Το Μυστικό του Άσπρου Βράχου (1982 ΥΕΝΕΔ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tvseriesfan548
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tvseriesfan548

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
29
Το Μυστικό του Άσπρου Βράχου (1982 ΥΕΝΕΔ)

RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Το_μυστικό_του_άσπρου_βράχου

ήμουν πολύ μικρός αλλα αυτή την σειρά την θυμάμαι έντονα κυρίως για τα σκοτεινά της πλάνα και το μυστήριο το οποίο είχε στοιχειώσει την βίλα όπου διαδραματιζόταν η υπόθεση της σειράς . πρωταγωνιστούσαν οι φαίδωνας γεωργίτσης και όλγα πολίτου. νομίζω βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του γιάννη μαρή. μπορεί να βρεθεί αυτή η σειρά; ξέρει κανείς αν το βιβλίο εκδίδεται ακόμα;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το βιβλίο δεν εκδίδεται πλέον. δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια βιβλιοπωλεία τώρα. πριν από κάποια χρόνια το είχε αγοράσει ο πατέρας μου και δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση πλέον, γιαυτό και το ψάχνω πάλι και εγώ. Όσο για το σήριαλ δεν το θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής, ούτε έχω βρεί έστω και ένα πλάνο από αυτό.

tsalk eida ta perissotera videos pou eheis sto youtube. prepei na isoun tileorasakias opos ki ego - mono pou logo ilikias tote den me afinan efkola meta tis 9 to vradi opote tripona sto salono otan evriska efkeria. thelo na rotiso kapion pou doulevei se periodiko shetiko i se kratiko kanali pos boreis na vreis kapia apo afta.

Γραφουμε στα Ελληνικα...

σορρυ ξεχάστηκα πάλι. είναι από συνήθεια. ευτυχώς εδώ τηρώ την ελληνικήν.

Παιδιά, το βιβλίο "Το μυστικό του άσπρου βράχου" κυκλοφόρησε με την εφημερίδα "Το Βήμα", μαζί με άλλα 23 βιβλία του Γιάννη Μαρή. Απορώ πώς σας διέφυγε γιατί σας έκοψα για φανατικούς :D

Πάντως, σε ένα online bookstore είχα δει ότι διέθετε τα εν λόγω 24 βιβλία στην τιμή της προσφοράς (2 ευρώ έκανε μαζί με την εφημερίδα) και μάλιστα μειωμένα (νομίζω προσφέρονται προς 1,80-1,90)

δεν το πήρα καθόλου χαμπάρι αυτό το θέμα. καλά που το είπες. θα το ερευνήσω. ευχαριστώ. αν και υπάρχουν διαφορές στις λεπτομέρειες στα βιβλία: νομίζω ότι στο βιβλιο ο θάνατος του τιμόθεου κώνστα , η μάγδα κώνστα πεθαίνει, ενώ στη σειρά ζει και βασιλεύει.

υπάρχουν κι άλλες διαφορές στα βιβλία και στις μεταφορές

επίσης στο βιβλίο του κώνστα, δεν υπάρχει "ξάνθος"

Παιδιά μη σπρώχνεστε, έχει για όλους αντίτυπα (ελπίζω)

http://www.patakis.gr/SearchTableLookupVirtual.aspx?TableId=1&val=481261

tvseriesfan548 είπε:
νομίζω ότι στο βιβλιο ο θάνατος του τιμόθεου κώνστα , η μάγδα κώνστα πεθαίνει, ενώ στη σειρά ζει και βασιλεύει.
Υπαρχουν και αλλες διαφορες, καθως η τηλεοπτικη σειρα ειναι διασκευη του μυθιστορηματος, κατα τη γνωμη μου πιο εμπορικη και πιο τηλεοπτικη. Αλλωστε απο καποιο σημειο και μετα η εξελιξη ειναι αρκετα διαφορετικη, και ο δολοφονος ειναι αλλος απο αυτον του Μαρη.

tsalk είπε:
Το βιβλίο δεν εκδίδεται πλέον. δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια βιβλιοπωλεία τώρα. πριν από κάποια χρόνια το είχε αγοράσει ο πατέρας μου και δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση πλέον, γιαυτό και το ψάχνω πάλι και εγώ. Όσο για το σήριαλ δεν το θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής, ούτε έχω βρεί έστω και ένα πλάνο από αυτό.
Η σειρα ειχε προβληθει σε επαναληψη απο την ΕΤ-2 γυρω στο 1992.

Επομένως λογικά θα υπάρχει ακόμα στην ΕΡΤ οπότε ας ελπίσουμε να το δούμε πάλι ή να το βάλει η Ραδιοτηλεόραση. Πάντως ευχαριστούμε Χρήστο για τις πληροφορίες σου.

Λοιπον "Το μυστικο του ασπρου βραχου" προβληθηκε δυο φορες σε επαναληψη μεσα στη ιδια χρονια, το 1991. Την ιδια χρονια παιχτηκαν σε επαναληψη πολλα παλια σηριαλ οπως το 3ο Χριστιανικο παρθεναγωγειο, ο Λουμπεν, ο Ταξιτζης, το Αναμεσα σε τρεις γυναικες, η Εγνατια και αλλα πολλα. Δυστυχως απο τοτε δεν τα ξαναεβαλαν, σε αντιθεση με αλλα που τα εβαζαν 10 φορες το καθ ενα...

Τι να πω. Αδικαιολόγητος. Την Εγνατία και τον ταξιτζή να θυμάμαι πολύ καλά γιατί τα έβλεπα τότε, το μυστικό όμως ούτε το είδα, αλλά ούτε και πρόσεξα ότι είχε προβληθεί τότε.

Ας θυμηθούμε όμως κάποια πράγματα από την σειρά μέσα απο τις σελίδες της Ραδιοτηλεόρασης του 1982.

picture.php

picture.php

picture.php

Άλλο ένα μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή σε διασκευή του Πάυλου Λιάρου ο οποίος έπαιζε και στη σειρά ( αστυνομική σειρά 12 επεισοδίων) που ξεκίνησε να προβάλλεται στην ΥΕΝΕΔ στις 23 Απριλίου 1982 και ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου 1982. Διευθυντής παραγωγής είναι ο Νίκος Κόκκινος. Παραγωγός εταιρεία είναι η FAROS FILM (Γ.ΚΡΙΑΔΗΣ - Ι. ΜΠΟΥΓΝΑΙ) ενώ η μουσική σύνθεση και επιμέλεια είναι του Σάκη Τσιλίκη ( είναι ο συνθέτης του Καλημέρα ζωή - ΑΝΤ1 της μετέπειτα σειράς του Νίκου Φώσκολου όπως και συνθέτης και άλλων σειρών ανάμεσα στις οποίες είναι τα σήριαλ:Γιάννης και Μαρία και Μυρτώ).

Στις 23 Απριλίου το 1982 στις 8.30 ξεκίνησε η σειρά αυτή. Ορίστε και κάποιο από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων

picture.php

Από τους τίτλους αρχής της σειράς

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Ευχαριστούμε tsalk για τους τίτλους αρχής της σειράς!

bernard.c είπε:
Ευχαριστούμε tsalk για τους τίτλους αρχής της σειράς!
Aυτό ήταν μια μικρή πρόγευση bernard.

Ακολουθούν οι κανονικοί τίτλοι (με την μουσική)

[video=youtube;p4KJeS4q-5Q]

Πλάνα μου ζητήσατε, πλάνα σας δίνω!

Ορίστε....

Tsalk πάω στοίχημα ότι έχεις κάπου στο αρχείο σου όοολες τις χαμένες σειρές της ΕΡΤ κι απλά περιμένεις να μας προετοιμάσεις κατάλληλα για να μη σου μείνουμε από το σοκ :P .

:thanx2: Χίλια ευχαριστώ για το απόσπασμα!!

Να γίνω θρασύτατα απαιτητική και να σου ζητήσω και άλλο; #)

Πίσω
Μπλουζα