Το βλέμμα μέσα απ τον καθρέφτη - Le regard dans le miroir (1985)

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα καθαρόαιμου θρίλερ. Thrill= αγωνία+ανατριχίλα.
Όταν εϊχα τη διπλή ζωή της Βερόνικα του Κισλόφσκι μου χε θυμίσει κάτι από την υπόθεση.
 
Πρόκειται για συγκλονιστική σειρά, την είχα δει πολύ μικρός, όταν ήμουν κάπου 11 ετών (όταν προβλήθηκε από την ΕΡΤ) και πραγματικά είναι από τις λίγες που έχουν σκηνές τις οποίες θυμάμαι τόσο έντονα... Η άλλη που μου έρχεται στο μυαλό είναι το "Eyes of Laura Mars" του Carpenter (https://www.imdb.com/title/tt0077530/?ref_=nv_sr_srsg_0)
Ίσως με σημερινά standards να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα (σήμερα επικρατεί η απάθεια εφόσον πλέον τα έχουμε δει σχεδόν όλα), τότε όμως πραγματικά ένιωθες κάτι, βλέποντάς την.

Έχοντας καταφέρει να αποκτήσω τις περισσότερες από τις σειρές / ταινίες εκείνης της εποχής που με στιγμάτισαν, έφτασε κι η ώρα της συγκεκριμένης μίνι σειράς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε θυμόμουν σχεδόν τίποτα απτό, προκειμένου να εντοπίσω ποια σειρά ήταν. Σχεδόν δε θυμόμουν αν ήταν σειρά ή ταινία, για να είμαι ειλικρινής. Περιγράφοντας πάνω-κάτω την υπόθεσή της σε κάποιο φόρουμ, τελικά βρήκα ποιά σειρά ήταν. Πληροφορίες εδώ:

Τα τελευταία 1-2 χρόνια που προσπαθώ να τη βρω και να την κατεβάσω, δεν έχω βρει τίποτα σε torrent, αλλά παρατήρησα τα παρακάτω links, απ' όπου φαινομενικά υπάρχει δυνατότητα να την κατεβάσεις:


Ωστόσο απαιτούν χρήση πιστωτικής κάρτας, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσω στη δημιουργία λογαριασμού (αν υποστήριζαν paypal, θα προχωρούσα).

Σήμερα τελικά, ανακάλυψα το παρακάτω youtube link, όπου φαίνεται να είναι ανεβασμένη ολόκληρη, αλλά βέβαια με υπότιτλους ανατολικής προέλευσης που φυσικά δεν καταλαβαίνω:


και επειδή δυστυχώς δεν γνωρίζω γαλλικά, δε μπορώ να την ξαναδώ.

Σε κάθε περίπτωση, σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας, εφόσον διάβασα τα όσα γράψατε & συνεχίζω να ψάχνω να τη βρω με υπότιτλους (έστω αγγλικούς).

Αν έχετε βρει κάποιο άλλο link, θα ήμουν ευγνώμων αν το αναφέρατε,
ευχαριστώ πολύ.
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το βίντεο αυτής της σειράς.Νόμιζα ότι δεν θα το ξανάβλεπα.Επίσης χάρις σε αυτό το βίντεο νίκησα μια φοβία που είχα με το κολάζ /φωτογραφία που έδειχνε την γυναίκα με το παράξενο βλέμμα.Τώρα που το ξαναείδα δεν με τρομάζει καθόλου..Αλλά θα μου πείς αν είσαι μικρός και το βλέπεις σε ασπρόμαυρη συσκευή με σκοτεινή εικόνα σου έρχεται κάπως ,σε υποβάλλει σε τρομάζει.Η σειρά είναι ψυχολογικό θρίλερ υπόδειγμα,με αγωνία που θα ζήλευε και ο μάστορας του είδους Χίτσκοκ.Ο δε Bruno Cremer που συμπρωταγωνιστεί πάντα έδινε κύρος σε όποια σειρά/ταινία και να έπαιζε,πολύ μεγάλος ηθοποιός.Μακάρι να υπήρχαν και ελληνικοί υπότιτλοι ή έστω και αγγλικοί,αλλά ακόμη κι έτσι εξαιρετική η ανακάλυψή σου Avrchris.Σε ευχαριστούμε και πάλι!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα