Chapter 4-3 Oh! Summer Holiday (‚¨‚¤IƒTƒ}[ƒzƒŠƒf[j
23 Ιουλίου
Αχ! Η Σκωτία!
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στην εκκλησία για το θερινό σχολείο εχτές. Μια θάλασσα από πράσινο. Η λίμνη και τα ρυάκια... Σα να έχω γυρίσει στην Αμερική.Μόλις είπα "γιού χου! " και πήδηξα από το ένα δέντρο στο άλλο μπροστά από το σχολείο η αδερφή Μαργαρίτα τρόμαξε. Άκουσα πως η αδερφή Γκρέυ δεν μπόρεσε να έρθει εξαιτίας ενός κρυολογήματος. Όταν το άκουσα, ασυναίσθητα φώναξα "Ζήτωωω!".
<Σόρρυ αδερφή Γκρέυ. Σε παρακαλώ, φρόντιζε τον εαυτό σου.>
Η Άννυ και η Πάττυ ήρθαν μαζί μου στο θερινό σχολείο. Ο Στήαρ, ο Άρτσυ, η Ελίζα και ο Νηλ θα έμεναν με τη θεία Ελρόυ. Εδώ βρίσκεται και το εξοχικό των Άρντλεϋ. Ο Στήαρ και ο Άρτσυ είπαν: "Αφού η Κάντυ επίσης είναι μέλος της οικογένειας...", αλλά ανακουφίστηκα που δε με κάλεσαν. Και μόνο η σκέψη να περάσω το καλοκαίρι μου με τη θεία τον Νηλ και την Ελίζα με κάνει να ανατριχιάζω.
Οι κανονισμοί του καλοκαιρινού σχολείου δεν είναι τόσο αυστηροί όσο εκείνοι του χειμερινού.Και το καλύτερο, είναι που το εξοχικό του Τέρριους Γκράντσεστερ είναι πολύ κοντά...
"Κάντυ, ΄Ελα να πάμε στη λίμνη!"
Η Πάττυ και η Άννυ μπήκαν στο δωμάτιο.
Η Κάντυ έκλεισε το ημερολόγιό της και σηκώθηκε.
"Ok! Λοιπόν, Θα είμαι εκεί λίγο πριν από εσάς."
Η Κάντυ σήκωσε το χέρι της και πήδηκε στο δέντρο.
"Αχ! Κάντυ!"Άκουσε την Άννυ να γελάει.Μόλις η Κάντυ κατέβηκε από το δέντρο βρισκόταν ήδη μπροστά από την εκκλησία.
Η Πάττυ και η Άννυ έτρεξαν ξπίσω της.Άρχισαν να γελάνε και να τρέχουν προς τη λίμνη.Ο άνεμος έπαιζε με τα μαλλιά τους. Τι γλυκό αεράκι είναι αυτό! Χοροπηδώντας, η Κάντυ πήρε μια βαθιά ανάσα. Ο Στήαρ και ο Άρτσυ έφτασαν πριν από αυτές.
[Η Κάντυ δεν είχε ταίρι για μια βόλτα με τις βάρκες γι αυτό και ανέβηκε σε ένα μικρό λόφο και ξάπλωσε στο γρασίδι.]
<Νιώθω σα να γνωρίζω χρόνια αυτό τον τόπο.Αναρωτιέμαι αν νιώθω έτσι επειδή η Σκωτία είναι η πατρίδα του Πρίγκηπα του λόφου.>
Θυμάμαι τον Πρίγκηπα που φορούσε την κιλτ...
Η Κάντυ έκλεισε τα μάτια. Ήταν έτοιμη να αποκοιμηθεί.
<Τέλος πάντων, αναρωτιέμαι τι να κάνει ο Τέρρυ. Μάλλον, θα πρέπει να είναι ήδη στη Σκωτία...>
Η Κάντυ ήταν χαμένη στις σκέψεις της όταν κάτι χνουδάτο τη γαργάλησε στο πρόσωπο.
"Αν κοιμηθείς εδώ, μπορεί να σε δαγκώσει το φίδι."
"Αχχ! Φίδι?"
Η Κάντυ αναπήδησε τρομαγμένη και είδε τον Τέρρυ να την κοιτά και να γελάει. Με ένα σολιδάγο τη γαργαλούσε.
"Αχ, όχι, Τέρρυ πάντα με ξαφνιάζεις."
Αν και η Κάντυ τον στραβοκοίταζε, η καρδιά της χτυπούσε χαρούμενα.
"Αυτός είναι ο στόχος μου. Εκπλήσσομαι που ακόμα και ένας θηλυκός Ταρζάν φοβάται. Αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως το φίδι θα φοβόταν περισσότερο."
"Tέρρυ!"
Αν και τον αγριοκοίταζε δεν μπορούσε να του κρατήσει κακία.Κοιτάχτηκαν και γέλασαν.
"Γιατί ήρθες στην λίμνη? Το βρήκα! Τριγύριζες ψάχνοντας να με βρεις, έτσι δεν είναι?"
"Μα, τι λες? Ήρθα εδώ να διαβάσω αυτό το βιβλίο. Αλλά δεν περίμενα πως θα έχει τέτοιο σαματά."
Χτύπησε ελαφρά με το βιβλίο την Κάντυ στο κεφάλι και κάθησε δίπλα της στο γρασίδι.
"Ααα! Παρ’όλο που δεν το δείχνεις, Τέρρυ, είσαι ένας βιβλιοπόντικας, σωστά?"
"Διαβάζω μόνο αυτού του είδους τα βιβλία. Σαιξπηρ"
"Είναι αυτός που έγραψε το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα";;;"
"Ναι"
Ο Τέρρυ αποκρίθηκε γελώντας και κοκκινίζοντας.
"Σου αρέσει το θέατρο, έτσι δεν είναι? Τα θεατρικά έργα είναι τόσο δύσκολο για μένα να τα καταλάβω… "
" Δε μου αρέσουν ειδικά αυτά…"
"Αλήθεια;;; Τι είναι τότε αυτά;;;?"
Η Κάντυ κοίταζε το βιβλίο σκανδιαλιάριακα.
“Η συλλογή των θεατρικών έργων του Σαίξπηρ” είχε πολλές υπογραμμίσεις.
O Τέρρυ έκλεισε κατακόκκινος το βιβλίο και κοίταξε προς τον ουρανό.
"Για να πω την αλήθεια..., μου αρέσουν. Δυστυχώς, μου αρέσουν πάρα πολύ."
"Oh..."<Να μια απόδειξη πως ο Τέρρυ είναι γιός της Ελαίηνορ.> σκέφτηκε γλυκά η μικρή.
< Αν και λέει πως μισεί τη μητέρα του του αρέσουν τα ίδια πράγματα όπως και εκείνης...>
[Μετά από αυτό, ο Τέρρυ έσωσε την Ελίζα που πνιγόταν στη λίμνη και επέστρεψε στο εξοχικό του.Η Κάντυ πήρε το βιβλίο και πήγε να το παραδώσει στον Τέρρυ όταν τον είδε να μαλώνει με την Ελαίηνορ. Τους ζήτησε να συμφιλιωθούν ξανά και έφυγε τρέχοντας.]
Chapter 4-4@The Christmas in Summer (natsu no Christmas ^‰Δ‚ΜƒNƒŠƒXƒ}ƒXj
Ένα απαλό αεράκι φυσούσε. Η Κάντυ ανάπνευσε βαθιά τον αέρα και πήδηξε στο δέντρο από το παράθυρο. Σκαρφάλωσε στην κορυφή του δέντρου. ¨Ηταν τόσο ψηλά που νόμιζε πως θα αγγίξει τα σύννεφα.
"Αυτό το σύννεφο μοιάζει με παγωτό. Αναρωτιέμαι αν τρώνε γλυκά τώρα."
Η Κάντυ φαντάστηκε την εικόνα και κρυφογέλασε. Η Πάττυ και η Αννυ ήταν καλεσμένες στο λευκό πάρτυ που διοργάνωσε η οικογένεια των Άρντλεϋ και πήγαν απρόθυμα.
"Θα ένιωθα πολύ άβολα σε ένα πάρτυ που όλα θα ήταν ντυμένα στα λευκά. Φορέματα και τραπεζομάντηλα...Ίσως νόμιζαν πως θα τους χαλούσα το πάρτι… Αλλά γιατί η Ελίζα ξαφνικά αποφάσισε για το πάρτυ?
"Αναρωτιέμαι αν η θεία Ελρόυ φοράει λευκό φόρεμα."
Η Κάντυ φαντάστηκε το σκηνικό και γέλασε.
"Τώρα θα πηδήξω από δέντρο σε δέντρο. "
Στόχευσε το επόμενο κλαδί ταλαντεύτηκε για λίγο και προσπάθησε να πιαστεί από το κλαδί.
"Η δύναμή μου δεν εξασθένησε ακόμη."
Η Κάντυ χαμογέλασε με ικανοποίηση και κατευθύνθηκε στον επόμενο στόχο.
Ξαφνικά, το κλαδί έσπασε και η Κάντυ βρέθηκε στο γρασίδι. Κοίταξε θλιμένη το σημείο απ΄όπου είχε σπάσει το κλαδί όταν το γρασίδι ταλαντεύτηκε.
Ήταν ένας ιππότης πάνω σε ένα άσπρο άλογο?...
Όχι δεν ήταν.Ήταν ο Τέρρυ ντυμένος με ένα άψογο άσπρο κουστούμι καβάλα στο άσπρο άλογό του.
"Τι είναι αυτό ?... Εκπλήσομαι που υπάρχουν άγριες μαϊμούδες ακόμη και στη Σκωτία."
Ο Τέρρυ ξεπέζεψε από το άλογό του.
"Δε σε κάλεσαν στο λευκό πάρτυ?"
"Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό…Η Κάντυ απάντησε κορδωμένα .
"Αν είναι έτσι, δεν πάω ούτε εγώ."
"Αλήθεια, Τέρρυ?"
"Μην παίρνεις αυτό το χαζοχαρούμενο ύφος! Αν δεν πάς εσύ στο πάρτυ, δεν υπάρχει λόγος να πάω ούτε εγώ."
Ο Τέρρυ καβάλησε το άλογο και πρότεινε το χέρι του στην Κάντυ.
"Γιατί δεν έρχεσαι σπίτι μου? Τα φαντάσματα σε περιμένουν."
"Φαντάσματα? OK! Έρχομαι να τα συναντήσω."
Χωρίς να διστάσει, η Κάντυ καβάλησε το άλογο.
Στο σπίτι των Άρντλεϋ η Ελίζα αρκετά οξύθυμη κοιτούσε πέρα από το μπαλκόνι.
(snip)
"Δείχνει πολύ εξοργισμένη."
Ο Στήαρ και η Πάττυ έγνεψαν καταφατικα λέγοντας," Ναι, Ναι" και έριξαν φευγαλέα μια ματιά στην Ελίζα.
"Είναι έτσι επειδή δεν ήρθε ο Τέρρυ ακόμη."
"Ναι, αλλά έλαβε την πρόσκληση, έτσι δεν είναι;;;"
"Εάν δεν έρθει η Κάντυ, δεν πρόκειται ούτε εκείνος να έρθει ακόμα και αν έλαβε την πρόσκληση."
"Ωχ..."Ο Άρτσυ γύρισε απότομα το κεφάλι του.
<Ο Τέρρυ και η Κάντυ...>
Ο Στήαρ και ο Άρτσυ κοίταξαν ο ένας τον άλλον και χαμογέλασαν ανεπαισθητα.
Το εξοχικό του Τέρρυ ήταν μουντό και ήσυχο. Υπήρχαν πανοπλίες παντού.
"Α!!! Μια τίγρη!"
Εδειχνε τα αιχμηρά της δόντια στη γωνία του δωματίου.
"Είναι βαλσαμωμένη. Δείχνεις σκληρή αλλά πρέπει να φοβάσαι τα φαντάσματα. Κάντυ, πρόσεχε! Ένα φίδι πίσω σου!"
"Αχχχ! "
Ασυναίσθητα η Κάντυ κρεμάστηκε από το λαιμό του Τέρρυ.
"Είναι ένας τρόπος να κάνεις τα κορίτσια να κολλάνε πάνω σου."
"Τέρρυ..."
Έβγαλε γρήγορα τα χέρια της από το λαιμό του.
"Όπως και να έχει, αυτή η βαλσαμωμένη τίγρη μοιάζει με αληθινή."
Την άγγιξε απαλά...
< Τίγρης, Τ Γρ, Τίγρης>
Η Κάντυ γέλασε με την σκέψη της.
Μια συννεφιασμένη μέρα, ασυναίσθητα έγραψε τα γράμματα Τ Γρ στο παράθυρο.
\Ήταν σίγουρο πως τα γράμματα Τ. και Γρ. στο ημερολόγιό της σήμαιναν τα αρχικά του ονόματος Τέρρυ Γράντσεστερ.\
"Τι γράφεις?"
Ρωτήθηκε από την Πάττυ και έσπευσε να σβήσει τα γράμματα βιαστικά.
"Έγραφα την λέξη “Τίγρης”. Eίναι μεγαλοπρεπέστατες, δε νομίζεις;;;Είναι ευκίνητες και δυνατές..."
<Πρόλαβα να κρύψω την αμηχανία μου αλλά η Πάττυ σίγουρα κατάλαβε τα αισθήματά μου.Τίγρης...TΓρ...Tέρριους... Ναι, ο Τέρρυ μοιάζει με τίγρη.Είναι και οι δύο δυνατοί και ισχυροί.>
"Φαίνεται να έρχεται καταιγίδα" είπε ο Τέρρυ κλείνοντας το παράθυρο.
Ο ουρανός είχε ντυθεί στα γκρι.
"Κρυώνω."
"Καλύτερα να φορέσεις αυτή."
Ο Τέρρυ έβγαλε μια λευκή ρόμπα από το ερμάριο.
"Δε θα ήθελες να φοράς τη ρόμπα μιας διάσημης ηθοποιού?"
"Μιας ηθοποιού... αυτό σημαίνει,Τέρρυ..."
Το πρόσωπό της έλαμψε χαρούμενο .
"Η Ελαίηνορ Μπαίηκερ μου ζήτησε να δώσω χαιρετίσματα στο κορίτσι με τις φακίδες,"αποκρίθηκε κοιτώντας τη γλυκά.
"Αυτό σημαίνει, Τέρρυ... Είμαι τόσο χαρούμενη που το μαθαίνω αυτό! Στ’ αλήθεια είμαι…"
Η Κάντυ χαμογέλασε με ανακούφιση.Δεν σταμάτησε να σκέφτεται τη σκηνή εκείνη, αλλά δεν μπορούσε να ρωτήσει τον Τέρρυ τι είχε συμβεί.
Ξαφνικά, ακούστηκαν ήχοι σαν να σκάνε κύμματα πάνω στους βράχους και άρχισε να βρέχει.
Ήταν μια απογευματινή μπόρα
Ο αέρας πάγωσε μονομιάς.
Ο Τέρρυ άρχισε σιωπηλά να ανάβει φωτιά στο τζάκι.
"Έλα εδώ, Κάντυ. Είναι ζεστά."
"Αναμφίβολα..."
Οι φλόγες άρχισαν να χορεύουν στο τζάκι.
Ο Τέρρυ κοίταζε επίμονα την Κάντυ που χάζευε χαρούμενη τις φλόγες.
<Είχα ανάψει και πάλι το τζάκι εκείνο το βράδυ. Έμεινα μαζί της μέχρι το πρωί και μιλήσαμε περί ανέμων και υδάτων.Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα τόσο ολοκληρωμένος όσο εκείνη τη στιγμή.Και δε θα το ζούσα ποτέ αν δεν ήταν η Κάντυ. Ίσως και να την είχα διώξει για πάντα… εκείνη που παράτησε τη δουλειά της για να έρθει εδώ κοντά μου.>
"Είναι πολύ ζεστά. Το τζάκι μου θυμίζει Χριστούγεννα. Χριστούγεννα μέσα στο κατακαλόκαιρο..."
Ο Τέρρυ δεν έπαιρνε τα μάτια του από πάνω της. Έβγαλε τη γλώσσα απότομα κοροιδεύοντας τον εαυτό της. Οι φλόγες χόρευαν στο πρόσωπό του. Κοίταζαν ο ένας τον άλλον σιωπηλά.Τα μάτια του έλαμπαν και η Κάντυ δεν απόφευγε τη ματιά του.
<Τον αγαπώ...> σκέφτηκε η Κάντυ, σα να ξεχείλισε ξαφνικά από το πάθος.<Και… αναρωτιέμαι… αν και ο Τέρρυ… όπως εγώ...>
Προσπάθησε να την αγκαλιάσει... αλλά το χέρι του σταμάτησε απαλά στα μαλλιά της.
"... Αυτή η ρόμπα δεν σου ταιριάζει καθόλου," της είπε με μια βραχνάδα στη φωνή.
"Αχ! Πληγώθηκα."
Η Κάντυ γέλασε και σηκώθηκε.
"Θέλω να γίνω τόσο ελκυστική όσο και η Ελαίηνορ Μπαίηκερ."
"Αυτό είναι αδύνατο."
Σηκώθηκε και ο Τέρρυ.
Η βροχή είχε σταματήσει και ο ήλιος έλαμψε ξανά στο δωμάτιο. Η Κάντυ έβγαλε τη ρόμπα και στάθηκε μπροστά στη βιβλιοθήκη.
"Γουάου, Τέρρυ, είναι όλα θεατρικά βιβλία!"
"Ναι..."Ο Τέρρυ τράβηξε έξω ένα θεατρικό, αλλά το ξαναέβαλε στη θέση του.
<Ναι>
και μετά η Ελαίηνορ Μπαίηκερ τον ρώτησε, "Θα ήθελες να έρθεις στην Αμερική?"Του είπε, "Θέλεις να έρθεις στην Αμερική να σπουδάσεις θέατρο;;;?"
<Αν με είχε ρωτήσει στο παρελθόν, θα είχα πάει σίγουρα...Αν είχα ερωτηθεί πριν γνωρίσω την Κάντυ...>
"Τέλος πάντων, αναρωτιέμαι τι το ενδιαφέρον έχει το θέατρο¨"
"Είναι στ΄αλήθεια ενδιαφέρον. Μπορείς να γίνεις οτιδήποτε στη στιγμή.Τη μια μπορεί να είμαι ένας πρίγκηπας και την άλλη ένας ζητιάνος.Και ίσως ένας δαίμονας που του αρέσουν οι γυναίκες. Γκρρρρ!"
"Αχ! Σταμάτα, Τέρρυ."
Η Κάντυ κυνηγημένη από τον Τέρρυ έτρεξε έξω γελώντας.
"Περίμενε! Θέλω να φάω αυτές τις φακίδες!"
"Τέρρυ, σταμάτα!"
Μάτια που άστραφταν από την οργή κοιτούσαν πίσω από το δέντρο τα παιδιά που έτρεχαν γύρω χαρούμενα.
<Κάντυ! Δε θα σε συγχωρέσω ποτέ! Δε θα αφήσω ποτέ τον Τέρρυ σε εσένα.>
Η Ελίζα πέταξε βίαια στο χώμα το μπουκέτο με τα λουλούδια που έφερνε στον Τέρρυ.