Το κουίζ των ποτών και των τροφίμων

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Rinus Cesar, πολυ παραστατικη η περιγραφη της διαφημισης..... :)

Caprice, βρηκα κι αλλον απο το φορουμ που θυμαται το Μιλκο οπως ηταν παλια. Kοιτα το ποστ 13.

Ειναι κριμα παντως να μην αναφερεται στο σαιτ της vivartia αυτο το γαλα, οπως το γνωρισαμε εμεις που ημασταν παιδια τα χρονια του '70 και του '80. :o

bambinella 100 είπε:
6. Το ρυζι Μπαρμπα - Μπεν υπαρχει στη χωρα μας απο το 1959.
bambinella, να βάλω κι εγώ μια ερώτηση ??? #) #)

Λοιπόοον : Σε ποια ελληνική ταινία ακούμε το ραδιοφωνικό σποτ για το ρύζι Μπάρμπα Μπεν ?????

Και μετά ήρθε ο Paspartoo στο Post 18 και τακτοποίησε τις αναμνήσεις όλων μας. Μάλλον είναι ο γηραιότερος όλων τελικά :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα πρεπει να δω ολες τις ελληνικες ταινιες απο το 1959 και υστερα..... :D

O Paspartoo κανει σιγουρα λαθος για την ονομασια. Το γαλα αυτο λεγοταν Μιλκο απο τοτε. Τα ειπα και πιο πανω..... :flower:

Περιμενω επιβεβαιωση κι απο κανενα αλλο μελος. Rinus Cesar, επικαλεσου την καλη σου μνημη!

bambinella 100 είπε:
Kι εγω το ιδιο θυμαμαι, caprice. Καπου στα μεσα της δεκαετιας του '80 ξεκινησε το Μιλκο, το πρωτο σοκολατουχο σε χαρτινη συσκευασια.
Τωρα θα μου πεις, μπορει να κανω λαθος και να επροκειτο για αλλο γαλα. Θα εμπαινα κι εγω στην ιδια υποψια, αν δε συνεβαινε καποιο χαριτωμενο περιστατικο.

Σχεδον καθε μεσημερι, σχολωντας απο το Σχολειο περναγα μαζι με μια φιλη και συμμαθητρια απο το ζαχαροπλαστειακι της γειτονιας κι αγοραζαμε διαφορες λιχουδιες, προτιμωντας συνηθως το Μιλκο, που τοτε ηταν πεντανοστιμο.

Πολλες φορες μπαινοντας στο καταστημα δεν υπηρχε κανεις μεσα και περιμεναμε να εμφανιστει ο υπαλληλος για να μας εξυπηρετησει. Τοτε η φιλη μου η Κατερινα - καλη της ωρα - φωναζε διαπεραστικα:

- Ενα Μιλκοοοοοοοοοοοοο!
Εγώ πάλι θυμάμαι το carnation και την ιδιαίτερη αγάπη που του είχαμε , μεχρι και ποιηματάκια υπήρχαν με αυτη την μάρκα γάλατος! :D

Δεν κάνει λάθος ο Paspartoo! Σοκολατούχο γάλα Δέλτα λεγόταν. Το θυμάμαι 1000% καθώς το αγοράζαμε στο διάλειμμα του σχολείου και μετά παίζαμε ποδόσφαιρο με το μπουκάλι. Και το καλοκαίρι επίσης το βάζαμε στην πίσω ρόδα του ποδηλάτου για να κάνουμε σαματά :flower:

Lol φ'υγαμε τρελλά off topic

Ποια ποιηματακια; Αυτα με τη Λολα απο την τηλεοπτικη διαφημιση;

Κambia, μπορει να λεγοταν Μιλκο - Σοκολατουχο γαλα Δελτα. Συγνωμη που επιμενω, αλλα ακομα ηχει στα αυτια μου η φωνη της φιλης μου οταν στριγγλιζε ζητωντας το!

bambinella 100 είπε:
...Απο τη δεκαετια του '70 και ποιος ξερει, μπορει και νωριτερα, το ιδιο αυτο γαλα κυκλοφορουσε σε ημιδιαφανες πλαστικο μπουκαλι. Με το που μπηκε στο χαρτινο κουτι, η γευση και η ποιοτητα του αλλαξαν θεαματικα. Προς το χειροτερο, εννοειται.Την εποχη του '70 και του '80 παντως, ηταν το μοναδικο σοκολατουχο σε μπουκαλι. Νομιζω οτι κυκλοφορουσε και ενα σοκολατουχο σε τριγωνακι παραλληλα με το Μιλκο, αλλα αλλο αυτο.

...

Μπάμπι, νομίζω πως όλες οι γαλακτομικές είχαν το δικό τους σοκολατούχο μόνο που δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο όνομα...

Στο γαλακτοπωλείο των δικών μου είχαμε τα προϊόντα "ΑΣΤΥ" και το σοκολατούχο ήταν από τα πολύ αγαπημένα μου...
::)

Α, ενταξει Juanita, για να το λες αυτο, σιγουρα θα το θυμασαι καλα. Εγω δεν το γνωριζα, αλλα σε εμπιστευομαι.

bambinella 100 είπε:
Ποια ποιηματακια; Αυτα με τη Λολα απο την τηλεοπτικη διαφημιση;Κambia, μπορει να λεγοταν Μιλκο - Σοκολατουχο γαλα Δελτα. Συγνωμη που επιμενω, αλλα ακομα ηχει στα αυτια μου η φωνη της φιλης μου οταν στριγγλιζε ζητωντας το!
οχι μπαμπι, για το carnation στην α' του εποχή δικά μας ποιηματα με σχολικό ενδιαφέρον, ήταν χαριτωμένα και έβγαζαν γέλιο- το μιλκο δεν το θυμάμαι :( δυστυχώς! θυμάμαι και ενα κακάο ιδιόμορφο που πέρναμε, μια σουπερ κίτρινη συσκευασια , βεβαια η δασκάλα μας φώναζε για τις επιλογές μας αλλα γινοτανε να αντισταθεις! #)

Παιδιά, κι εμένα οι αναμνήσεις μου συμπίπτουν με αυτές του Paspartoo !!! Το Milko, απ' ό,τι θυμάμαι, δεν υπήρχε στα τέλη 70ς !!! Από εκείνη την εποχή θυμάμαι κι εγώ το πλαστικό μπουκάλι με σοκολατούχο με τις ανάγλυφες γραμμές και το κόκκινο αλουμινένιο κάλυμμα, το οποίο, όμως, δεν λεγόταν Milko [όπως τουλάχιστον θυμάμαι] !!!

Την πρώτη εμφάνιση του Milko [στη χάρτινη συσκευασία του] τη θυμάμαι στα μισά των 80ς !!! Με το που βγήκε γνώρισε αμέσως επιτυχία, ιδίως σε όσους ζήσαμε τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια στα 80ς !!! Όταν βγαίναμε βολτούλα με τις τόοοτε παιδο/εφηβο - παρέες, είτε για σινεμαδάκι, είτε για μπασκετάκι κλπ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγοράσουμε ένα Milko !!! Οπότε, bambinella, οι ... στριγκλιές της φίλης σου ίσως να χρονολογούνται ... λίγα χρόνια μετά από τα τέλη των 70ς !!!

;) ;)

Όσο για το ρύζι Μπαρμπα - Μπεν ..... ακούμε το ραδιοφωνικό σποτάκι του στην ταινία "Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος" !!! Αφού κι εγώ, μόλις είδα πρώτη φορά την ταινία, αναρωτήθηκα : "μα... από τότε υπήρχε αυτό το ρύζι" ??? :D :o Δείτε το παρακάτω βίντεο στο 07 : 06΄ :

http://youtu.be/3dz0s8OqIJg

Πραγματικα εκπλησσομαι που ουτε εσυ Rinus Cesar, θυμασαι το Μιλκο οπως το περιεγραψα.

Θα μπορουσα κι εγω να σκεφτω οτι αυτη η ιστορια με τη φιλη μου εγινε γυρω στο 1985 ας πουμε, αλλα με το κοριτσι αυτο ημουν συμμαθητρια μεχρι το 1982.

Μετα εγω εφυγα απο εκεινη την περιοχη, πηγα σε αλλο σχολειο και χαθηκαμε.

Καταλαβαινω οτι εχω επιμεινει κουραστικα στο θεμα του ονοματος, και πραγματικα θα ηταν πολυ ανοητο να εκανα κατι τετοιο αν δεν ημουν τοσο σιγουρη.

Ρωτησα ακομα και τον αντρα μου τωρα που γυρισε απο τη δουλεια και μου ειπε το ιδιο. Κι αυτος θυμαται το συγκεκριμενο γαλα με το ονομα Μιλκο απο το '70. Και ειναι και καμποσα χρονια μεγαλυτερος μου. Αλλα αυτο βεβαια, αν θελετε το πιστευετε!..... :flower:

Ελπιζω να βρεθει και κανενας αλλος, μεσα απο το φορουμ αυτη τη φορα!

bambinella 100 είπε:
Ρωτησα ακομα και τον αντρα μου τωρα που γυρισε απο τη δουλεια και μου ειπε το ιδιο. Κι αυτος θυμαται το συγκεκριμενο γαλα με το ονομα Μιλκο απο το '70. Και ειναι και καμποσα χρονια μεγαλυτερος μου. Αλλα αυτο βεβαια, αν θελετε το πιστευετε!..... :flower: Ελπιζω να βρεθει και κανενας αλλος, μεσα απο το φορουμ αυτη τη φορα!
Κοίταξε, δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο !!! Όμως ... συνέβη το εξής : Όταν πρωτοβγήκε το Milko στη χάρτινη συσκευασία, στην κυριολεξία .... τα "σάρωσε" όλα !!! Ήταν τόση η επιτυχία του [η οποία ... συνεχίζεται μέχρι και σήμερα] που, ακόμη κι αν υπήρχε πριν από αυτό γάλα με την ίδια ονομασία, το έστειλε για τα καλά "στη λήθη" !!! Γι' αυτό στο υποσυνείδητο των συμφορουμιτών το Milko υπάρχει ως "το σοκολατούχο στη χάρτινη συσκευασία που βρήκαμε πρώτη φορά μπροστά μας στα μισά των 80ς και .... το τιμήσαμε δεόντως" !!!

Rinus Cesar είπε:
bambinella, να βάλω κι εγώ μια ερώτηση ??? #) #)
Λοιπόοον : Σε ποια ελληνική ταινία ακούμε το ραδιοφωνικό σποτ για το ρύζι Μπάρμπα Μπεν ?????
μηπως προκειται για την ταινια "χαρουμενο ξεκινημα" ; σ αυτη την ταινια ακουγονται διαφορα σποτ αλλα δεν ξερω αν περιλαμβανεται και το συγκεκριμενο..

τωρα μολις καταλαβα οτι ειχε ηδη δωθει η σωστη απαντηση,εκανα λαθος..

Νομιζω, Rinus, οτι εκανες καποιες πολυ σωστες επισημανσεις σχετικα με το χαρτινο Μιλκο και την επιτυχια που γνωρισε.

Katerinak, στο Χαρουμενο Ξεκινημα υπαρχει πολλη.....διαφημιση ρυζιου, οποτε λογικο ειναι να παει το μυαλο καποιου σ' αυτη την ταινια!... ;)

Περαν αυτου ομως, ειναι φιλμ του '54 και το Μπαρμπα - Μπεν το εχουμε στην Ελλαδα απο το '59.

τοτε ποιας χρονολογίας ήταν το carnation, γιατι θυμάμαι φοβερη απήχηση σαν γαλα είχε8)!! διαφημησεις, ατακες κ.τ.λ επίσης το κακαο που ελεγα ηταν σε κιτρινη συσκευασία και απ' εξω είχε ενα παιδί με κιτρινη στολή σουπερμαν που πετούσε...με λιγο ψαξιμο το βρηκα, το caotonic!!!

καθε στιγμη, ειναι στιγμη μιλκο...το θυμοσαστε, εξυπνη ατάκα!

δειτε και αυτο παιδιά, μιλκο!!!!

Φανταζομαι οτι το σοκολατουχο Carnation εμφανιστηκε τη δεκαετια του 1970.

Γνωριζει κανεις το ακριβες ετος;

bambinella 100 είπε:
Φανταζομαι οτι το σοκολατουχο Carnation εμφανιστηκε τη δεκαετια του 1970.Γνωριζει κανεις το ακριβες ετος;

Αυτό βρήκα μονο :http://www.nestle.com/AboutUs/History/Pages/History.aspx?pageId=6

Το κουίζ των ποτών και των τροφίμων Νο 2

1. Ποιο ετος ηρθε στην Ελλαδα η πορτοκλαδα Fanta;

2. Το 1967 κανουν την εμφανιση τους στην ελληνικη αγορα τα μπισκοτα ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Kυκλοφορουν σε πεντε τυπους:

Party Crackers, Marietta........συμπληρωστε τους αλλους τρεις.

3. Τη δεκαετια του '60 κυκλοφορουσε μια ονομαστη μαρκα κατεψυγμενων ψαριων. Στη μαρκα αυτη αναφερεται και η Αλικη σε ενα σημειο της ταινιας Χτυποκαρδια στο θρανιο. Ποια ειναι;

4. Ποια βιομηχανια γαλακτος κατηργησε πρωτη το γαλα σε γυαλινες επιστρεφομενες φιαλες και τις αντικατεστησε με πλαστικες μιας χρησεως;

5. Ποιο ετος ηρθε στην Ελλαδα ο διασημος στιγμιαιος καφες NESCAFE;

nestle-nescafe-poster.jpeg

6. Σε ποιον οροφο του πολυκαταστηματος ΜΙΝΙΟΝ βρισκοταν το σελφ - σερβις εστιατοριο του με το ονομα Mini grill;

7. "Το παιδι απαιτει τη δικη του την τροφη" ελεγε η διαφημιση. Σε ποιες παιδικες τροφες αναφεροταν;

8. Ποιο απο τα δυο αναψυκτικα κυκλοφορησε πρωτο στη χωρα μας; H Coca - Cola η η Pepsi Cola;

Πίσω
Μπλουζα