Το Κουίζ των Απροσδόκητων Θεατρικών Συνεργασιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnalepou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μπραβο παιδια μου, τα βρηκατε ολα!

Μπονους ερωτηση:

στο 1,3 και 4 υπαρχει και δευτερη συνεργασια...μηπως τις γνωριζετε?

3.΄Μάνος Χατζιδάκις - Νόρα Βαλσάμη: "Ματωμένος γάμος" (1980).

4. Διονύσης Παπαγιαννόπουλος - Ζωή Λάσκαρη: "Ραντεβού στην Πόλη, για τη Χούλια όλοι" (1975).

Επιπλέον, να θυμίσω, φίλε Γιάννη, σε σχέση με προηγούμενο κουίζ σου, ότι η Γκέλλυ Μαυροπούλου και η Νόνικα Γαληνέα είχαν συμπρωταγωνιστήσει με τον Δημήτρη Χορν όχι μόνο στον "Δον Ζουάν" (1968), αλλά και στο "Η καλή καρδιά της Ελεωνόρας" (1969), όπου μάλιστα η Νόνικα έπαιζε τη μητέρα της Γκέλλυς!

Ναι το γνωριζα αυτο που λες (αν και οχι τη λεπτομερεια μανας-κορης),απλα δεν ζητω οοολες τις συνεργασιες των εκαστοτε "ζευγων",για να μην ειναι υπερβολικα δυσκολο το κουιζ. Βεβαιως οποιος βρισκει και παραπανω απο μία ευπροσδεκτες!Αλήθεια έχεις δει κάποιες από τις εν λόγω παραστάσεις ή οπως εγώ ξερεις τις λεπτομερειες μετά απο ερευνα,βιβλια κλπ?

Ειστε απιστευτα σωστοι για την δευτερη συνεργασια! Αλλα για να το δυσκολεψω λιγακι αφου ειστε τοσο σαϊνια! Υπαρχει και τριτη συνυπαρξη Νόρας Βαλσάμη και Μάνου Χατζιδάκι στο θέατρο!

Αγαπητέ Γιάννη, αρκετά από τα έργα τα έχω δει ο ίδιος (άρχισα να βλέπω θέατρο σε παιδική ηλικία, γύρω στα 1972) και για άλλα έχω στοιχεία από βιβλία, αναζήτηση στο διαδίκτυο κλπ. Τώρα για το ντουέτο Χατζιδάκι-Βαλσάμη, τρίτη συνεργασία είναι η "Δόνα Ροζίτα" του Λόρκα (1984).

Από τις τελευταίες παραστάσεις του κουίζ έχω δει "Μαντώ Μαυρογένους", "Όπερα της πεντάρας" και "Ματωμένο γάμο".

Ε μα εισαι ακτυπητος! Και ομως υπάρχει και τέταρτη σύμπραξη Νόρας - Μάνου χεχεχε...την θυμασαι??

Πωπω εισαι παρα πολυ τυχερος που εχεις δει τοσες ιστορικες παραστασεις! Αληθεια κρατουσες προγραμματα απο τοτε?

johnalepou είπε:
Ε μα εισαι ακτυπητος! Και ομως υπάρχει και τέταρτη σύμπραξη Νόρας - Μάνου χεχεχε...την θυμασαι??
Πωπω εισαι παρα πολυ τυχερος που εχεις δει τοσες ιστορικες παραστασεις! Αληθεια κρατουσες προγραμματα απο τοτε?
Αιώνιε Τζων!!!!!!!!! :P

Δυστυχώς, τόσο παλιά προγράμματα δεν έχω κρατήσει, φίλε Γιάννη. Όσο για την τέτατρη σύμπραξη Μάνου-Νόρας ήταν στις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, στο Εθνικό το 1981, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού, με τη θρυλική Μαίρη Αρώνη. Υπέροχη παράσταση, που είχα την τύχη να δω!

Είσαι άσσος!

Και συνεχίζουμε με καινούρια ζεύγη:

1. Αλέξης Μινωτής - Μάρω Κοντού

2. Τζένη Καρέζη - Κατερίνα Βασιλάκου

3. Στράτος Τζώρτζογλου - Βλάσης Μπονάτσος

4. Νίκος Κούρκουλος - Άλκις Κούρκουλος

5. Νόρα Βαλσάμη - Θέμις Μπαζάκα

6. Ελένη Χατζηαργύρη - Νεφέλη Ορφανού

7. Μαρία Φαραντούρη - Βίκυ Βανίτα

3. Mε το Ίδιο Νόμισμα

5. Πονηρό Πνεύμα

1. Θυμάμαι τα γύρω-γύρω, αλλά όχι την απάντηση!!!! Πρόκειται για αρχαία τραγωδία του Εθνικού, που έπαιξε και στην Επίδαυρο! Η Κοντού φοιτήτρια στη δραματική ή στα πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτηση (αν και νομίζω ότι πήρε άδεια ως εξαιρετικό ταλέντο). Στα παρασκήνια μάλιστα, και ενώ ο Μινωτής είχε πάρει κορίτσια του Χορού να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα, το αυτοκίνητό του Μινωτή ανατράπηκε, χωρίς κάποιος να τραυματιστεί πολύ σοβαρά!!!!! Τώρα γιατί ο εγκέφαλος κράτησε το γύρω γύρω και δεν συγκράτησε τον τίτλο....... άβυσσος η μνήμη!!!

Χαχαχα αυτο θα πει επιλεκτικη μνημη!

1. Μινωτής - Κοντού: "Οιδίπους Τύραννος" (1955, η Μάρω ως μέλος του χορού).

4. Νίκος Κούρκουλος - Άλκης Κούρκουλος: "Γεια σου" (1989).

6. Χατζηαργύρη - Ορφανού: "Ματωμένος γάμος" (1980).

7. Φαραντούρη - Βανίτα: "Ο καπετάν Μιχάλης" (1967).

Πωπω!Εχω πολυ δυνατους παικτες!

Βρε θηριο μεχρι και τη συνεργασια Φαραντούρη-Βανίτα ήξερες!

Μινωτής - Κοντού ν ο μ ί ζ ω ότι ήταν Εκάβη (1955) και Μήδεια (1957)

Ήταν και αυτά που λες,και ο Οιδίπους που είπε ο atanasio !!!

atanasio ο νικητής με 4 στα 7!

Ποιο από τα παρακάτω "ζεύγη" συντελεστών έχει συνεργαστεί θεατρικά στην πραγματικότητα?Σε ποια παράσταση?

1. Αλίκη Βουγιουκλάκη - Βούλα Ζουμπουλάκη

2. Κατίνα Παξινού - Νίκος Ξανθόπουλος

3. Άννα Συνοδινού - Αντιγόνη Βαλάκου

4. Μιμή Ντενίση - Νάντια Μουρούζη

5. Έλενα Ναθαναήλ - Θύμιος Καρακατσάνης

6. Μάρθα Βούρτση - Σταύρος Ζαλμάς

Λοιπόν παιδιά,όποιος έχει θεατρικά προγράμματα παλαιότερα αλλά και νέα,πριν τα πετάξει ας επικοινωνήσει ε!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. σιμουν - ντουο σεμπαστιανι

2.φουσκοθαλασσιες

Πίσω
Μπλουζα