A1200 μου φαίνεται ότι έχεις δίκιο... Η Unilever-Wall's δεν αναφέρει πουθενά την ονομασία Eldorado, ενώ αντίθετα για το όνομα Algida υπάρχουν τα σχετικά links με απαρίθμηση των χωρών στις οποίες λανσάρεται έτσι...
Η εικόνα που έχεις βέβαια είναι με το τελευταίο λογότυπο...
Αν δεν έχασα κάπου τα ίχνη, ψάχνοντας για το θέμα, η "Eldorado Ice Cream Ltd." ανήκε στην "Lyons Maid Ltd" (θυγατρική της αγγλικής Lyons) της οποίας τα εργοστάσια έκλεισαν το 1982 (με κάποιες από τις φίρμες της εταιρίας να μεταπωλούνται).
Ίσως η παρακάτω εικόνα βοηθήσει τη μνήμη μας. (Είναι η τελευταία εικόνα της σελίδας)
http://www.kzwp.com/lyons/group2b.htm
Προσωπικά πάντως κάτι μου λεει, οι ημερομηνίες ταιριάζουν... οπότε τείνω να αποδεχτώ αυτήν την εκδοχή.
Η θεωρία έχει ως εξής:
Στην αρχή το όνομα ήταν Eldorado με λογότυπο αυτό που φαίνεται στην εικόνα του link που αναφέρω πιο πάνω.
Την τελευταία (ή τελευταίες) χρονιές λειτουργίας της το σήμα άλλαξε και έγινε αυτό που δείχνει στη φωτογραφία ο/η Α1200
Μετά το κλείσιμο των εργοστασίων το 1982 η Wall's (που ανήκει στην επίσης αγγλική Unilever -τότε ονομαζόταν απλά Lever-) χρησιμοποιεί τα κανάλια διανομής της Eldorado -υποθέτω αγοράζοντας κάποια δικαιώματα- για να αναπτύξει τη δική της θυγατρική Algida σε νέες αγορές. Για λόγους συνέχειας στο μυαλό του καταναλωτή δίνει στα παγωτά Algida το σχήμα του λογότυπου της Eldorado, για τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια και μόνο στις περιοχές που η Algida δεν ήταν ήδη ενεργή (μέχρι να γίνει γνωστό και αποδεκτό το brand name). Αυτός είναι και ο λόγος που στο επίσημο website με τα λογότυπα δεν υπάρχει το παλιό "ελληνικό" που θυμόμαστε όλοι.
Πώς σας φαίνεται; Το ξέρω πως πρόκειται για απλές υποθέσεις και εικασίες αλλά δεν παίζει να έγινε κάπως έτσι;
ΥΓ. Ακόμα πάντως κι αν είμαι εντελώς λάθος, δεν μπορείτε να πείτε... Έχω φαντασία...