Το Σώμα μας (The Body Book) [Claire Rayner]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Λεπον ειμαστε στα μεσα της δεκαετιας του '80 και ενας νονος εφερε στο σπιτι το παραπανω βιβλιο για του οποιου τον τιτλο δεν ειμαι σιγουρος.


Με τι ειχε να κανει ,με ομορφα καρτουνιστικους σχεδιασμενους ηρωες προσπαθησε να εξηγησει στα παιδακια για το σωμα τους και την λειτουργια αυτου.



Ηταν λιγο σοκιν για εναν 8-9χρονο οι εικονες του παροτι ηταν προσγμενες και δοσμενες με ενα feeling απο το "Μια φορα και ενα καιρο ηταν ο Ανθρωπος",μεχρι να ανοιξω το βιβλιο νομιζα οτι το κατω μερος μας ηταν σαν την Bibi-Bo και το κουκλακι του Sport Billy (πλακα κανω),εδειχνε τον αντρα την γυναικα,το ταξιδι του φαγητου μεσα στο σωμα (ολοκληρο)τη δημιουργια του παιδιου ,τον αντρα πανω στην γυναικα!,την ανατομια του σωματος και θυμαμαι χαρακτηριστικα ενα κεφαλι μωρου να ξεπροβαλει απο τα ποδια ,παντα με σχεδια.8)(Σοκ)



Αnyway ηταν εκδοση μπροστα απο την εποχη της και επιμορφωτικη για τα παιδακια.



Θα παθω ταρακουλο αν δω εξωφυλλο η οτιδηποτε.
 
Χμ, να ένας κατάλογος με βιβλία σαν αυτό που παρουσιάζεις!

http://www.odysseiabooks.gr/1346/

Ταιριάζουν πολλά στην περιγραφή σου!
 
Αν θυμάμαι καλά ήταν γραμμένο από ξένη συγγραφέα, το κοριτσάκι ήταν μελαχρινό και έμοιαζε λίγο στη Ντόρα την εξερευνήτρια (τη σημερινή ηρωίδα των μικρών παιδιών!)

Βρήκα και τα στοιχεία:

Κλερ Ράινερ, Το σώμα μας, ΑΣΕ (Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις), 1980

(στη σειρά: χαρταετός βιβλία για παιδιά)

Το έχω σκανάρει, αλλά δεν πετυχαίνω να το ανεβάσω με τπτ!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω ειχα διαβασει καμποσα βιβλια τετοια και ειχαν και παρομοιους τιτλους: 'Το Σωμα Μου', 'Το Σωμα Σου', 'Το Σώμα Μας' και τρεχα γυρευε :Ρ εχω ακομα ενα που λεγεται 'Το Σωμα Σου', στο οποιο τραβουσες κατι χαρτονακια και εβλεπες τι υπαρχει πισω απο την εικονα, αλλα μαλλον δεν εννοεις αυτο. 'Το Σωμα Μου' το θυμαμαι σαν τιτλο αλλα δε θυμαμαι κατι απο αυτο, ουτε αν το ειχα στα βιβλια μου

sypsi, αν δεν κανω λαθος υπαρχει νημα στο φορουμ με οδηγιες για ανεβασμα εικονας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sypsi είπε:
Αν θυμάμαι καλά ήταν γραμμένο από ξένη συγγραφέα, το κοριτσάκι ήταν μελαχρινό και έμοιαζε λίγο στη Ντόρα την εξερευνήτρια (τη σημερινή ηρωίδα των μικρών παιδιών!)Βρήκα και τα στοιχεία:

Κλερ Ράινερ, Το σώμα μας, ΑΣΕ (Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις), 1980

(στη σειρά: χαρταετός βιβλία για παιδιά)

Το έχω σκανάρει, αλλά δεν πετυχαίνω να το ανεβάσω με τπτ!!!!!

ψαχνωντας στο γουγλη βρηκα ενα αλλο βιβλιο της Κλερ Ράινερ που λεγεται " μην καταστρεφεις το σωμα σου " εδω http://www.scribd.com/doc/45335521/%CE%9C%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85
 
Γι αυτό μιλάμε; Αρκετά καλό βιβλίο για την εποχή του και για τη χρηστικότητα του..

attachment.php
 
Ακριβώς !

Αυτό το βιβλίο το είχα κι εγώ.

Ακόμα θυμάμαι χαρακτηριστικές φράσεις από το κείμενο...

-
 
Christos ,θεος 3 " το ειδα και ηταν αυτο (που ειχα να δω 27 χρονια).


Θελω να γραψω πολλα για το retromaniax και τα μελη του και ειναι αργα.



Αν μπορειτε και καμμια εσωτερικη σελιδα .....
:bow:


Η καπου που να το πουλανε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίο βιβλίο-θεωρώ το καλύτερο αυτής της κατηγορίας! Ακόμη το έχω!

Απ'αυτό διαφωτίστηκα για το πως γίνονται τα παιδιά! Όλο σ'αυτή τη σελίδα ήμουν!!! ;)

Θυμάμαι πως έλεγε χαρακτηριστικά πως από το αγκάλιασμα του μπαμπά και της μαμάς προκύπτει το μωρό κι εξηγούσε με απλά λόγια όσα οι μεγάλοι δε μπορούσαν...
 
Eριξα email σε τρια βιβλιοπωλεια που το ειχαν στην virtual βιτρινα τους και τα τρια μετα απο επικοινωνια με την εκδοτικη αποφανθησαν οτι εχει εξαντληθει και δεν ειναι διαθεσιμο.


Ενα μου εδωσε ελπιδες να ψαξει να το βρει,δεν τα παραταω!
 
Παιδια το εχω ακομα! Απο τα βιβλια που δεν μου αρεσαν καθολου και ακομα και τωρα το βρισκω καπως ενοχλητικα ρεαλιστικο αν και καλογραμμενο. Πολυ προχωρημενο και μεσα στο πνευμα της νεας εποχης χωρις καμια ωραιοποιηση. που πηγε ρε παιδια ο ρομαντισμος?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι εννοείς ωραιοποίηση και ρομαντισμός; Σε τι πράγμα θα μπορούσε και θα πρεπε να γίνει αυτό; Το ανθρώπινο σωμα δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος είναι πολύ ωραίος και πολύ ρομαντικός από μόνος του.
 
Αληθεια ειναι αυτο απλα η εικονογραφηση ειναι πολύ ρεαλιστική και οταν ημουν μικρη ειχα σοκαριστει! Δειχνει το σωμα μας οπως ειναι ακριβως με ολες τις ατελειες που εχει ενας φυσιολογικος ανθρωπος. Αυτο βεβαια κανει και το βιβλιο τοσο ιδιαιτερο νομιζω πως τα σημερινα αντιστοιχα βιβλια ειναι πιο συντηριτικα. Εντυπωση μου ειχε κανει το ποσο 'ασχημουτσικα' δειχνουν τα μωρακια. Ημουν περιπου οκτω ετων οταν το πρωτοδιαβασα και η μαμα ανελαβε να λυσει τις οποιες αποριες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To αγγλικο το απεκτησα με 0.01 pounds,το θεμα ειναι οτι δεν θα ησυχασω αν δεν ανακαλυψω και το ελληνικο.


Το παρακατω ειναι και softcover btw.





attachment.php
 
Με γεια σου Aardvark! Βρήκες τουλάχιστον την εικονογράφηση και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή! Δεν ξεχνάμε ότι το ψάχνεις! Πού ξέρεις κάμια φορά...
 
Nαι ναι,πλησιασα κοντα μια φορα με ενα παραπλησιο παιδικο θεμα αυτης της συγγραφεας,αυτης της σειρας,αυτης της χρονολογιας και αυτης της εκδοτικης αλλα δεν...


Α ειχε και παραπλησιο χρωμα εξωφυλλο!
 
Ξεθαψα και εγω το ελληνικο στο παταρι και θα το κρατησω για οταν το παιδι μεγαλωσει. Ειναι πολυ καλυτερο απο πολλα καινουργια. Εκτος απο τα μωρακια δειχνει ρεαλιστικα και το ανθρωπινο δερμα με τις τριχουλες του και τις ελιες! Πολυ καλη προσεγγιση -πώς λεγεται το αλλο βιβλιο της συγγραφεως και τι θεμα εχει?

Δεν ειναι καθολου δυσκολο να βρεις το ελληνικο. Ριξε μια ματια στα παλαιοβιβλιοπωλεια με μεταχειρισμενα. Κανει απο 5 εως 10 ευρω. Το πετυχα πριν μερικους μηνες!!!
 
Ναι;;Εγω και σε καποια παλαιοβιβλιοπωλεια δεν ειχα τυχη και κυριως στο νετ ολοι οσους επικοινωνησα παροτι το ειχανε online ,ητανε εξαντλημενο. :(


Aυτο εδω το παρομοιο πρεπει να ειχα πετυχει!


 


1-918761f0ca.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα