Το παλιό όνομα της ALGIDA

Το Eldorado (παλαιότερα γνωστό ως Toseroni ) ήταν μια ιταλική εταιρεία που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '60 με διάσημα προϊόντα όπως το Cucciolone και το Calippo.
Το 1967 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Unilever, ο οποίος μέχρι το 1998 διατήρησε την επωνυμία Eldorado, αλλά στην συνέχεια απορροφήθηκε από την επωνυμία Algida, επίσης της Unilever, μια στρατηγική επιλογή που ως στόχο να συγκεντρώσει κάτω από ένα εμπορικό σήμα τις διαφορετικές παραγωγές.

οπότε είχαμε και Eldorado και Algida, δυο επωνυμίες που στην συνέχεια ενώθηκαν, έτσι εξηγείτε και η ομοιότητα στο logo αλλά και ότι είχαν τα ίδια παγωτά.
 
παντος περα από την πλάκα το Eldorado όντος είχε το ίδιο logo με την algida, η τουλάχιστον έμοιαζε με αυτό που είχε μετέπειτα η algida
Ναι, αλλα το ιδιο ακριβως ισχυει και τα παγωτα Eskimo. Και αυτα εχουν τον ιδιο λογοτυπο και το ιδιο σημα με της Algida. Και αυτο ισχυει και για το νεο σημα με την καρδια που παρεθεσα πιο πανω και για το παλαιοτερο με τις λευκες και κοκκινες ριγες.
Και βεβαια και οι δυο εταιριες εχουν τα ιδια προϊοντα οπως αλλωστε φαινεται και στο επισημο σαϊτ της Eskimo:
8D334F8D-0081-46CA-AF4F-982BE3E21AEE_v0_h.jpg
 
η Algida κυκλοφορεί στην Γερμανία με την ονομασία Eskimo........είναι η ίδια επωνυμία που σε κάθε χώρα κυκλοφορεί με διαφορετικό όνομα.....
στην Ελλάδα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της έχει το όνομα Algida, το Eldorado ήταν διαφορετική επωνυμία που άνηκε και αυτή στην Unilever την εταιρία που έχει την Algida, όταν στης αρχές της δεκαετίας του 90 άρχισε η σταδιακή απορρόφηση της Eldorado από την Algida, άρχισε η Algida να απορρόφα και κομμάτια της εμφάνισης αλλά και το Cucciolone και το Calippo που ανήκαν πιο μπροστά στο Eldorado.

Με δυο λόγια στην Ελλάδα αρχικά κυκλοφόρισε το Eldorado, στην συνέχεια κυκλοφόρησε η Algida (είχε όμως διαφορετική εμφάνιση από αυτή που ξέρουμε), δυο εντελώς διαφορετικές επωνυμίες, όταν το Eldorado εξαφανίστηκε από την αγορά και η Algida απέκτησε την νέα της εμφάνιση μετά από την απορρόφησή τον δύο επωνυμιών, μάλλων πολλοί λανθασμένα πίστεψαν οτι έγινε αλλαγή ονόματος.....

a2a91cc591a77603900c510483eaa263.jpg
 
Προσωπικα δε θυμαμαι ποτε κανενα παγωτο Eldorado στην Ελλαδα. Aντιθετα, αγοραζα συχνα παγωτα Eskimo.
 
ότι στην Ελλάδα υπήρχαν τα Eldorado είναι 100 της 100 σίγουρο, οι δικοί μου είχαν ψιλικατζίδικο και μου το διαβεβαιώσαν πριν λίγο που τους ρώτησα, τώρα για τα Eskimo πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσαν και αυτά στην Ελλάδα δεν περνώ και όρκο, το ψιλικατζίδικο που είχαμε έκλεισε πριν από το σεισμό του 99, όποτε ίσως και να κυκλοφόρησαν μετά,,,,,,,

να σε ρωτήσω μήπως το μπερδεύεις με την Ελληνική αλυσίδα καταστημάτων Εσκιμω που πουλάει παγωτά και γλυκά.....
 
να σε ρωτήσω μήπως το μπερδεύεις με την Ελληνική αλυσίδα καταστημάτων Εσκιμω που πουλάει παγωτά και γλυκά.....
Δε νομιζω. Αυτα που λες θα ειναι μαλλον χυμα. Δεν τα ξερω.
Εγω τα Εσκιμο τα αγοραζα απο ενα ψιλικατζιδικο πιο κατω απο το δημοτικο που πηγαινα τοτε, αρχες δεκαετιας του '80.
Μακαρι να μπορουσα να θυμηθω αν ειχαν και το ιδιο σημα/λογοτυπο με αυτο της παλιας Αλτζιντα. Τοτε θα ημουν και πιο κατηγορηματικη. Αυτο που θυμαμαι πεντακαθαρα ομως ειναι η ονομασια τους.
 
για να το θυμάσε τοσο καλά, λογικά θα κυκλοφορήσαν και τα Eskimo…....
 
Πω πω τι είδα στο ποστ 140 και τι θυμήθηκα... Εγώ πάντως να σας πω την θύμησή μου νομίζω ότι η Αλτζιντα ήταν Άλτζιντα από το Μουντιάλ Εσπάνα 82. Δεν είμαι βεβαία 100% αλλά έτσι θυμάμαι. Νομιζα ότι τα Άλτζιντα τα χε μόνο ο περιπτεράς της γειτονιάς μας το 83 84 85. Αυτό που θυμάμαι με σιγουριά όμως είναι οτι τελείως ξαφνικά πλούτισαν τη συλλογή της Άλτζιντα με 10-12 καινούργια παγωτά τα οποία βρίσκονται στη δευτερη και τρίτη εικόνα στο ποστ 140 σαν ελντοράντο. Αυτά τα παγωτά δεν υπήρχαν δηλαδή από την αρχή της Αλτζιντα στην Ελλάδα.
Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι πολλά παγωτά της Άλτζιντα (η οποία στην αρχή δεν είχε καθόλου μα καθόλου ελληνικά γράμματα στη συσκευασία αυτό το θυμάμαι πολύ καλά) "εμπνεύσανε" πολλά εγχώρια παγωτά.
Στην πρώτη εικόνα του ποστ 140 βλέπω και θυμάμαι: τους πύραυλους κόπα ρικο γευστικότατοι όλοι τους, οένας είχε ρούμι και σταφίδες αλλά ο καλύτερος ήταν αυτός με το ουϊσκι και τους ξηρούς καρπούς και τη μόκα (αυτός είναι ο μεσαίος που φαίνεται). Αξέχαστα είναι και τα ξυλάκια με τα μπιρμπιλόνια, το ένα ήταν γεμιστό με σιρόπι αγριοκέρασο.

Όσον αφορά τα Εσκιμό έχωτην εντύπωση ότι ήταν ελληνική εταιρεία με περιορισμένη αλλά ποιοτική γκάμα και ειχε σαν σήμα ένα καροτσάκι με τέντα σαν της Άλτζιντα που έγραφε μέσα σε μια έλλειψη αλλά όχι τόσο "ελεύθερα σχεδιασμένη" με μπλε γράμματα εσκιμό. Αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη. Είναι και πολλοί οι Μάηδες στην πλάτη μου...
 
Συμφωνώ με Rock Lee..Σε όλα όσα έγραψε,αν και δεν ήξερα την ιστορία της Eldorado,Algida,χρονολογίες κλπ...Όπως είχα γράψει και σε παλαιότερο σχόλιο μου,αυτό που ξέρω είναι πως έτρωγα Εldorado από το απέναντι περίπτερο του σπιτιού μου περί τα μέσα της δεκαετίας του ΄80..Και ξαφνικά,ένα καλοκαίρι,πάλι μέσα στη δεκαετία του ΄80,ο περιπτεράς άλλαξε επωνυμία και έφερε Algida.Άνοιγες τον καταψύκτη και έβλεπες τα ίδια παγωτά με πριν,όταν ήταν Eldorado.Ίσως είχε και κάποια παραπάνω παγωτά,που τα νομίσαμε για νέες κυκλοφορίες.Όπως κάνουν όλες οι εταιρίες κάθε νέο καλοκαίρι..
Αλλά αφού η Bambi θυμάται τα Eskimo, και μάλιστα ποστάρισε και ανάλογο logo,που είναι το ίδιο με όλες τις άλλες εταιρίες που έχουμε γράψει,τότε μάλλον έχει και αυτή δίκιο..Συνεπώς,στην Ελλάδα έρχονταν και η Eldorado και η Eskimo..Εγώ δεν θυμάμαι τα Eskimo,η Bambi έγραψε για αρχές της δεκαετίας του 80,εγώ είχα γράψει το Εldorado ήρθε στο χωριό μου μετά το ΄83 ή 84.
Πάντως δεν κράτησε πολύ..Ο περιπτεράς κράτησε τα Εldorado για 1 ή 2 καλοκαίρια.Μετά ,δηλαδή 1987 ή 1988,ο καταψύκτης του έγραφε "Algida" (οι χρονολογίες είναι κατά προσέγγιση, δεν θυμάμαι ακριβώς τις χρονιές..Το σίγουρο είναι πως τα Αlgida σίγουρα τα έτρωγα πριν το λύκειο,όταν ήμουν γυμνάσιο..Δηλαδή μετά το ΄86 και πριν το ΄90.

"Εκτός αν...Αν λέω..." ( αντιγραφή μιας από τις φράσεις του Μιχαλακόπουλου στο "Γελαστό απόγευμα") ,
το όλο μπέρδεμα γίνεται εσκεμμένα για να μου στερήσετε το βραβείο μου,τα παγωτά μου!..
"Τα παγωτά μου ρεεεεε" ( όπως φώναζε και ο Καζάν στο "Τι έχουν να δουν δουν τα μάτια μου"..Όπου "παγωτά", μπαίνει το "λεφτά")

Αγαπάω Bambi,τα σχόλια και τον τρόπο σκέψης της..Bambi,μην με παρεξηγήσεις..Υπάρχει καλή διάθεση και νομίζω πως καταλαβαίνεις το χιούμορ.
Θα ταίριαζε βέβαια αυτή τη στιγμή να μου πεις αυτό που λέει ο Μπουλάς στο Ζουγανέλη,στο τέλος του παρακάτω βίντεο:

 
της χρονολογίες και της υπόλοιπες πληροφορίες που γράφω στο ποστ 141 της βρήκα στην σελίδα του wiki με το όνομα Eldorado (azienda)……..
αυτά που γράφω στο ποστ 144, είναι όπως μου τα εξήγησαν οι δικοί μου, από αυτά που τους είπαν οι προμηθευτές την εποχή που είχαμε το ψιλικατζίδικο...….
λογικά παρόλο που η επωνυμία του Eldorado έπαψε να υπάρχει το 1998, οι απορρόφηση τον προϊόντων είχε ξεκίνησε πολύ πιο μπροστά, ίσως και πριν από της αρχές του 90 που γράφω πιο πάνω, οπότε πολύ πιθανών να έχεις δίκιο fulci που λες για τέλη του 80....

η Ελληνική εταιρεία Εσκιμό που αναφέρετε η laura ingalls στο ποστ 151, πιθανών να είναι και η εταιρία που θυμάται η bambinella 100

οπότε όλοι έχουμε δίκιο, όλοι δικαιούμαστε παγωτάκια
 
παιδιά εγώ θυμάμαι 100% στα '80ς στην Γερμανία ήταν Langnese και είχε τα ίδια παγωτά με την δική μας Algida μιλάμε late '80s. Και το ίδιο σήμα (με τις κόκκινες ρίγες) τώρα για Αυστρία δεν θυμάμαι τίποτα και κρίμα πήγαμε στη Βιέννη να μην φάμε μια Sacher Torte!μόνο παίζαμε στα ποδοσφαιράκια στο youth hostel.θυμάμαι στο Salzburg παγωτό φλαμπέ! και παγωτό-μακαρόνι (spaghetti). πουφ!τώρα μου άνοιξε η όρεξη.
 
Καλησπέρα!! Μήπως θυμάται κάποιος κάποια ένα παγωτό πύραυλο που ήταν δεκαετία 80 με γεύση κάτι μεταξύ βανίλιας και τιραμισού που είχε στο κέντρο ένα σιρόπι σαν κρόκο αυγού και κιτρινωπό χρώμα ( και ιδιαίτερη γεύση, πολύ ασυνήθιστη) και σκονη καφέ γύρω γύρω? Δεν θυμάμαι καθόλου την εταιρεία, νομίζω algida ή εβγα? Αποσύρθηκε γρήγορα γιατί είχε πολύ δύσκολη γεύση, λίγοι το προτιμούσαμε. Ευχαριστώ.
 
Το Eldorado (παλαιότερα γνωστό ως Toseroni ) ήταν μια ιταλική εταιρεία που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '60 με διάσημα προϊόντα όπως το Cucciolone και το Calippo.
Το 1967 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Unilever, ο οποίος μέχρι το 1998 διατήρησε την επωνυμία Eldorado, αλλά στην συνέχεια απορροφήθηκε από την επωνυμία Algida, επίσης της Unilever, μια στρατηγική επιλογή που ως στόχο να συγκεντρώσει κάτω από ένα εμπορικό σήμα τις διαφορετικές παραγωγές.

οπότε είχαμε και Eldorado και Algida, δυο επωνυμίες που στην συνέχεια ενώθηκαν, έτσι εξηγείτε και η ομοιότητα στο logo αλλά και ότι είχαν τα ίδια παγωτά.

 
Πίσω
Μπλουζα