Το Μινόρε της Αυγής (1983 ΕΡΤ)

LadyHawke

RetroActive
Joined
7 Ιαν 2006
Μηνύματα
253
Αντιδράσεις
25
Το μινόρε της αυγής (1983-84), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Παρασκευή 14/1/1983



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Το_μινόρε_της_αυγής

Σειρά που πρωτοπροβλήθηκε στην ΕΡΤ μεταξύ των ετών 1983-1984, με θέμα την ζωή και τα ήθη της τάξης των περιθωριακών ρεμπετών κατά την περίοδο 1930-1960.

Η σειρά αγαπήθηκε από το κοινό κυρίως λόγω των τραγουδιών της Αθηναϊκής Κομπανίας αλλά και του επιτυχημένου καστ ηθοποιών στο οποίο ξεχωρίζουν τα ονόματα: Αντώνης Καφετζόπουλος (Αντώνης), Δημήτρης Καταλειφός (Βαγγέλης) και Γιάννης Ζαβραδινός (Μήτσος).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειχε βγει σε dvd πριν 2-3 χρονια
 
αν κ δεν την προλαβα την σειρα (ημουν πολυ μικρος τοτε) γνωριζω οτι εκεινη την εποχη κ ισως κ λιγο νωριτερα αφαιρεθηκε απο τα ρεμπετικα η ταμπελα των τραγουδιων του περιθωριου κ αρχισαν να γινονται ευρητερα αποδεχτα απο την κοινωνια κ πηραν την θεση που τους αξιζει στην Ελληνικη Μουσικη.

Της ιδιας περιοδου νομιζω οτι ηταν κ η πολυ καλη για το ειδος ταινια του Φερρη το Ρεμπετικο με τον Καλογεροπουλο,την Λεοναρδου κ την εκπληκτικη μουσικη επιμελεια του Ξαρχακου.

Βεβαια σημερα επειδη τα Ρεμπετικα ειναι ευρεος διαδεδομενα βλεπεις κ πολλους σπαστικους τυπους να το παιζουν τζαμπα μαγκες κ ρεμπετες αλλα αυτο ειναι αλλο ανεκδοτο...

__________________
 
Θυμάμαι που τη βλέπαμε μαζί με τον παππού μου, καθότι ρεμπέτης και ο ίδιος.Πολύ αγαπημένη σειρά, έχω και το cd με τα τραγούδια.Ο Καφετζόπουλος ο πιο αγαπημένος μου...:animrolleyes:
 
Ναι, ο Καφετζόπουλος μου άρεσαι κι εμένα παλιά. Τώρα δεν μου είναι πλέον τόσο συμπαθής όσο άλλωτε.
 
η μονη (μαζι με την Αστροφεγγια) σοβαρη εμφανιση του μετεπειτα @@ τυπου...
 
Wally είπε:
η μονη (μαζι με την Αστροφεγγια) σοβαρη εμφανιση του μετεπειτα @@ τυπου...
Γιατί δεν σου άρεσε στην διαφημιστική καμπάνια του Γερμανού? :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
 
ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η σειρα ειχε προβληθει τη 10ετια του 90 απο την τοτε ΕΤ2 καποια στιγμη επαναπροβληθηκε απο την ΕΤ1 και τωρα προβαλεται απο την ΕΤ1 στις 12 το μεσημερι.Ειχε διατεθει σε DVD απο τη ραδιοτηλεοραση το Νοεμβρη νομιζω.Λογω δουλειας (απουσια για μεγαλα διαστηματα στο εξωτερικο)δυστυχως δεν προλαβα να την παρω.Η ιστορια ηταν βασισμενη στην πρωτη ρεμπετικη κομπανια που εμφανιστηκε "Τετρας η ξακουστη του Πειραιως" στην ταβερνα του Σαραντοπουλου στη Δραπετσωνα το 1934.Μελη της ηταν ο Γιωργος Μπατης (Μπαγλαμα),Ο Ανεστης Δεληας (Μπουζουκι), ο Μαρκος Βαμβακαρης (Μπουζουκι) και ο Στρατος Παγιουμτζης (Κιθαρα-Τραγουδι).Αυτα για την ιστορια
 
Λογω δουλειας (απουσια για μεγαλα διαστηματα στο εξωτερικο)δυστυχως δεν προλαβα να την παρω
Δεν ειναι πολυ δυσκολο να τα βρεις ομως. Στο περιοδικο υπαρχει ενα μικρο "κουτακι" που γραφει σχετικα με τα DVDs που "χασαμε".

Καθε Τριτη και Τεταρτη απο τα γραφεια του περιοδικου στη Ρηγιλλης 4, οροφος 4ος και ωρες 09.00 - 13.00

 


Πληροφοριες (πρωινες ωρες)



Τηλ. 210 7407034 και 210 7407159


 


Δεν ειναι και οι καλυτερες ωρες για καποιον εργαζομενο αλλα τελικα θα βρεις αυτο που θες.

Και καλως ηρθες στο forum, Sea Lion, καλη συνεχεια και καλα posts.
 
3 σχεδόν χρόνια μετά ας ξεθάψω αυτό το θρέντ.

Τίτλοι αρχής.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρά ολοκληρώθηκε το 1984, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται στις 27/7/1984. Το τελευταίο επεισόδιο αναφέρεται στο 1971 και παρουσιάζει και την τηλεόραση, που ήταν τότε νεαρή. Συγκεκριμένα, η παρέα του Μινόρε μεταφέρεται σε μία εκπομπή, με τίτλο "Η μικρή σελίδα".

Μερικά ζητήματα να θέσω:

1. Ο Γρηγόρης Δάναλης, που έκανε τον ρόλο του τρελού ήταν και διευθυντής φωτογραφίας, ή εκείνος ήταν άλλο πρόσωπο;

2. Πολλά έγραψε ο Τύπος της εποχής (1984) για την χρηματοδότηση της σειράς και τα προβλήματά της. Για το πρώτο, ο σκηνοθέτης Φώτης Μεσθεναίος αναγκάστηκε να διαψεύσει τα γραφόμενα του Μίκη Θεοδωράκη, στο βιβλίο "Σταρ σύστεμ" ότι "οι δισκογραφικές εταιρείες χρηματοδοτούσαν τα σίριαλ με ρεμπέτικα τραγούδια". Ο Μεσθεναίος τόνισε ότι η χρηματοδότηση γινόταν εξ ολοκλήρου από την ΕΡΤ, έστω κι αν τα χρήματα καθυστερούσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1984, όταν προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ, η ΕΡΤ χρωστούσε στην παραγωγό εταιρεία 10.000.000 δρχ. Το μοναδικό σίριαλ της τηλεόρασης για το ρεμπέτικο ήταν την εποχή εκείνη το "Μινόρε".

Επιπλέον, στο παραπέντε αποφεύχθηκε η λύση ασφαλιστικών μέτρων από τον Κώστα Φέρρη εναντίον του Μεσθεναίου, για θέμα πνευματικών δικαιωμάτων του σεναρίου. Ο Φέρρης είχε κατηγορήσει τον Μεσθεναίο ότι του έκλεψε το σενάριο του "Ρεμπέτικου" (1983).
 
Και Ρίκα Βαγιάννη σε ρόλο ηθοποιού!!!!!!!
 
Χαρά Αγγελούση - Αντώνης Καφετζόπουλος

28597119621351410307100.jpg
 
Από το αφιέρωμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση στην σειρά.

attachment.php


attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα