Το μαγικό λυχνάρι

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.886
Γυρω στις αρχες με μεσα του '90 θυμαμαι που οι γονεις μου αγορασαν στην αδερφη μου "το μαγικο λυχναρι".Ειχε το σχημα του γνωστου "λυχναριου του Αλαντιν",τοσο στο εξωτερικο οσο και στο εσωτερικο του ειχε γαλαζιο χρωμα.Εξωτερικα το λυχναρι ειχε καποια σχεδια καθως κι εκεινη την πολυχρωμη χρυσοσκονη που "κολλαει" στα χερια.Το "καπακι" του λυχναριου ηταν στην ουσια το γαλαζιο καπελακι με την πολυχρωμη χρυσοσκονη που φορουσε η πριγκιπισσα(επειδη ηταν ξανθια μου θυμιζε τη Τζινη απ τη γνωστη ξενη σειρα "Η Τζινη και το τζινι",φορουσαν και τα ιδια ρουχα μονο που τα δικα της ηταν κι αυτα γαλαζια).Η "Τζινη" ηταν μικρουλα σε μεγεθος,ισως οσο ενα playmobil,αλλά ηταν πολυ λεπτη.

Εσωτερικα,απ οτι θυμαμαι,ειχε ενα μπαουλο και μεσα ηταν κρυμμενο ενα δαχτυλιδι που μπορουσε να το φορεσει και η αδερφη μου.Πρεπει να ειχε εναν καθρεφτη και μια χτενα για τη "Τζινη" και σε καποιο σημειο(μαλλον) ηταν ζωγραφισμενο το παλατι.Δυστυχως δε θυμαμαι περισσοτερα.Το πιθανοτερο ειναι να υπαρχει ακομα αυτο το παιχνιδι στο σπιτι.

Για εταιρια θα ελεγα τη Mattel αλλά δεν ειμαι 100% σιγουρη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Monsieur1 είπε:
http://www.ghostofthedoll.co.uk/updates/my-magic-genies-new-toy-section-added/
Μήπως αυτό? κάτι μου θυμίζει η περιγραφή σου. θυμαμαι διαφήμιση στην τηλεόραση. Δεν ξέρω αν σε βοηθησα!
σ ευχαριστω Monsieur1 αλλά δεν ειναι αυτο

στο λινκ που εβαλες το παιχνιδι μοιαζει σχετικα προσφατο και δεν εχει σχημα λυχναριου αλλά μπουκαλιου,ενω αυτο της αδερφης μου ηταν λυχναρι που κυκλοφορησε αρχες-μεσα 90ς,ηταν και πιο ομορφο :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα, το είχα κι εγώ το μαγικό λυχνάρι.το αγόρασα το 93 στην έκτη δημοτικού. Δυστυχώς εκεί που το είχα τόσα χρόνια 'ηταν εκταθειμένο στον ήλιο και το πλαστικό έχει ξεθωριάσει.Εδω είναι κάποιες φωτογραφίες, δεν είναι και πολύ καλές βέβαια.CAM00246.jpg

CAM00247.jpg

CAM00245.jpg
 
muffin1981 σ ευχαριστω πολυ για τις φωτογραφιες!

αυτο ειναι το "μαγικο λυχναρι",απ οτι βλεπω κυκλοφορησε και σε αλλο χρωμα τοσο αυτο οσο και η Τζινη (αυτο της αδερφης μου ειναι γαλαζιο και η Τζινη ειναι ξανθομαλλουσα)

Αυτο που δε θυμαμαι καθολου ειναι το μπλε πραγμα πανω στο οποιο βρισκεται η Τζινη σου,ειναι κατι ξεχωριστο;

a.JPG

καθρεφτακι δεν εχει το δικο σου;

ΥΓ: μηπως γραφει στο κατω μερος του λυχναριου την εταιρια που το κυκλοφορησε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γεια σου Katerinak! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες. Αυτό το μπλε που ρωτάς είναι ενσωματωμένο στο λυχνάρι και υποτίθεται πως είναι μπανιέρα.

Όσο για την εταιρεία από κάτω γραφει enghan made in china. Δεν το είχα προσέξει ποτέ, νόμιζα κι εγώ πως ήταν ελληνικής εταιρείας.
 
muffin1981 είπε:
Γεια σου Katerinak! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες. Αυτό το μπλε που ρωτάς είναι ενσωματωμένο στο λυχνάρι και υποτίθεται πως είναι μπανιέρα. Όσο για την εταιρεία από κάτω γραφει enghan made in china. Δεν το είχα προσέξει ποτέ, νόμιζα κι εγώ πως ήταν ελληνικής εταιρείας.
σ ευχαριστω και παλι muffin1981:)

νομιζα οτι θα εγραφε σε καποιο σημειο και την εταιρια,μαλλον ειναι της Mattel οπως εγραψα στο 1ο ποστ
 
Φαίνεται πολύ ωραίο!
 
Το κόνσεπτ αυτού του παιχνιδιού μου θύμισε τις cup cake κούκλες , που το καπέλο τους ήταν μέρος του παιχνιδιού, 'οταν έκλεινε γινόταν γλυκό.
 
Φοβερο!!! μπραβο κατερινα μου, που το θυμήθηκες, πως το'χασε η αδελφη σου; μπραβο και στον/στην muffin 1981 που μας το έδειξε
 
αριαδνη μου πριν 4-5χρονια το ειχα δει αυτο της αδερφης μου (μαλιστα το κρατουσε η ξαδερφουλα μου κι επαιζε),ελπιζω να μη χαθηκε για να μπορεσω να βγαλω φωτογραφιες καποια στιγμη
 
α, υπάρχει δηλ και σε σενα, δηλ. στην αδελφή σου, μια χαρα :) ειναι πολύ ομορφο να παιζουν τα παιδια της σημερινης γεννιας με τα δικά μας παιχνίδια
 
Είναι αυτο που έβγαινε σε ροζ μωβ και γαλάζιο; Αν ναι ειχα το μωβ.
 
pauline είπε:
Είναι αυτο που έβγαινε σε ροζ μωβ και γαλάζιο; Αν ναι ειχα το μωβ.
τις φωτογραφιες του ποστ τις ειδες; σιγουρα εβγαινε σε γαλαζιο που εχει η αδερφη μου και σε ροζ (οπως βλεπουμε στις φωτο)

για μωβ δεν ξερω,ριξε μια ματια και πες μας :flower:
 
επειδη το 1992 ειχαμε την ταινια κινουμενων σχεδιων ''Αλλαντιν'' προφανως το παιχνιδι ''μαγικο λυχναρι'' που αναφερει η φιλη μας η Κατερινα κυκλοφορησε με την ευκαιρια της προβολης της ταινιας αυτης...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα