Το μικρό σπίτι στο λιβάδι (Little house on the prairie)

η ομαδα του retrodb ας λαβει λιγο υποψη αυτο,υπηρχαν κιαλοι ηθοποιοι στην μεταγλωτηση που αναφερονται στο παρακατω λινκ.

 
ο Αμερικανικός Εμφύλιος έγινε το 1860-1865.

Η Λόρα Ίνγκαλς Γουάιλντερ γεννήθηκε απ'ότι βλέπω το 1867. Αλλά στα πρώτα βιβλία η ηλικία της στην ιστορία δεν αντιστοιχεί 100% με την πραγματική της. Υποθέτω ότι αυτό θα συμβαίνει και στην σειρά. Βλέποντας τα βιογραφικά της στην βικιπεδεια την περίοδο 1869-1879 η οικογένεια περιπλανήθηκε στη Δύση ξεκινώντας από το Ουσκόνσιν (όπου είχε γεννηθεί η Λόρα) πήγε στο Κάνσας μέσω Μισούρι (1869-1871), το 1871 εκδιώχθηκαν από το Κάνσας και επέστρεψαν στο Μισούρι όπου έμειναν ως το 1874. Το 1874-1876 έζησαν σε διάφορες περιοχές της Μινεσότα και το 1876-1877 ζούσαν στην Αϊόβα. Από την Αϊόβα επέστρεψαν στην Μινεσότα το 1877 και το 1879 εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Ντακότα (στην σημερινή Νότια Ντακότα). Οι γονείς της θα παραμείνουν στην Ν. Ντακότα ως τον θάνατό τους στις αρχές του 20ου αιώνα. Το Κάνσας και το Μισούρι είχαν εκτεταμένη δουλοκτησία πριν από τον Εμφύλιο, αλλά και γενικά ο εμφύλιος δεν έλυσε όλα τα προβλήματα των μαύρων. Ακόμα ως την δεκαετία του 1960 οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να καθίσουν στα δημόσια λεωφορεία εφόσον υπήρχε λευκός όρθιος, ούτε στις πρώτες θέσεις ακόμα και αν ήταν κενές.

Επιπλέον οι πόλεμοι με τους Ινδιάνους είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή της Ντακότας (και της Μοντάνας) κατά την δεκαετία του 1860-1870, λίγο δηλαδή πριν εγκατασταθεί η οικογένεια Ίνγκαλς στην περιοχή (ο Πόλεμος της Ντακότα ή του Μικρού Κορακιού το 1862, η Εκστρατεία του Γέλοουστόουν το 1873 και ο μεγάλος πόλεμος των Σιου το 1876-1877) χρόνια μετά στην Ν. Ντακότα θα λάβει χώρα ο Πόλεμος του Χορού των Πνευμάτων (1890-1891) ο τελευταίος σημαντικός πόλεμος ανάμεσα στον στρατό των ΗΠΑ και τους Ινδιάνους. Άσχετα με τα πραγματικά αίτια του κάθε πολέμου οι λευκοί συστηματικά όλο τον 19ο αιώνα προσπαθούσαν να αποσπάσουν εδάφη από τους Ινδιάνους οπότε δεν τους "κυνηγούσαν" μόνο την περίοδο των συγκρούσεων αλλά συνεχώς και συνήθως αυτή η συμπεριφορά των λευκών ωθούσε τους Ινδιάνους στο να πάρουν τα όπλα.

Ούτε εγώ διδάχτηκα αμερικανική ιστορία στο σχολείο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εισαι πολυ διαβασμένος θορ εύγε! Ναι η σειρα ανεβηκε στο web της ερτ και τωρα ερχονται και τα καλύτερα επεισόδια! Η στριγκλα Νελλυ θύμωσε πάρα πολυ με την Λωρα! Θορ μπραβο που μας τα εξηγεις το ιστορικο πλαισιο μετρα
 
λοιπον για το θεμα ου ανεφερα ποιο πανω εστειλα εμαιλ στην ΕΡΤ και δειτε τι μου απαντησαν τα συμπερασματα δικα σας.

Καλημέρα σας

Η ΕΡΤ προβάλει άλλο περιεχόμενο στην ελληνική επικράτεια και άλλο στον υπόλοιπο κόσμο για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο μοναδικός τρόπος για να γίνει ο διαχωρισμός αυτός είναι από την public διεύθυνση IP που έχει ο τηλεθεατής στον υπολογιστή του.

Για τον διαχωρισμό αυτό (geobocking) χρησιμοποιούνται διεθνείς βάσεις δεδομένων με τις public IP των χωρών.

Πιθανόν ο πάροχος σας δεν έχει δηλώσει τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιεί ότι ανήκουν στην Ελλάδα.

Με τα παρακάτω link μπορείτε να ελέγξετε εάν η διεύθυνση σας είναι καταχωρημένη στην Ελλάδα διαφορετικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σας γιατί και άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιούν αντίστοιχο διαχωρισμό IP διευθύνσεων (geobocking).

http://ipinfo.io/

http://whatismyipaddress.com/

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Με εκτίμηση

uc


ΕΡΤ Α.Ε.

Γενική Δ/νση Νέων Μέσων

Λ.Μεσογείων 432

Αγ.Παρασκευή, 153 42

Τ: 210 607 5992, 210 606 6000

F: 210 606 6487

E: webmaster@ert.gr

W: www.ert.gr
 
Ηλια για καποιο λογο το pc σου χρησιμοποιει ip εξωτερικου!αυτο καταλαβα απο τα μηνυματα σου.

Η ΕΡΤ τα γραφει σωστα κ μπραβο που απαντησε αμεσα.

Μηπως εχεις κατεβασει tor η στις ρυθμισεις του Browser παρεμβαλεις καποιον Proxy server ?και βλεπει σαν Ip Καποια Ip απο αλλη χωρα?
 
αυτο φιλε aims δεν μπορω να το καταλαβω,δεν κατεχω πολλα πραγματα.

επειδη ειχα στειλει εμαιλ και στη φορτνετ με πηραν απο το τεχνικο τμημα

σημερα και αυτοι και δηλωναν αναρμοδιοι μου ειπαν μαλιστα οτι η σου μπλοκαρε

την ip διευθηνση μολις ομως τους ειπα ρε παιδια απο το ταμπλετ με wifi

πως μπορω και βλεπω μου ειπαν θα δωσουμε εντολη να το κοιταξουνε και

αν δουνε κατι θα με ενημερωσουνε.εχεις pm aims
 
Αυτο που μου ειπες στο Pm ειναι φιλε.Βαλε παλι τις προηγουμενες ρυθμισεις στο Pc σου.
 
[edit] off topic / λύθηκε [edit]

παντως στο webtv τα επεισοδια ειναι δυστιχως διαθεσιμα για μια εβδομαδα μονο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα Off topic θα καθαριστούν σύντομα.
 
κυροι διαχειριστες μαλλον δεν βλεπετε καλα αυτα που γραφω

δε θα ελεγα οτι ειναι και off topic υπαρχουν μεσα αναφορες και για την σειρα.
 
Να πούμε πως το αγαπημένο μικρό σπίτι αλλάζει ώρα από σήμερα και θα' ναι στις 5 και μιση κάθε απόγευμα και όχι στις τρεις και μισή, δυστυχως εκείνη η ώρα δεν με βολεύει αλλά πια έχει ανέβει στο web! τόσο όμορφα επεισόδια όλα και αυτό που σε μαθαίνουν είναι κυρίως να αρκείσαι στα λίγα υλικά αγαθά και περισσότερο στην πραγματική φιλία και στις αξίες της ζωής και στην ομορφιά της φύσης κάτι που δεν το ζούμε σήμερα αφού ο υλισμός έχει γιγαντωθεί και όλοι κυνηγάνε την φήμη και την δόξα και τις διαφορετικές εμπειρίες που δεν μπορούμε ούτε να της αφομοιώσουμε καν και όχι την απλότητα.

Παρατηρήσεις κάποιων επεισοδίων που μου έκαναν εντύπωση:

Ειδατε το επεισόδιο που η Μαιρη πέφτει άσχημα και κάνει χειρουργείο και ο διευθυντης του ακριβου νοσοκομείου, θέλει να πετάξει το 13 χρονο κοριτσάκι έξω ΓΙΑΤΙ ο Τζο δεν εχει να πληρωσει άλλα νοσήλεια, πόση αλήθεια κρύβει ετσι γινεται και στις μέρες μας! πόση απανθρωπιά από έναν που ορκίστηκε να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και κάνει το εντελώς αντίθετο για το χρήμα. Σε ένα άλλο επεισόδιο η Μαίρη πάει στο Σικάγο να ανταμώσει τον δημοσιογράφο αρραβωνιαστικό της μαζί με τον πατέρα της που πηγαινει εκει ως αντιπρόσωπος του αγροτικου συνεταιρισμου της Μινεαπολις και κει πατέρας και κόρη βλέπουν την υποκρισία των αστων σε πρώτο πλάνο...ο αρραβωνιάρης εχει άλλη και έχει αλλάξει ριζικά στα θέλω του ενώ τα συνδικάτα των αγροτών δεν είναι και τόσο αγνά και οι ψηφοθορια δεν είναι αδιάβλητη ! Επίσης ΣΕ ένα άλλο επεισόδιο, η δασκάλα βαζει εργασια για τον εμφυλιο και γινεται ενας ψιλοχαμός για το ποιος πραγματικά τον αρχισε και ποιος εκανε τα χειρότερα, οι Βόρειοι ή οι Νότιοι;
 
Καλημερα. Ήθελα να ρωτησω επειδη δεν εχω εγω το δικαιωμα.

πως μπορουμε να ανοιξουμε νεο θεμα με τιτλο οικογενοια γουολτονς;

ευχαριστω εκ το προτερων
 
Για την γιορτή της μητέρας και την αγαπημένη Κάρολ

Η Κάρολ είναι πάντα εκεί για όλους, δεν είναι αυταρχική με τα παιδιά της και τα αφήνει να ακολουθήσουν τα δικά τους χνάρια, τη δική τους ζωή ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, μιας και η ζωή όλων είναι δύσκολη. Κανένας δρόμος δεν είναι ανθοστόλιστος. Τα αφήνει ελεύθερα να επιλέξουν μόνα τους τον δρόμο ακόμα και να φάνε τα μούτρα τους, δεν είναι παρεμβατική, με το παράδειγμά της τα καθοδηγεί χωρίς να φαίνεται. Είναι και φιλελεύθερη αφού μεγαλώνει με απόλυτη ισότητα τόσο τα κορίτσια, όσο και τον 'Αλμπερτ (Η Λώρα πχ. πηγαίνει για ψάρεμα και κάνει εξερευνήσεις στην φύση, ιππεύει κτλ.) Δεν είναι φαντασμένη διόλου κι έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την ψωροπερήφανη Χάριετ Όλσεν, που κάνει λάθη όλη την ώρα και παραχαϊδεύει την Νέλυ και τον Γουΐλι μέχρι αηδίας. Η Χάριετ κομπάζει συνέχεια για τις ανύπαρκτες επιτυχίες των παιδιών της, η Κάρολ ποτέ αν και η Μαίρη συνέχεια κερδίζει σε σχολικούς διαγωνισμούς.

Πολύ διαφορετικές οι δύο αυτές γυναίκες, δυο τελείως διαφορετικά είδη και πρότυπα μητέρας. Η μια ήρεμη, αξιολάτρευτη, η άλλη υστερική και επιδειξιομανής. Είναι ηρωίδα η Κάρολ, ακόμα και όταν η Μαίρη τυφλώνεται, πνίγει τον πόνο της και τη βοηθά αθορυβα μα ουσιαστικά. Είναι δίπλα στην τυφλή κόρη της χωρίς να της μεταφέρει το δικό της άγχος και τον δικό της προβληματισμό. Είναι τρυφερή, αγαπητή στους γείτονές της, με τον καλό λόγο πάντα στα χείλη και ήδη περνά πολλά.

%25CE%25B3%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582.jpg


Όντας από μια φτωχή οικογένεια, στερείται πολλά υλικά αγαθά, σαν γυναίκα κι αυτή, μα δεν ζητά τίποτα, ούτε λούσα, ούτε στολίδια, αρκείται στα απλά πράγματα, στην πρόνοια του Θεού και στη φύση. Αν και βαθιά χριστιανή, δεν καταπιέζει τα παιδιά της πάνω στο θέμα αυτό, τους μαθαίνει να είναι ουσιαστικά καλοί χωρίς τυμπανοκρουσίες, τύπους, μοιρολατρεία και ηθικισμό.

Δασκάλα στο επάγγελμα, αγαπά, λατρεύει τα παιδιά και θέλει το καλό τους, μια πραγματικά γλυκιά εκπαιδευτικός με προοδευτικές για την εποχή αντιλήψεις, διδάσκει ακόμα και στην Αλάσκα τον καιρό της χρυσοθηρίας που το δόγμα είναι "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Κι όμως τα καταφέρνει κι εκεί. Ξέρει να θυσιάζεται όσο λίγες μητέρες για τα παιδιά όλου του κόσμου. Δεν είναι καλοπερασάκιας και φιλοτομαρίστρια μα μια υπέροχη μητρική μορφή, άνθρωπος πρώτα από όλα και μετά μητέρα.

%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BB.jpg


Η σειρά γι' αυτό κέρδισε τις ψυχές όλων των ανθρώπων γιατί μας παρουσιάζε τόσο γλυκά και όμορφα πρότυπα ανθρώπων που για κάτι πάλευαν και δεν ήταν εγκλωβισμένοι στο "εγώ" τους αλλά στο "εμείς". Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από την Κάρολ ως δίδαγμα είναι πως δεν επιβάλλεται στον άλλον ούτε ως μάνα, ούτε ως δασκάλα, ούτε ως σύζυγος, ούτε ως πολίτης, δεν ασκεί βία για κανέναν λόγο. Αφήνει τους ανθρώπους ελεύθερους και τους μαθαίνει να είναι ανεξάρτητοι!

Να προσθέσω πως η Κάρολ ήταν αληθινό πρόσωπο και η τυφλή Μαίρη και φυσικά και η αφηγήτρια η μικρή Λώρα που όλοι λατρέψαμε και γίνεται μετά συγγραφέας. Η Καρολαιν Ινγκλς ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα στην κυριολεξία και ένα ιστορικό πρόσωπο που άφησε φωτεινό παράδειγμα μητέρας πίσω της. Είχε άλλωστε παιδί με ειδικές ανάγκες που του έδωσε ώθηση να φοιτήσει σε σχολείο τυφλών και να μην τα παρατήσει στη ζωή. Η αληθινή Μαίρη δεν παντρεύτηκε ποτέ, έγινε όμως δασκάλα τυφλών παιδιών αργότερα και πέτυχε πάρα πολλά.

%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
 
Το τελευταιο επεισοδιο αυτη τη στιγμη στην ΕΡΤ2.

Ο Landon στην καλυτερη ερμηνεια του
 
σημερα ξεκινησε η 9η σεζον.

μα καλα με υποτιτλους δεν ηταν;γιατι παιζει μεταγλωτισμενο;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω οτι και οταν πρωτοπροβληθηκε, ηταν μεταγλωτισμενο.

Η 9η σαιζον ειναι ουσιαστικα spin-off
 
Εκτος αν καποια επεισοδια της 9ης σεζον ειναι μεταγλωτισμενα

και καποια με υποτιτλους
 
Η 9η σεζόν κι οι τηλεταινίες που αποτελούν το φινάλε της σειράς αγοράστηκαν από την ΕΡΤ πολλά χρόνια μετά την προβολή της 8ης σεζόν από την ΕΡΤ2 την άνοιξη του 1983. Ο δε μεταγλωττισμός έγινε και πάλι από το Studio Cross, ωστόσο γνωρίζει κάποιος φίλος με ακρίβεια πότε αυτό συνέβη χρονικά;
 
Πριν απο μερικά χρονια κυκλοφορούσαν στο

YouTube επεισόδια της 9ης σεζόν με υποτιτλους.το λογοτυπο της ερτ2 ηταν περιπου δεκαετίας 90 περίπου.
 
Πίσω
Μπλουζα