Το επίσημο timeline της σειράς the legend of zelda αποκαλύφθηκε!

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
58
από ότι φαίνεται,ένα από τα ερωτήματα που βασάνιζε πολλούς gamers τα τελευταία 20+ χρόνια λύθηκε! το επίσημο χρονοδιάγραμμα της σειράς,για όσα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα,εμφανίστηκε στην επίσημη εγκυκλοπαίδεια της που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία πριν από μερικές μέρες :)

περισσότερα εδώ
 
Το zelda ειναι το αγαπημενο μου παιχνιδι και εχω κανει αμετρητους συνδιασμους κατα καιρους για το χρονοδιαγραμα της σειρας.Επιτελους να και καποια επισημα στοιχεια απο την Nintendo.Thanks φιλε krem13.
 
τίποτα :) ,η αλήθεια είναι ότι και εγώ,που δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν,το έψαχνα κατά καιρούς.τώρα μου δίνεται ένας λόγος παραπάνω να ασχοληθώ πιο σοβαρά. ας ελπίσουμε τώρα να μην αρχίσουν να γίνονται νέες διακλαδώσεις και εναλλακτικές ιστορίες :D .
 
Φιλε Krem εχω τερματισει οτι zelda εχει βγει πανω απο 5 φορες το καθενα και μπορει να ειναι το αγαπημενο μου παιχνιδι αλλα πραγματικα καποιες φορες με ειχε κουρασει ολο αυτο.Το να εχει διαφορετικο σεναριο κτλ ειναι καλο γιατι δεν γεινοταν σε ολα τα zelda ο link να κυνηγαει τον Ganon αλλα γενικα ειχε καποια zelda που ειχαν καποια συνδεση μεταξυ τους εννω καποια αλλα οχι.Tωρα μαυτο το επισημο χρονοδιαγραμα λευνονται πολλες αποριες.Στην τελικη τα γουσταρω ολα απο το NES μεχρι το Wii και απο το κλασικο game boy μεχρι το DS γιατι στο 3DS εκτος απο το remake του ocarina of time δεν κυκλοφορησε καποιο αλλο.
 
Υπάρχουν πολλά κενά σε αυτό το timeline, ο Ganon 4-5 φορές αναγεννήθηκε, δεν ξέρω δε δένουν καλά όλα αυτά. Νομίζω ότι η σειρά όταν κυκλοφόρησε δεν είχε καμμία πρόθεση σύνδεσης των επεισοδίων μεταξύ τους. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από όλες τις ιστορίες του εκάστοτε επεισοδίου. Η άποψή μου είναι ότι συνέδεσαν πρόχειρα τα επεισόδια διότι το ζητούσαν οι φαν εδώ και χρόνια, για κανέναν άλλο λόγο......δεν είναι σοβαρό αυτό το timeline ρε παιδιά, είναι αστείο.
 
καλά ναι,σιγά μην είχαν τη πρόθεση αρχικά να κάνουν κάτι τέτοιο,μια εποχή που η ιστορία ενός μέσου παιχνιδιού ήταν στη καλύτερη περίπτωση 1-2 παράγραφοι...τουλάχιστον υπάρχει κάποια επίσημη έκδοση,έστω και αστεία (που ίσως βοηθήσει να φτιαχτούν πιο πειστικές/στιβαρές timeline από τους φαν).
 
Eνταξει δεν στεκουν ολα ωσα λεει αν μελετησεις καλα το χρονοδιαγραμα αλλα τουλαχιστον εχουμε μια επισημη εκδοχη και απο το τιποτα καλο ειναι και αυτο.
 
Δεν εχω ασχοληθει προς το παρον με Ζελντα κλπ αλλα εχω υποψη μου οτι αν και μεγαλη σειρα, δεν διαθετει "συμπαν". Ειναι ξεκαθαρο οτι οι δημιουργοι δεν ειχαν υποψη να ακολουθησουν ή να δημιουργήσουν μια μυθολογια. Αυτος ηταν και ενας λογος που δε συμπαθουσα τα κονσολο-γιαπωνεζικα παιχνιδια (ηταν σεναριακα ρηχα).

Σε τετοιες περιπτωσεις η δημιουργια ενος επισημου timeline αποτελει retcon, οπου καποιος προσπαθει να 'χωρεσει' και να συνδυασει τα παιχνιδια, ασχετως αν υπηρχε τετοια προθεση απο τους δημιουργους.

Προσωπικα λατρευω τα retcons και τα timelines
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να πω και εγώ, ως οπαδός της σειράς, ότι η ύπαρξη ή όχι του timeline μου είναι κάπως αδιάφορη. Είναι φανερό, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, ότι η σειρά δεν σχεδιάστηκε επεισοδιακά ή καλύτερα τα επεισόδια είναι σχεδόν αυτοτελή. Εξαίρεξη αποτελεί το Windwaker με το Phantom Hourglass. Το τελευταίο δεν έχω προλάβει να το παίξω ακόμα. Περιμένει τη σειρά του.
 
τελικά δεν είναι ακριβώς επίσημη,δημιουργήθηκε από έναν μεταφραστή ο οποίος βασίστηκε στα,επίσημα,στοιχεία που δίνονται μέσα από την εγκυκλοπαίδεια
 
Άντε μπράβο...λέω κι εγώ! Μπορεί η νιντέντο να μην είναι τόσο σοβαρή εταιρεία πλέον αλλά όχι να κάνει και τέτοια σφάλματα, παρουσίασης ανύπαρκτων timeline.
 
μπορεί να μην είναι εντελώς επίσημη αλλά είναι βασισμένη στα στοιχεία που δίνονται στο βιβλίο,άρα ξαναγυρνάμε σε αυτά που είπαμε στην αρχή,προφανώς δεν είχαν σχεδιάσει κάποιο timeline όταν ξεκίνησε η σειρά.τέσπα,αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ότι πιο κοντινό σε ένα "επίσημο" timeline...
 
Βλέπω ότι όλοι μας συμφωνούμε πως δεν υπήρχε πρόθεση για timeline εξ αρχής. Αυτό προέκυψε για διάφορους λόγους και υπάρχει περίπτωση να ήθελαν να κατασκευάσουν ένα timline από το Twilight Princess ή το Windwaker αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο. Τώρα, με το Skyward Sword, είναι ξεκάθαρο πως ήθελαν να παρουσιάσουν την προϊστορία και να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Ιάπωνες είναι αυτοί και ότι θέλουν κάνουν....αν λάβω υπόψη τις ιστορίες και προϊστορίες που σκαρφίζονταν στο Dragonball... :eek:
 
Εγώ πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει timeline και απλά κάθε τίτλος έπαιρνε μέρος σε κάποιο παράλληλο σύμπαν τα οποία ήταν τελείως διαφορετικά μεταξύ τους και το μόνο κοινό τους είναι ο θρύλος της Zelda και οι χαρακτήρες που το πεπρωμένο τους συνδέει με τον θρύλο (Link, Zelda, Ganon κλπ) είναι ίδιοι ή παρόμοιοι. Επίσης ο ίδιος ο θρύλος ίσως να είναι η μόνη "πληροφορία" που γίνεται γνωστή από το ένα σύμπαν στο άλλο. Έτσι ο Link πχ είναι διαφορετικό πρόσωπο κάθε φορά αλλά ταυτόχρονα και κλώνος των άλλων και απλά παίρνει μέρος σε αυτό το παιχνίδι όπως όλοι οι άλλοι. Έτσι μπορείς να βάλεις τα παιχνίδια σε όποια σειρά θες σχεδόν.
 
Πίσω
Μπλουζα