Το Κουίζ των Απροσδόκητων Θεατρικών Συνεργασιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnalepou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
4. "Το παιχνίδι του θανάτου" του Μάρτιν Βέιλ

5. "Προμηθέας Δεσμώτης" το 1988

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
3. Αλεξανδράκης - Μάνου: "Ηλέκτρα" (1967).

6. Παπαναστασίου - Ζωγράφος: "Μια ιστορία του Ιρκούτσκ" (1962).

H Μιμή είναι η μόνη που σας δυσκολεύει πάλι...υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να μην ισχύει κάποια από τις συνεργασίες (παγίδα)

1. Ντενίση - Ρέππας: "Άντρες για δείπνο" (1988).

Ομολογώ, Γιάννη, ότι αυτή η συνεργασία με δυσκόλεψε πολύ. Ακόνισα, όμως, τη μνήμη μου και θυμήθηκα ότι είχα δει τον Ρέππα (στο ξεκίνημά του) σε αυτή την παράσταση, ένα συμπαθητικό μπουλβάρ του Μαρσέλ Μιτουά, που εξυπηρετούσε την προσωπικότητα της Ντενίση. Σκηνοθέτης ήταν ο Κώστας Τσιάνος και, εκτός από τη Μιμή και τον Ρέππα (σε μικρό ρόλο), έπαιζαν ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Μιχάλης Μητρούσης, η Ελένη Ράντου και η Βιβέττα Τσιούνη.

Πωπω θελω το μυστικο σου τωρα!!!

Ποιο από τα παρακάτω "ζεύγη" συντελεστών έχει συνεργαστεί θεατρικά στην πραγματικότητα?Σε ποια παράσταση?

1. Αλίκη Βουγιουκλάκη - Αλέξανδρος Ρήγας

2. Άννα Συνοδινού - Μάρθα Καραγιάννη

3. Μιμή Ντενίση - Λάζαρος Γεωργακόπουλος

4. Παύλος Μάτεσις - Άριελ Κωνσταντινίδη

5. Αντιγόνη Βαλάκου - Βασίλης Τσιβιλίκας

6. Έλενα Ναθαναήλ - Μαρία Αλιφέρη

7. Σταύρος Ζαλμάς - Μάνος Ελευθερίου

4. Αν θυμαμαι καλά, ο Μάτεσις επιμελήθηκε τη "Μελωδία της Ευτυχίας" που έπαιξε κι αυτή

5. Τάνια

7. Μπεντ

1. Βουγιουκλάκη - Ρήγας: "Η μελωδία της ευτυχίας" (1994).

2. Συνοδινού και Καραγιάννη δεν έχουν παίξει μαζί.

3. Ντενίση - Γεωργακόπουλος: "Επικίνδυνες σχέσεις" (1986).

6. Ναθαναήλ - Αλιφέρη: "Ανάλαφρες τον Αύγουστο" (1986).

(Παρένθεση αφιερωμένη στον Γιάννη και τη λοιπή θεατρόφιλη συντροφιά: Στο "Ανάλαφρες τον Αύγουστο", που ανέβασε το 1976 στο θέατρο "Όρβο" εξαμελής γυναικείος θίασος με επικεφαλής την Άννα Φόνσου, η Έλενα Ναθαναήλ αντικατέστησε τη Ζωή Λάσκαρη και η Ελένη Ερήμου αντικατέστησε την Γκέλλυ Μαυροπούλου. Η Λάσκαρη και η Μαυροπούλου αποχώρησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μετά από πρόβες ενός μήνα).

Για να μη γίνει μπέρδεμα, διευκρινίζω ότι το "Ανάλαφρες τον Αύγουστο" ανέβηκε το 1976 και όχι το 1986, όπως εκ παραδρομής αναφέρεται σε ένα σημείο του προηγούμενου μηνύματός μου.

Αχα!Το παρασκηνιο δεν το ξερα!Που το εχεις διαβασει αυτο,ειναι πολυ ενδιαφερον

1. Αλίκη Βουγιουκλάκη - Στέλιος Μάινας

2. Μάριος Πλωρίτης - Αλέξανδρος Ρήγας

3. Μιμή Ντενίση - Ανδρέας Βουτσινάς

4. Γιώργος Νταλάρας - Σταύρος Παράβας

5. Έλλη Λαμπέτη - Ανδρέας Ντούζος

6. Γιώργος Μοσχίδης - Εβελίνα Παπούλια

7. Κατερίνα Χέλμη - Νίκος Πιλάβιος

3. Γάμος υψηλής κοινωνίας ή κάπως έτσι

6. Ωραία μου κυρία

4. Νταλάρας - Παράβας: "Έρχονται, δεν έρχονται" (1970).

5. Λαμπέτη - Ντούζος: "Μικρές αλεπούδες" (1972).

Γιάννη, σχετικά με το "Ανάλαφρες τον Αύγουστο", παραθέτω τη συνέντευξη που έδωσε όλος ο θίασος στη Ρένα Θεολογίδου στο περιοδικό "Επίκαιρα" στο τεύχος 426 (30 Σεπτεμβρίου 1976), όπου πλάι στην Άννα Φόνσου, τη Χαριτίνη Καρόλου, τη Μαρία Αλιφέρη, τη Διδώ Λυκούδη και τη Δώρα Σιτζάνη (που είχε προσληφθεί ως "μπαλαντέρ' και δεν έπαιξε στην τελική παράσταση) μιλούν και η Ζωή Λάσκαρη και η Γκέλλυ Μαυροπούλου, πριν αποχωρήσουν και αντικατασταθούν από την Έλενα Ναθαναήλ και την Ελένη Ερήμου, αντίστοιχα.

IMG_0860.jpg

IMG_0864.jpg

Αααααα σε ευχαριστω πολυ και εγω και οι αλλοι θεατροφιλοι φιλοι μας φανταζομαι για το σουπερ ντοκουμεντο!!! Απιστευτο πραγματικα...η Ζωη Λασκαρη τελικα εχει...μακρα θητεια στο να αποχωρει απο/ακυρωνει παραστασεις!

Το 2 μενει παιδια μου!

Σε ευχαριστούμε, atanasio. Συλλεκτικό.

Να είστε καλά, φίλοι μου. Χαίρομαι που σας άρεσε. Το ενδιαφέρον είναι, απ' όσα θυμάμαι, ότι τόσο η Ζωή όσο και η Γκέλλυ είχαν τότε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους για την αποχώρησή τους από τον θίασο και είχαν ευχαριστήσει τον σκηνοθέτη Κωστή Τσώνο και τα μέλη του θιάσου για την μέχρι τότε άψογη συνεργασία τους μαζί τους!

Για το 7 του κουίζ: μήπως η Χέλμη και ο Πιλάβιος δούκεψαν μαζί σε παιδικό θέατρο, από το οποίο και οι δύο ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του '50;

2. Πλωρίτης - Ρήγας: "Γλυκό πουλί της νιότης" (1990).

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

7. Χέλμη - Πιλάβιος: "Διαμέρισμα στο ξενοδοχείο Πλάζα" του Νηλ Σάιμον (1968) με την Κατερίνα και τον Αλεξανδράκη.

Όσον αφορά τις "Ανάλαφρες τον Αύγουστο", συμφωνώ ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον από διάφορες απόψεις. Επίσης, κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση από τις εφημερίδες της εποχής, είναι ότι και η Ζωή Λάσκαρη και η Γκέλλυ Μαυροπούλου, στις επιστολές που συνόδευαν τις αποχωρήσεις τους, ευχαριστούσαν όλα τα μέλη του θιάσου ονομαστικά, χωρίς να αναφέρουν, όμως, την Άννα Φόνσου. Ίσως στη συνεργασία των δύο πρωταγωνιστριών με τη Φόνσου βρίσκεται το μυστικό της αποχώρησής τους! (πάντως, η Μαυροπούλου είχε ήδη συνεργαστεί με τη Φόνσου το 1957 στην κλασική κινηματογραφική ταινία "Ο Φανούρης και το σόι του", ενώ η Λάσκαρη και η Φόνσου θα συνεργάζονταν το 1981 στη θεατρική παράσταση "Εγώ, εσύ και ο άλλος").

Ο δαίμων του πληκτρολογίου ξαναχτύπησε: το "Διαμέρισμα στο ξενοδοχείο Πλάζα" είχε ανεβεί το 1968!

atanasio είπε:
Για το 7 του κουίζ: μήπως η Χέλμη και ο Πιλάβιος δούκεψαν μαζί σε παιδικό θέατρο, από το οποίο και οι δύο ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του '50;
Όχι.όχι.Νηλ Σάιμον κάνανε μαζί!

Πάντως τα ντοκουμέντα σου εξαιρετικά και όχι μόνο από θεατρική άποψη,αφου Λασκαρη και Φονσου δηλωνουν τις εκτρωσεις που ειχαν κανει σε μικρη ηλικια!

atanasio , μην αγωνιείς για τον Δαίμονα του πληκτρολογίου. Εάν προσέξεις σε κάθε σου μήνυμα υπάρχει κάτω δεξιά η επιλογή "Επεξεργασία μηνύματος" (Είναι το λεγόμενο edit). Μπορείς κάλλιστα να διορθώνεις τα όποια λάθη σου σε διάστημα 24 ωρών από το πρώτο ποστάρισμα και να μην αισθάνεσαι άσχημα! :)

Πίσω
Μπλουζα