elefas
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 46
Καλησπέρα σύντροφοι ρετρομανιακοί.
Εδώ και αρκετό καιρό μαζί με ένα καλό συνάδελφο στη δουλειά συζητούσαμε την ιδέα κατασκευής ενός bartop βασισμένο στο raspberry pi. Είχαμε βρει τα σχέδια της καμπίνα στο ίντερνετ (instructables), σύντομα όμως διαπιστώσαμε ότι χωρίς ξυλουργική εμπειρία δεν θα πηγαίναμε πολύ μακριά.
Η μοίρα έφερε τα πράγματα ώστε ένα κολλητός του συναδέλφου μου να έχει φίλο ο οποίος ασχολείται με το ξύλο και φτιάχνει ιδιαίτερες κατασκευές με αυτό. Εκτός αυτού γνωρίζει και από ηλεκτρονικά. Αφού ήρθαμε σε επαφή μαζί του φάνηκε πολύ ένθερμος, του δώσαμε τα σχέδια, και ότι υλικό είχαμε διαθέσιμο (raspberries, monitors, joysticks) και το αποτέλεσμα αποζημίωσε τον ένα περίπου μήνα αναμονής.
Χαρακτηριστικά:
- 19" LCD 4:3 monitor
- Raspberry pi 2 & retropie
- 2-player controls (6 fire buttons & 2 extra buttons) από ultracabs.co.uk
- USB θύρα στο πλάι
- Ethernet θύρα στο πλάι
- Φωτεινή μαρκίζα με λεντοταινία
- Ηχεία κάτω απο τη μαρκίζα
- Διακόπτης on/off στο πίσω μέρος
- Ποτενσιόμετρο ήχου στο πίσω μέρος
- Πορτάκι με μαγνήτη για πρόσβαση στο εσωτερικό
Περιττό να σας πω ότι πλέον τον έχουν μάθει και άλλοι και του ζητάνε πάνω στα ίδια σχέδια καμπίνες! Επειδή είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα ενδιαφέρεστε και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, το site του παιδιού είναι xilino.net
Ακολουθούν μερικές πρόχειρες φωτογραφίες από τη δικιά μου καμπίνα
Ελπίζω να βρω το χρόνο να γράψω και άλλες λεπτομέρειες και να ανεβάσω και περισσότερες φωτογραφίες.
Φιλικά
Πάνος
Εδώ και αρκετό καιρό μαζί με ένα καλό συνάδελφο στη δουλειά συζητούσαμε την ιδέα κατασκευής ενός bartop βασισμένο στο raspberry pi. Είχαμε βρει τα σχέδια της καμπίνα στο ίντερνετ (instructables), σύντομα όμως διαπιστώσαμε ότι χωρίς ξυλουργική εμπειρία δεν θα πηγαίναμε πολύ μακριά.
Η μοίρα έφερε τα πράγματα ώστε ένα κολλητός του συναδέλφου μου να έχει φίλο ο οποίος ασχολείται με το ξύλο και φτιάχνει ιδιαίτερες κατασκευές με αυτό. Εκτός αυτού γνωρίζει και από ηλεκτρονικά. Αφού ήρθαμε σε επαφή μαζί του φάνηκε πολύ ένθερμος, του δώσαμε τα σχέδια, και ότι υλικό είχαμε διαθέσιμο (raspberries, monitors, joysticks) και το αποτέλεσμα αποζημίωσε τον ένα περίπου μήνα αναμονής.
Χαρακτηριστικά:
- 19" LCD 4:3 monitor
- Raspberry pi 2 & retropie
- 2-player controls (6 fire buttons & 2 extra buttons) από ultracabs.co.uk
- USB θύρα στο πλάι
- Ethernet θύρα στο πλάι
- Φωτεινή μαρκίζα με λεντοταινία
- Ηχεία κάτω απο τη μαρκίζα
- Διακόπτης on/off στο πίσω μέρος
- Ποτενσιόμετρο ήχου στο πίσω μέρος
- Πορτάκι με μαγνήτη για πρόσβαση στο εσωτερικό
Περιττό να σας πω ότι πλέον τον έχουν μάθει και άλλοι και του ζητάνε πάνω στα ίδια σχέδια καμπίνες! Επειδή είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα ενδιαφέρεστε και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, το site του παιδιού είναι xilino.net
Ακολουθούν μερικές πρόχειρες φωτογραφίες από τη δικιά μου καμπίνα
Ελπίζω να βρω το χρόνο να γράψω και άλλες λεπτομέρειες και να ανεβάσω και περισσότερες φωτογραφίες.
Φιλικά
Πάνος
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: