Το ημερολόγιο ενός θυρωρού (1979 ΥΕΝΕΔ)

Eξαιρετικό το απόσπασμα αυτό, πρέπει να είναι από τα πολύ λίγα που έχουν σωθεί.

Ευχαριστουμε πολύ Νίκο.
 
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα ολόκληρο επεισόδιο από τον δεύτερο κύκλο του Θυρωρού το οποίο σώζεται επίσημα στο αρχείο της ΕΡΤ.
 
ChristosM είπε:
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα ολόκληρο επεισόδιο από τον δεύτερο κύκλο του Θυρωρού το οποίο σώζεται επίσημα στο αρχείο της ΕΡΤ.
Το οποίο ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα η ΕΡΤ να ανεβάσει στο ψηφιακό της αρχείο για να το δούμε όλοι εμείς που μεγαλώσαμε μ αυτήν την καταπληκτική σειρά.
 
tsalk είπε:
Το οποίο ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα η ΕΡΤ να ανεβάσει στο ψηφιακό της αρχείο για να το δούμε όλοι εμείς που μεγαλώσαμε μ αυτήν την καταπληκτική σειρά.
Βεβαιως, παρολο που πολλοι απο τους ηθοποιους που επαιζαν στην σειρα ειχαν αποχωρησει στον δευτερο κυκλο της.
 
ChristosM είπε:
Βεβαιως, παρολο που πολλοι απο τους ηθοποιους που επαιζαν στην σειρα ειχαν αποχωρησει στον δευτερο κυκλο της.
Ναι αυτό είναι γεγονός αν και προσωπικά (υποθέτω και αρκετοί άλλοι) έχουν πολύ έντονες μνήμες - εικόνες από τα τελευταία επεισόδια.
 
Από τον πρώτο κύκλο της σειράς (1979-1980) με θυρωρό τον Κώστα Βουτσά!

attachment.php
 
ευχαριστουμε πολυ tsalk για τη φωτογραφια!!!!
 
Επειδή τυγχάνει να τα έχω προλάβει κι εγώ όλα αυτά, να προσθέσω κάποιες ακόμη πληροφορίες...

Η Κατερίνα Γιουλάκη (Κλημεντίνη) στον πρώτο κύκλο αναφωνούσε συχνά πυκνά "αααχ Λαυράγκα", αναφερόμενη στον Διονύσιο Λαυράγκα (που και καλά ήταν ο δάσκαλός της ή ο "εμπνευστής" της).

(πληροφορίες από το wiki)

Ο Διονύσιος Λαυράγκας (17 Οκτωβρίου 18601864) - 18 Ιουλίου 1941), ήταν Έλληνας σπουδαίος μουσουργός (συνθέτης) που ανήκει στην λεγόμενη Επτανησιακή μουσική Σχολή, αν και πολλοί (περιορισμένα) τον κατατάσσουν και στην εθνική μουσική σχολή . Ο Δ. Λαυράγκας θεωρείται ο θεμελιωτής του 'Ελληνικού μελοδράματος'.

Το συνθετικό του έργο απετέλεσαν κυρίως συμφωνική μουσική, μελοδράματα καθώς και τραγούδια, περισσότερο καντάδες. Έγραψε έργα, για βιολί, πιάνο, καθολική λειτουργία και άσματα θείς λειτουργίας. Θεωρείται επίσης από τους πρώτους συνθέτες που στα έργα τους ενσωμάτωσαν στοιχεία ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Ωστόσο, είχε βγει τότε η φήμη ότι κάποιοι συγγενείς του Λαυράγκα, είτε έκραξαν την παραγωγή, είτε εγείραν διάφορες αξιώσεις, με αποτέλεσμα η Κλημεντίνη ξαφνικά, από ένα σημείο και μετά να μην ξαναπεί ποτέ οτιδήποτε σχετικά με το συγκεκριμένο όνομα...

Στη σειρά έπαιζε και ο Χρήστος Νομικός, ως μετέπειτα εραστής της Μαίρης Φαρμάκη (ύστερα από τον τηλεοπτικό "χαμό" του συζύγου της - δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς ήταν)...

Θυμάμαι επίσης την έναρξη των τίτλων που την περιμέναμε πώς και τι, με το περιστέρι που περπατούσε στη μέση του δρόμου, και με τη χαρακτηριστική μουσική των τίτλων...
 
Ένα απόσπασμα με τον αξέχαστο Βασίλη Μπουγιουκλάκη στον ρόλο του θυρωρού και τον Πάρι Κατσίβελο στον ρόλο του οδοντίατρου της πολυκατοικίας:

[video=youtube_share;rt0CTpJPcRE]

 
Ένα σπάνιο απόσπασμα με τον αξέχαστο ''γίγαντα'' Τάκη Χαλά από την αγαπημένη μας σειρά Το ημερολόγιο ενος θυρωρού που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ από το 1979 ως τον Γενάρη του 1982!

[video=youtube;cR1sY-GfQ70]

 
Σε ευχαριστούμε πολύ Άλκη για το απόσπασμα! Το ευχάριστο πάντως είναι οτι υπάρχουν κάποιες ιδιωτικές συλλογές κυρίως συντελεστών αλλά και απλών τηλεθεατών της εποχής εκείνης χάρη στις οποίες μπορούμε σήμερα να πάρουμε μια γεύση απο την ωραιότητα των σειρών μια άλλης περιόδου που κάποιοι την έζησαν καλά.... και την θυμούνται Ελπίζω πως με την προνοητικότητα κάποιων θα βρούμε στο μέλλον και πράγματα που θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθούν....
 
nick είπε:
Ελπίζω πως με την προνοητικότητα κάποιων θα βρούμε στο μέλλον και πράγματα που θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθούν....
Αυτή είναι νομίζω η μοναδική μας ελπίδα πλέον (εντός και εκτός Ελλάδος).

attachment.php


Αυτή είναι η υπόθεση του τελευτάιου (190ου) επεισοδίου της σειράς το οποίο είχε προβληθεί στις 4 Ιανουαρίου του 1982.

Το επεισόδιο αυτό είναι και το μοναδικό που σώζεται ολοκληρωμένο στα υπόγεια της ΕΡΤ,χωρίς να είναι γνωστό αν το έχουν ψηφιοποιήσει ή όχι ακόμα.

Η παράκληση βέβαια προς την ΕΡΤ είναι αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να μπορέσουμε να το δούμε 30 και πλέον χρόνια μετά και πάλι μέσα από το ψηφιακό της αρχείο. Είναι φαντάζομαι κάτι που το θέλουν και το περιμένουν πολλοί.
 
21 Δεκεμβρίου 1981:

img338.jpg
 
Ένα απόσπασμα με τον αξέχαστο Βασίλη Μπουγιουκλάκη στον ρόλο του θυρωρού, τον Πάρι Κατσίβελο στον ρόλο του οδοντίατρου της πολυκατοικίας και την Μαίρη Φαρμάκη στο ρόλο της Άννας Βουρνέκη:

[video=youtube_share;fonky3TBA-c]

 
kk.JPG (απ το περιοδικο "Κατερινα του 1979",συμφωνα με τον πωλητη)k79.JPG
 
Ντομινό 6/3/1980 και τα δύο.

1980 03-06 t1150p031 ολγα πολιτου ντομινο.jpg

1980 03-06 t1150p030 απεργης ελ θεοφιλου ευαγγελιδης μπουγιουκλακης καρακατσανης τσιμπογλου ντομ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επαναφέρω ένα βίντεο που είχε εξαφανιστεί λόγω των γνωστών προβλημάτων.......



Μια σκηνή (μάλλον ;) από το 106ο επεισόδιο της σειράς που προβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1981, (όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση)

Ο Νέος ένοικος της πολυκατοικίας βιομήχανος Γιαταγάνας (Δημήτρης Νικολαίδης) τσακώνεται με τον γιό του Άκη(Γιάννης Βούρος), αλλά και με την Κλημεμτίνη (Κατερίνα Γιουλάκη)

attachment.php
 
Ευρηματικός όπως πάντα ο Άλκης κατάφερε να συνδέσει ήχο - εικόνα και περίληψη του επεισοδίου! Από τις λίγες σκηνές που σώζονται ίσως και σε κάποιο ιδιωτικό αρχείο. Σε ευχαριστούμε Άλκη που μας ξαναθύμισες την παλιά καλή κρατική τηλεόραση. Εγώ θα εκφράσω και από εδώ την ευχή να έχουν διασωθεί και άλλα αποσπάσματα από μια σειρά του άλλου ευρηματικού..... σεναριογράφου Κώστα Πρετεντέρη. Καμιά φορά η ευχή μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικότητα πολύ γρήγορα...........
 
Πίσω
Μπλουζα