Το μικρό σπίτι στο λιβάδι (Little house on the prairie)

Η 9η σεζόν προβλήθηκε γύρω στο 1991-'92 αρχικά στη μεταμεσονύκτια ζώνη του Mega Channel ,φυσικά υποτιτλισμένη. Όταν αργότερα προβλήθηκε από την ΕΤ2, βάση αυτών που γράφεις, ήταν και πάλι σε αγγλική βερσιόν. Ωστόσο το 2000 που επαναπροβλήθηκε από την ΕΤ1 , η 9η σεζόν ήταν μεταγλωττισμένη και μάλιστα από το Studio Cross,που ήταν υπεύθυνο για το μεταγλωττισμό όλων των προηγούμενων επεισοδίων της σειράς. Φαίνεται μάλιστα η αναβαθμισμένη ηχητική ποιότητα του 'ντουμπλαρίσματος' σε σχέση με τον 8ο κύκλο.
 
Δεν ξερω ο ΣΚΑΙ την 9η σεζον το 97 πως την μετεδωσε.

οποτε η ομαδα του ρετρο db πρεπει να κανει διορθωσεις

στις πληροφοριες.παιζει κατι αντοιστιχο να υπαρχει και στους

γουολτονς.δηλαδη να ειναι ολο μεταγλωτισμενο.

ηθοποιοι μεταγλωτισης να υποθεσω ηταν οι ιδιοι που παιχτηκαν στην 8η σεζον;
 
Έχουν μείνει κάποιοι (π.χ. Γιώργος Ζορμπάς, Γιώργος Βελέτζας, Γκάρυ Βοσκοποπούλου, Αλεξία Ασκαρίδου) , ωστόσο όχι όλοι. Επίσης είναι εμφανές το πέρασμα του χρόνου στις φωνές των 'παλιών' . Γι' αυτό και πιστεύω ότι η μεταγλώττιση έγινε γύρω στο 2000. Το εντυπωσιακό είναι πολύ πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου του 9ου σε σχέση με τον 8ο!
 
το 2000υπηρχε το στουντιο cross;

αληθεια ποτε εκλεισε;
 
Πραγματικά δεν ξέρω. Πάντως δεν μπορεί να μεταγλωττίστηκε το 1992 όταν πρωτοπροβλήθηκε απ' την ΕΤ2, όταν υπήρχε στο YouTube βίντεο της σειράς με το λογότυπο της ΕΤ2 από τίς αρχές του '90 δίχως μεταγλώττιση.
 
Καινούργια πληροφορία από τον ηθοποιό Βασίλη Καΐλα, ο οποίος μου απάντησε μέσω Facebook: Το Studio Cross έκλεισε πρίν δέκα χρόνια, ο ίδιος συνεργαζόταν με αυτό από το 1973. Δυστυχώς δεν θυμάται πότε έγινε ο συγκεκριμένος μεταγλωττισμός.
 
Πολλες διασπαρτες πληροφοριες για το Studio Cross ΕΔΩ

Συμφωνα με τον κ Πετριδη οι μπομπινες με τις original μεταγλωτισσεις υπαρχουν ακομα.
 
Κατι καινουριο που ανακαλυψα σημερα.κοιτωντας στην ιστοσελιδα της ΕΡΤ ειδα

το προγραμμα της ΕΡΤ 2 μεχρι 6 Αυγουστου το εχει αν δεν κανω λαθος.

διαπιστωνο οτι υπαρχει και 10η σεζον με 6 επεισοδια.ισχυει κατι τετοιο;

αντε τωρα που τελειωνει να πιεσουμε καταστασεις για γουολτονς.
 
hlias74 είπε:
Κατι καινουριο που ανακαλυψα σημερα.κοιτωντας στην ιστοσελιδα της ΕΡΤ ειδατο προγραμμα της ΕΡΤ 2 μεχρι 6 Αυγουστου το εχει αν δεν κανω λαθος.

διαπιστωνο οτι υπαρχει και 10η σεζον με 6 επεισοδια.ισχυει κατι τετοιο;

αντε τωρα που τελειωνει να πιεσουμε καταστασεις για γουολτονς.
Δεν ισχυει αυτο μαλον καποιο λαθος εχουνε κανει.9 κυκλοι ειναι η σειρα με 204 επεισοδια.
 
Ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε με λεπτομερεια ποιοι ηθοποιοι συμμετειχαν

σε καθε σεζον;υπαρχει πουθενα λεπτομερη καταγραφη;ο κυριος πετριδης θα θυμαται προφανως.
 
Σημερα θα παιχτει και το τελευταιο "επεισοδιο"...βασικα ειναι τηλεταινια που κλεινει την ιστορια της εξαιρετικης αυτης σειρας.

Δυστυχως καταφερα να δω λιγα επεισοδια λογω ωρας.

Νομιζω οτι η ΕΡΤ ειχε να δει τοση ακροαματικοτητα σε σηριαλ εδω και δεκαετιες...
 
Τελικά, ο Αλμπερτ, ο θετος αδερφός της Λώρας πεθαίνει; δεν μας το ξεκαθαρίζουν ρε παιδιά στο τέλος παρά μας τον δείχνουν να ανεβαίνει με τα παιδιά του σχολείου σε ένα βουνό και από ότι κατάλαβα πάσχει από λευχαιμεία ενώ ήταν και εξαρτημένος σε παλαιότερα επεισόδια και από τα ναρκωτικά, λόγω της έξαλλης ζωής στην πόλη που δεν του πολυπήγε
 
Τελικά' date=' ο Αλμπερτ, ο θετος αδερφός της Λώρας πεθαίνει; δεν μας το ξεκαθαρίζουν ρε παιδιά στο τέλος παρά μας τον δείχνουν να ανεβαίνει με τα παιδιά του σχολείου σε ένα βουνό και από ότι κατάλαβα πάσχει από λευχαιμεία ενώ ήταν και εξαρτημένος σε παλαιότερα επεισόδια και από τα ναρκωτικά, λόγω της έξαλλης ζωής στην πόλη που δεν του πολυπήγε[/quote']
Χα! Ένα από τα "μυστήρια" της σειράς...

Υπάρχει ένα επεισόδιο στην 9η σεζον όπου ακούμε την Λόρα να λέει πως ο αδερφός της, ο Άλμπερτ, επιστρέφει πίσω στο Walnut grove ως γιατρός. (είναι το επεισόδιο Home again). Παρόλα αυτά στο επεισόδιο "Look back to Yesterday" σε αφήνει με την αίσθηση πως τελικά πεθαίνει και με δεδομένο ότι στην τότε εποχή δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί η λευχαιμία καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα.

Και πάλι όμως δεν είναι 100% ξεκάθαρος ο θάνατός του...
 
Οντως έχεις απόλυτο δίκιο και μετά από αυτό το επεισόδιο, βλέπουμε την ζωή της οικογενείας να κυλά το ίδιο ομαλά, με τον Τζο και την Κάρολ να ανεβαίνουν οικονομικά χωρίς καμιά αναφορά πια στην τύχη του Αλμπερτ...Κάπου το σενάριο έμπαζε νερά και με τον Ησαιία Εντουαρντς που είχε ένα άσχημο ατύχημα, σκέφτεται να αυτοκτονήσει, τον σώζει ο Τζο και η Λώρα και μετά όλα καλά, ξαναενφανίζεται υγιέστατος αν και εξαρτημένος από το ποτό και τα ναρκωτικά χανει γιο και τον χωριζει η γυναίκα και ξαναπηγαίνει στο Γροουβ όπου υιοθετεί ένα κωφάλαλο παιδάκι του τσίρκου και μετα χανει την κηδεμονία του! ε, ηταν κάπως
 
To (Βασικο και ''πιο αναγνωρισιμο'') cast της σειρας

 


MICHAEL LANTON (Charles ''TZO'' Ingalls)



1936 - 1991 (54 ετων)



MV5BMzEyNjQzOTQ5NV5BMl5BanBnXkFtZTYwNzY5MjI2._V1_.jpg

 

 

 


MELISSA GILBERT (Laura Ingalls)



1964 (ειναι 53 ετων)



article-2270905-17422228000005DC-790_634x466.jpg

 

 


MELISSA SUE ANDERSON (Marie Ingalls)



1962 (ειναι 55 ετων)



m.jpg

 

 

 


RACHEL LINDSAY GREENBUSCH (η μικρη Carrie Ingalls)



1970 (ειναι 47 ετων)



1189bdafe4cf900456cc39a3aa699856--laura-ingalls.jpg

 

 


KAREN GRASSLE (Caroline ''Caroll'' ingalls)



1942 (ειναι 75 ετων)



MV5BNTMxNjM3NDc5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNjEwNzM3OTE@._V1_.jpg

 

 


SCOTTIE McGREGOR (η ''στριμενη'' κυρια Harriet Oleson)



1925 (ειναι 92 ετων !!!)



MV5BMTk2NDkwMTc4Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwODUwMzg5MjE@._V1_.jpg

 

 

 


RICHARD BULL (ο συζυγος της κυριας ''Ολσεν'',Nels Oleson)



1924 - 2014 (89 ετων)


Προβολή συνημμένου 170400

JONATHAN GILBERT (WILLIE OLESON)


1967 (50 ετων)


Jonathan-Gilbert-from-little-house-on-the-prairie-then3.jpg

ALISON ARNGRIM (η ''κακια'' Nelie Oleson)


1962 (ειναι 55 ετων)



2c2596be2341fe2824ef9a9373faf333--alison-arngrim-laura-ingalls.jpg

 

 


MATTHEW LABYORTEAUX (Albert Ingalls)



1966 (ειναι 51 ετων)



MV5BMTY4MTM1MjU4OV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTUzMjYxOA@@._V1_SY1000_CR0,0,640,1000_AL_.jpg

 

 


KEVIN HAGEN (o ''γιατρος'' BAKER)



1928 - 2005 (77 ετων)



MV5BMTYyNTU1MjYzMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjkzMjYxOA@@._V1_SY1000_CR0,0,694,1000_AL_.jpg

 

 


DABBS GREER (ο ''καλος εφημεριος'' Alden)



1917 - 2007 (90 ετων)



MV5BMTY0Mjk5MzIzNF5BMl5BanBnXkFtZTcwODIzMjYxOA@@._V1_SY1000_CR0,0,655,1000_AL_.jpg

 

 

 


DEAN BUTTLER (ο συζυγος της ''Λωρα'' Almanzo Wilder)



1956 (61 ετων)



MV5BMTU4NDg4MDkzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjMwMzg5MjE@._V1_.jpg

 

 

 


VICTOR FRENCH (ISAIAH EDWARDS)



1934 - 1989 (54 ετων)



1013716.jpg

MERLIN OLSEN (Jonathan Garvey)


1940 - 2010 (69 ετων)



jonathan19.jpg

 

 

 


KARL SWENSON (Lars Hanson)



1908 - 1978 (70 ετων)



MV5BMTU3NzEwMzE1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDI0ODkxOA@@._V1_SY1000_CR0,0,658,1000_AL_.jpg
 
Τελικά, ο Αλμπερτ, ο θετος αδερφός της Λώρας πεθαίνει; δεν μας το ξεκαθαρίζουν ρε παιδιά στο τέλος παρά μας τον δείχνουν να ανεβαίνει με τα παιδιά του σχολείου σε ένα βουνό και από ότι κατάλαβα πάσχει από λευχαιμεία ενώ ήταν και εξαρτημένος σε παλαιότερα επεισόδια και από τα ναρκωτικά, λόγω της έξαλλης ζωής στην πόλη που δεν του πολυπήγε

Στο επεισόδιο με τα ναρκωτικά (ο Αλμπερτ ειναι στην εφηβεία), στο τέλος του επεισοδίου, η Λώρα αναφέρει:
"Ύστερα απο αρκετά χρόνια ο Αλμπερτ γύρισε πίσω στο Γουόλναντ Γκρόουβ. Ημασταν όλοι πολύ χαρούμενοι που ο γιατρός πλέον Αλμπερτ Ινγκαλς επέστρεψε σπίτι του (homeland)". Δλδ ο Αλμπερτ, όχι μόνο απομακρυνθηκε απο κακες παρεες, ναρκωτικά κλπ, αλλά συνετίστηκε, εγινε γιατρός κι εγκασταθηκε μόνιμα στο Γουόλναντ Γκρόουβ ασκώντας το επαγγελμα του (προφανώς στην θέση του ηλικιωμένου πλέον Δρ Μπέικερ).
Στο επεισόδιο με την λευχαιμία όμως (το οποιο ειναι μεταγενέστερο των ναρκωτικών), ο Αλμπερτ ασθενεί κατα την περιοδο που φοιτα στην Ιατρική Σχολή.
Αν "ενώσουμε" τα δυο επεισόδια (ναρκωτικά & λευχαιμία), ουσιαστικά το σενάριο αφήνει να εννοηθεί οτι ο Αλμπερτ ασθένησε μεν βαριά απο λευχαιμία όσο φοιτούσε στην Ιατρική, αλλά εγινε καλά (!!!), ολοκληρωσε τις σπουδες του κι εγκατασταθηκε στο Γουόλναντ Γκρόουβ ως γιατρός.
Τώρα πως θεραπευτηκε απο την λευχαιμία το 1900, χωρίς φαρμακα κι τεχνολογία, ειναι απορίας αξιον!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Nαι από τα ναρκωτικά μπορεί να την σκαπουλαρησε από την λευχαιμία λίγο δύσκολο με τις τότε ιατρικές ανακαλυψεις τουλάχιστον δικό μου συγγενικό πρόσωπο δεν τα κατάφερε , έφυγε .
 
Nαι από τα ναρκωτικά μπορεί να την σκαπουλαρησε από την λευχαιμία λίγο δύσκολο με τις τότε ιατρικές ανακαλυψεις τουλάχιστον δικό μου συγγενικό πρόσωπο δεν τα κατάφερε , έφυγε .

Μα ακομη κι σήμερα, αν δεν βρεθεί συμβατός δότης για μυελό οστών (κι όχι σε όλες τις κατηγορίες λευχαιμιών) δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολη η ίαση μόνο απο χημειοθεραπείες. Πόσο μαλλον τότε που η ιατρική ήταν σε αχαρτογράφητα νερά.

Προσωπικά, δεν νομίζω ότι έδιναν κι ιδιαιτερη σημασία στο τι είχαν γραψει/γυρίσει στα προηγουμενα επεισόδια. Αλλωστε η σειρα κρατησε πολλά χρόνια (8 νομίζω) κι απο καποιο σημειο κι μετα ήταν καθαρά μυθοπλασία, ειχαν "ξεφύγει" κι απο την ζωή κι απο τα βιβλία της αληθινής Λώρας Ινγκαλς. Για αυτο κι πολλοί χαρακτήρες της σειράς ήταν "προσθετοί", δεν υπήρχαν στα βιβλία. Ενας από αυτούς ήταν κι ο Αλμπερτ. Ειχα δει παλια στο yt ενα αφιέρωμα για την σειρά, όπου η Μελίσσα Γκίλμπερτ είχε αναφέρει πως ο Μάικλ Λάντον εμπνεύστηκε το ρόλο του Αλμπερτ, από τον αδικοχαμένο γιο ενός φίλου του. Ο νεαρός λεγόταν Αλμπερτ κι είχε σκοτωθεί 18 ετών σε τροχαίο την περιοδο των γυρισμάτων της σειράς. Ο Μαικλ Λάντον είχε σοκαριστεί απο το θανατο του παιδιού κι έγραψε το ρολο του Αλμπερτ στην μνήμη του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
O δικός μου συγγενης είχε τον νο χοκινς ( την χειρότερη μορφή)κάπως έτσι λεγοτανε δεν άντεξε ούτε διμηνο σκαρτο, ήταν 23 ετών δηλ.αρκετα μεγάλος για λευχαιμία. Ο Αλμπερτ πρέπει να ναι γύρω στα 18 , οπότε σε αυτήν την ηλικία είναι πάλι δύσκολο να ιαθει μια λευχαιμία , όσο πιο μικρός τόσο το καλύτερο και μεταμόσχευση ούτε συζήτηση για την εποχή, οπότε είχε τελείως σεναριακα ξεφύγει. Α δεν το ξερά για το παιδί και τον ρόλο του αλμπερτ.
 
O δικός μου συγγενης είχε τον νο χοκινς ( την χειρότερη μορφή)κάπως έτσι λεγοτανε δεν άντεξε ούτε διμηνο σκαρτο, ήταν 23 ετών δηλ.αρκετα μεγάλος για λευχαιμία. Ο Αλμπερτ πρέπει να ναι γύρω στα 18 , οπότε σε αυτήν την ηλικία είναι πάλι δύσκολο να ιαθει μια λευχαιμία , όσο πιο μικρός τόσο το καλύτερο και μεταμόσχευση ούτε συζήτηση για την εποχή, οπότε είχε τελείως σεναριακα ξεφύγει. Α δεν το ξερά για το παιδί και τον ρόλο του αλμπερτ.

Μα οι περισσότεροι ήρωες ήταν φτιαχτοί για τις ανάγκες της σειράς, δεν υπήρχαν στα βιβλία της Λώρας.
Οι ρόλοι που ήταν υπαρκτοί ήταν:
ο πατερας, η μητερα, η Λώρα, η Μαίρη, η Κάρυ, η Γκρέις, ο Αλμάντζο, η Ελίζα-Τζέιν (αδερφή του Αλμάντζο), ο γιατρός Μπέικερ, ο παπάς, ο κος Εντουαρντ, η δασκάλα η μις Μπίντλ κι η οικογένεια Όλεσον που στην πραγματικότητα δεν λεγόταν Όλεσον αλλά Όουενς.
Ολοι οι αλλοι ήρωες της σειράς ήταν φτιαχτοί.
Η οικογένεια Ινγκλς ουδεποτε υιοθετησε παιδια, η οικογενεια Ολεσον ουδεποτε υιοθετησε την Νέλλη, δεν υπήρχε η οικογένεια Γκάρβει, δεν υπήρχε η οικογένεια Κούπερ, η Μαίρη δεν παντρευτηκε ποτέ συνεπως δεν υπήρξε ποτέ ο συζυγός της Αδαμ Κένταλ κ.α.
Για αυτο, οπως προειπα, απο ενα σημειο κι μετα, η σειρα ξεφυγε απο τη ζωη κι τα βιβλια της Λώρας κι εγινε καθαρά τηλεοπτική μυθοπλασια
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα