Το πατάρι του Retromaniax

caprice

RetroMasteR
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
1.181
Αντιδράσεις
186
Πόσες μα πόσες φορές με αφορμή το άνοιγμα θεμάτων έχουμε γράψει ή σκεφθεί «Τι μου θυμίσατε τώρα; Είχα και εγώ ένα τέτοιο».

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι πιο τυχεροί, έχουμε φυλαγμένο στο πατάρι του σπιτιού μας (συνήθως του πατρικού) το αντίστοιχο αντικείμενο. Στη χειρότερη, όσοι από εμάς για διάφορους λόγους υπέστημεν την απώλεια αγαπημένων πραγμάτων (βλ. πρόσφατη δημοσκόπηση) έχουμε ρίξει μαύρο κλάμα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το Retromaniax έχει το δικό του πατάρι. Για να φυλάξει ο καθένας από εμάς, ένα αντικείμενο που του θυμίζει όμορφες στιγμές, που ίσως αποτελεί σημείο αναφοράς μίας ιδιαίτερης ανάμνησης, που – τέλος πάντων – είναι ο θεματοφύλακας του δικού του παρελθόντος.

Ερώτηση μία και μοναδική;

Ποιό αντικείμενο θα φυλάγατε στο πατάρι του Retromaniax για πάντα;


 
Είναι δύσκολο ομολογώ αλλά ίσως τα βιβλία μου του AD&D και αρκετούς δίσκους LP (μαζί μ' ένα πικάπ κι ενισχυτή εε; Αν αποφασίσω κάποια στιγμή να τους κατεβάσω, που θα τους ακούω; )! Φαντάζομαι και πολλά κόμικς, αλλά τι να πρωτοδιάλεγα!!
 
Δύσκολο θέμα! Αλλά θα αποθήκευα από αυτά τον πρώτο τόμο που αγόρασα (Νο 13)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ θα ηθελα να αποθηκεύσω οτι δεν υπάρχει πιά από το πατρικό μου σπίτι, τα βαλσαμωμένα ζώα που έφεραν οι γονείς μου από τα ταξίδια τους και χάλασαν, την κούκλα που μου έταξε η γιαγιά μου και δεν υπάρχει πια γιατί χάθηκε όταν πέθανε (είδα μια ιδια σε ένα παλαιοπωλείο και την έβγαλα φωτο και ειναι στο θρεντ μεγάλες ρετροκούκλες), τα έπιπλά που είχε φτιάξει ο μαραγκός παππούς και οι συγγενείς τα πούλησαν, την πρώτη μας ασπρομαυρη τηλεόραση που άνοιγε με πορτάκι σε έπιπλο και γενικά αντικείμενα που μέσα στα χρόνια και τις μετακομίσεις χάθηκαν,πουλήθηκαν, χαρίστηκαν ή καταστράφηκαν. Εχουν βέβαια μείνει αρκετά αλλά και πάλι... Επίσης τους δισκους ψυχεδέλειας και το στερεοφωνικό του άντρα μου που τα πουλήσαμε, όχι γιατί μου αρέσει η 70ς ψυχεδέλεια κάθε άλλο, ζήτημα ειναι να μου αρέσουν καμμιά τριανταριά τραγούδια σύνολο αλλά γιατί μου άρεσε το σκηνικό του να ακούμε δίσκους με τις ώρες πίνοντας κρασί. Επίσης πολλά ρετρό ρούχα που λιώσανε ή απλά χαρίστηκαν πολλά από αυτά χειροποίητα. Τελος τα 4/5 της βιβλιοθήκης μας που (μαντέψτε!) πάμε πάλι, πουλήθηκαν ή χαριστηκαν.
 
Βρε Domenica εσύ δε θες πατάρι αλλά containers για να βάλεις τόσο πράγμα μέσα! :flower:

Νομίζω οτι ξεφεύγουμε από το θέμα. Είναι ΠΟΙΟ αντικείμενο :D
 
Εγώ θα έβαζα το retromaniax.....................(ΟΛΟ όμως ) :D
 
Δεν μπορώ να διαλέξω ένα αντικειμενο τι λέτε για το κοντέινερ; Εντάξει αστειεύομαι να διαλέξω λοιπόν ένα αντικείμενο. Την τεράστια βαλσαμωμένη χελώνα που είχαμε στο ρετρό σαλόνι μας (συγνώμη φιλοι οικολόγοι, ετσι την βρηκα!) και της έλεγα τα μυστικά μου. Κάποια στιγμή άρχισε να χαλάει και η μαμά με φρίκη την πέταξε.

Το άλλο που θα έβαζα ειναι τα ρετρό άλμπουμ φωτογραφιών τα οποια βέβαια έχω κρατήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...τον πρώτο μου υπολογιστή που κατάφερα να πάρω...(Amstrad CPC 6128 )
 
Φυσικά το γομολάστιχα ΖΧ-Spectrum, αλλά μαζί με το datacorder του και τις κασέτες με τα παιχνίδια. Δεν έχω ξανανοιώσει τόσο δυνατό συναίσθημα στη ζωή μου, το μόνο που ίσως το φτάνει είναι τα ρετρό μου αυτοκίνητα, τα οποία ήδη έχω σε γκαράζ και τα προσέχω χειρότερα από μικρά παιδιά.

Δυστυχώς το ΖΧ μου κάηκε και αγνοείται η τύχη του και ποτέ δεν μερίμνησα να το αντικαταστήσω με ένα άλλο. Όχι ίσως, σίγουρα γιατί ήθελα και θέλω να παραμείνει μοναδικό στη μνήμη μου, δεν αντικαθίσταται με τίποτε.
 
Το σετ μαρκαδόρων "Η μάχη των Πλανητών" που τόσο έντονα θυμάμαι την αγορά τους από τον πατέρα μου.
 
Fred Madison είπε:
Το σετ μαρκαδόρων "Η μάχη των Πλανητών" που τόσο έντονα θυμάμαι την αγορά τους από τον πατέρα μου...
'
... και ό,τι άλλο σε σχολικό είχα με τη "Μάχη..." μαζί με τα κουκλάκια - φιγούρες της Μάχης και τη μηχανή της Πριγκήπισσας, καθώς και το ένα και μοναδικό αυτοκόλλητο της Κάντυ που έχω από τότε...

Δύο είναι μόνο, έτσι;;;; :biglaugh: (τα της "Μάχης..." θεωρούνται ένα και αδιαίρετο... :p )
 
Καπου τα ειχα ποσταρει.

attachment.php
 
Το αγαπημενο μου βιβλιο που βρηκα περσι (εις διπλουν) μετα απο 25 χρονια...

SF11.jpg
 
To King's Boy μου. Το ατσαλινο cross ποδηλατο που ειχα πιτσιρικας και το ξαποστειλα σαν ηλιθιος σε μια μετακομιση πριν καμια 10αρια χρονια...
 
Το καλυτερο handheld ever.

Casio-WesternBarClosed.jpg


Επαιξε και το Boxset full seasons Knight Rider.

Kαι αν σκεφτομουν λιγοτερο εγωϊστικα ενα dvd με best of 80's TV,(Βluray).
 
(Αναφερόμενη στη φωτό που ανέβασε ο Aardy με τα μαρκαδόρια...)



Mα... :wait2: ήταν στα καλά τους οι άνθρωποι;;;

Είναι ποτέ δυνατόν να υπήρχε έστω και ένας που θα τα αγόραζε για να χρωματίσει τις καρτ ποστάλ και να τις ταχυδρομήσει σε φίλους του;;;; :eek:


 
Τον πρώτο Η/Υ έναν CPC 6128 και την τεράστια συλλογή μου από περιοδικά (pixel,spiderman, τιραμόλα, κράνος, περιπετεια κλπ..), η οποία δυστηχως δεν υπαρχει πιά!
 
Το πρώτο μου handheld το ποίο δε θυμάμαι πως λεγόταν (ελπίζω κάποιος retromaniaxoguru να βοηθήσει) το οποίο είχες έναν ψαροντουφεκά και προσπαθούσες να πετύχεις τους καρχαρίες...ενίοτε έβγαιναν και δελφίνια τα οποία δεν έπρεπε να χτυπάς...

και φυσικά τον 6128 μου ο οποίος πρόκειται να ξανα-αποκτηθεί πολύ σύντομα!!! :)
 
(Off topic mode on)

cutlaroc είπε:
Το πρώτο μου handheld το ποίο δε θυμάμαι πως λεγόταν (ελπίζω κάποιος retromaniaxoguru να βοηθήσει) το οποίο είχες έναν ψαροντουφεκά και προσπαθούσες να πετύχεις τους καρχαρίες...ενίοτε έβγαιναν και δελφίνια τα οποία δεν έπρεπε να χτυπάς...
Πρέπει να λες για το Shark Hunt της matsushima (off topic mode off)
 
θα κραταγα τη συλλογη με τα αλμπουμ της Panini και τα κομιξ που εχω
 
Πίσω
Μπλουζα