι από τι υλικό τις έφτιαχναν)
Μπράβο, πολύ σωστή τοποθέτηση !!! Τις κούκλες των Σοφιανών θα μπορούσαμε να τις πούμε "γκροτέσκες", "ακατέργαστες" κλπ κλπ !!! Όμως ... οι Σοφιανοί δεν μάς έδωσαν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να τούς προσάψουμε ότι "αντιγράφουν το Μάπετ Σόου" ή ο,τιδήποτε άλλο εξ Αμερικής !!! Αυτά που κάνανε είχαν απολύτως προσωπικό ύφος και προσωπική άποψη !!! Και φυσικά .... ήταν 100% ελληνικό κουκλοθέατρο που ... δεν είχε ανάγκη τα "ξένα δάνεια" !!! Και ελληνικό και κουκλοθέατρο ....

Γι' αυτό .... Respect όσο δεν πάει άλλο στη μερακλίδικη οικογένεια των Σοφιανών ....
 
βρηκα αυτο το αποσπασμα απ του κουτιου τα παραμυθια
 
Ισχυουν οι φημες οτι θα κλεισει η ΕΤ-1? Αντε να δουμε! να περασει και κανα αρχειακο υλικο στο κοσμο!
 
katerinak είπε:
στο σαιτ http://www.mabrida.com/picture/index.php?lang=el βρηκα μια φωτο με την Παρασκευουλα,τη Μελια,το Ρουχλα,το Σεβαστιανο και το ΦιογκοΠροβολή συνημμένου 35842 ολο το παρεακι μαζι :)
Ωπα? οι κουκλες ειναι σε life size μεγεθος! εγω νομιζα τοσα χρονια οτι ηταν πολυ πιο μικρες! παντως ο Ρούχλας ειναι πολυ τρομαχτικος..
 
Rinus Cesar απλα respect για το ποστ σου φιλε
 
Jackie dragon είπε:
Ωπα? οι κουκλες ειναι σε life size μεγεθος! εγω νομιζα τοσα χρονια οτι ηταν πολυ πιο μικρες! παντως ο Ρούχλας ειναι πολυ τρομαχτικος..
κι εγω νομιζα οτι ηταν πιο μικρες...εμεις τις βλεπαμε παντα μεσα απ το κουτι με τα παραμυθια και δεν ειχαμε μια αληθινη εικονα του μεγεθους τους μεχρι που εβαλαν στο σαιτ αυτη τη φωτογραφια
 
Και γω το ιδιο νομιζα οτι ηταν μικρες οι κουκλες.επαθα πλακα τωρα με την φοτωγραφια της katerinak που δηχνει την παρασκευουλα με της κουκλες.Θα βαλω να τα ξαναδω καποια απο τησ επομενεσ μερες ολα τα επεισοδια γιατι τα πεθυμησα.
 
metalcandyman είπε:
Και γω το ιδιο νομιζα οτι ηταν μικρες οι κουκλες.επαθα πλακα τωρα με την φοτωγραφια της katerinak που δηχνει την παρασκευουλα με της κουκλες.Θα βαλω να τα ξαναδω καποια απο τησ επομενεσ μερες ολα τα επεισοδια γιατι τα πεθυμησα.
διευκρινιζω οτι η φωτο δεν ειναι δικη μου,οπως εγραψα και στο ποστ που εκανα τη βρηκα στο σαιτ MABRIDA
 
katerinak είπε:
διευκρινιζω οτι η φωτο δεν ειναι δικη μου,οπως εγραψα και στο ποστ που εκανα τη βρηκα στο σαιτ MABRIDA
Δεν εχει σημασια αυτο εγω απο σενα την ειδα γιαυτο και το αναφερα.Αν δεν ανεβαζες την φοτωγραφια ακομα θα νομιζα οτι οι κουκλες ειναι μικρες.
 
Τωρα που τις βλεπω μετα απο χρονια, θα ελεγα οτι σημερα τετοιες μαριονετες θα φαινονταν πολυ ερασιτεχνικες.

Δεν αμφιβαλω οτι οι Σοφιανοι εκαναν τις μαριονετες τους με μερακι, αγαπη, ταλέντο και γνωσεις που δεν ειχε ο καθενας, αλλα οσο τις βλεπω τοσο μου φαινονται σαν τις κιτς μασκες και κουκλες που βλεπουμε στις αποκριες και τα πανηγυρια :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
θανος είπε:
αν και το εχω βαλει και σε αλλο θεμα διαβαστε αυτην την συνεντευξη του φαιδων σοφιανου και θα καταλαβετε πολλα για το πως το γυρναγανε http://www.tralala.gr/monimes-stiles/stiles-synergaton/ta-souxe-toy-ansaser/item/2838-faidon-sofianos
πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη!ευτυχως που εβαλες κι εδω το λινκ για να μπορουμε να τη διαβασουμε
 
Και μονο που σκεφτομαι οτι η life sized μαριονετα του Ρούχλα βρίσκεται κλεισμένη σε κάποια σκοτεινη ντουλάπα στις κρύπτες τις οικογενειας Σοφιανού, με πιανει τρόμος...
 
Στο τελος της συνεντευξης αναφερεται οτι θα κυκλοφορησει κασετινα με Κουτιου παραμυθια Φρουτοπια μουσικες και τραγουδια. Λοιπον τηλεφωνησα στην εταιρεια των Σοφιανων για να ρωτησω (το ποσστ ανηρτηθη το 2010). Μιλησα με την κυρια Ηβη Σοφιανου (τη Μελια) (η φωνη της δεν αλλαξε καθολου) και φυσικα αρπαξα αυθαιρετα την ευκαιρια και τη ρωτησα αν θελει να της παρουμε συνεντευξη εκεινης του Φαιδωνα και της Παρασκευουλας. Συγκινηθηκε και μου ειπε αν μπορω να μιλησω με τον Φαιδωνα Σοφιανο γιατι η ιδια ειναι πηγμενη ως τελος Σεπτεμβρη. Τι λετε; Εχω τα τηλεφωνα τους στα χερια μου θελετε οι υπευθυνοι των συνεντευξεων να τους μιλησετε; Θελω Παρασκευουλα ΤΩΡΑ!!!!! (δεν παιρνω τον κυριο Σοφιανο να ρωτησω για την κασετινα, να μην τον ενοχλω δυο φορες). Αναμενω απαντηση και μετα!
 
Πολυ καλη η κινηση σου αλλα το θεμα της "ομαδας συνεντευξεων" ειναι πιο "λεπτο".

Δεν υπαρχει συγκεκριμενη ομαδα. Τα ατομα ειναι αναλογα της φυσεως της συνεντευξης.

Αν τωρα πχ παω εγω και ο Exetlaios που δεν εχουμε ιδιαιτερη γνωση του συγκεκριμενου αντικειμενου, δεν θα ειναι τιμητικο για τον συνεντευξιαζομενο.

Δεν οργανωνουμε μια ομαδα εθελοντων που μπορει να βγαλει εις περας μια τοσο ενδιαφερουσα περιπτωση? Για να δω χερακια :)
 
Καλα καταλαβα θα παρω εγω τηλεφωνο :) (αλλα θα με βοηθησετε μεταφορικως / καταγραφικως / αποδελτιωτικως ε;ε;ε; )
 
Πίσω
Μπλουζα