Το παλαιότερο κομμάτι της συλλογής σας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.776
Ποιο ειναι το παλαιοτερο χρονολογικα συλλεκτικο κομματι που διαθετετε,ποιο ξεχωριζει απο τα χρονια που κουβαλαει στην πλατη του;

Ποιος ειναι ο στρατηγος αναμεσα στις συλλογες σας.

Eξτρα φωτογραφια θα εκτιμηθει δεοντως.

Na και το δικο μου παλαιοτερο κομματι απο την συλλογη νομισματων,Gazzeta Βενετσιανικη περι του 1680.

Προβολή συνημμένου 112650

Προβολή συνημμένου 112651

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο θέμα! :happyjump:

Μιλάμε για κάτι που αποκτήθηκε όταν ήμασταν παιδιά ή και για κάτι παλιό που αποκτήσαμε μεταγενέστερα;

Oποτε και να ειναι Dino,το παλαιοτερο να ειναι. :)

Με μια γρηγορη σκεψη το πιο παλιο πραγμα που εχω στην κατοχη μου πρεπει να ειναι ο Amstrad cpc 6128...

Για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε, βιβλία - κόμικς, παιχνίδια, αντικείμενα, υπολογιστές;

Είναι διαφορετικές περιπτώσεις :)

Ajax87 είπε:
Με μια γρηγορη σκεψη το πιο παλιο πραγμα που εχω στην κατοχη μου πρεπει να ειναι ο Amstrad cpc 6128...
Μια χαρα

Lord_Makro είπε:
Για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε, βιβλία - κόμικς, παιχνίδια, αντικείμενα, υπολογιστές;Είναι διαφορετικές περιπτώσεις :)
Το αρχικο ποστ ειναι επιτηδες ετσι στον αερα ωστε να μην μας περιορισει καθολου στο τι θελουμε να βαλουμε,να το ερμηνευσει καποιος οπως θελει,οπως επιτηδες δεν εβαλα και εγω κατι απο την αρχη για αυτον ακριβως τον λογο (οπως και για να μην απoθαρυνω κανεναν :supergrin: ).

Θελουμε να παρουμε κατα γραμμα οτι γραφει και να βαλουμε εναν ,τον "Στρατηγο" οπως λεω απο οτιδηποτε να ειναι δεκτο.

Θελουμε να βαλουμε στις κατηγοριες που ανεφερες το παλαιοτερο κομματι που διαθετουμε παλι θα το φχαριστηθουμε ισαξια.
:)

Το πιο παλιό πράγμα της συλλογής μου που μου έρχεται αυτή τη στιγμή είναι το ασπρόμαυρο Game Boy.

Αφου το θεμα ειναι ελευθερο, θα πω ενα βιβλιο που ειχε αγορασει ο παππους μου οταν ηταν νεος.

Το ανακαλυψα προσφατα σε ενα κουτι. Εχει τυπωθει το 1914, στην Αμερικη.

Θα το ξαναβγαλω καποια στιγμη για φωτο.

Το αναφερω εδω και πανω σε αυτο τραβηξα το μαχαιρι που βλεπετε, το βιβλιο το εβγαλα θολο και εσβησα την φωτογραφια.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?4569-Retro-%E1%ED%F4%E9%EA%E5%DF%EC%E5%ED%E1&p=479829&viewfull=1#post479829

Φαντάζομαι αρκετοί θα έχουν παλιά νομίσματα... και 19ου αιώνα :darkglasses:

Μία adding machine που χρονολογείται περίπου το 1910.

Έκανε μόνο προσθέσεις και πολλαπλασιασμό και είχε και δική της θήκη για να την μεταφέρεις.

adding1.jpg

adding2.jpg

Koμματια 100 χρονων και το βιβλιο και η αριθμομηχανη,kudos.

Η πεθερά μου έχει ένα παμπάλαιο βιβλίο που μοιάζει να είναι λεξικό αλλά περίεργο κάπως.Στην πρώτη σελίδα γράφει 1763. Βρε λες;

Έχω αρκετά γραμματόσημα Ελληνικά και ξένα που χρονολογούνται στις αρχές του 1900.

Φωτο φωτο φωτο ολοι σας.

this_thread_is_worthless_without_pics.gif

Το βιβλίο που αναφέρω παραπάνω είναι αυτό.

Yevw7Rl.jpg

0bQ6T29.jpg

vCsUiAt.jpg

gfsQSam.jpg

Μαλιστα ,μιλαμε για πολυ ιστορια κουβαλαει το συγκεκριμενο.

Πολυ ομορφο.

...Δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες του Johnny19818 στην ανάρτηση 16

από τα κόμιξ που έχω στη συλλογή μου θεωρώ ότι τα παλιότερα είναι αυτό το Αλίξ:

Προβολή συνημμένου 112095 που εκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970

καθώς και αυτή η σειρά που και αυτή είναι γύρω στο 1979

Προβολή συνημμένου 112096Προβολή συνημμένου 112097Προβολή συνημμένου 112098

001.jpg

003.jpg

002.jpg

001.jpg

Thor είπε:
...Δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες του Johnny19818 στην ανάρτηση 16
από τα κόμιξ που έχω στη συλλογή μου θεωρώ ότι τα παλιότερα είναι αυτό το Αλίξ:

Προβολή συνημμένου 112095 που εκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970
Ωωωωω, ωραιος ο Αλιξ. :D

Μιας κι εγω συλλεγω αλμπουμς Panini, ισως το πιο παλιο που εχω ειναι το Masters of the Universe, του 1983 νομιζω (χρονολογια γεννησης μου επισης)..

Δεν εχω κατι πιο παλιο, εξαλλου μονο 1,5 χρονο εχω που αρχισα να μαζευω χαρτακια κτλ.

Πίσω
Μπλουζα