Το πιο αγαπημένο θέμα που άνοιξα στο Ρετρομάνιαξ

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.886
Λιγο πολυ οι περισσοτεροι ανοιξαμε διαφορα θρεντς στο ρετρομανιαξ αναλογα με τα ενδιαφεροντα μας ή με κατι που θεωρησαμε σημαντικο και επρεπε να του αφιερωσουμε ενα ξεχωριστο θεμα.

Για να δουμε ποιο απ αυτα ειναι το αγαπημενο μας;Γιατι το ξεχωριζουμε απ ολα τα αλλα που ανοιξαμε;

Το πιο αγαπημενο θεμα που ανοιξα ειναι το [h=1]Εμφάνιση ρετρό παιχνιδιών σε ελληνικές ταινίες και σειρές[/h] γιατι συνδυαζει δυο απ τα ενδιαφεροντα μου εδω στο ρετρομανιαξ : τα παιχνιδια και τον ελληνικο κινηματογραφο.

Μπορει η συμμετοχη απο αλλα μελη να ειναι ελαχιστη αλλά πιστευω οτι εχει ενδιαφερον να δουμε και να μαθουμε (μεσα απ τις ελληνικες ταινιες και σειρες) για τα παιχνιδια που κυκλοφορησαν στο παρελθον στην Ελλαδα απ τις αγαπημενες μας εταιριες El greco,Lyra αλλά και απ τις ξενες.

Χαιρομαι να ανακαλυπτω παιχνιδια καθως παρακολουθω μια ταινια ή σειρα

Το πιο ξεχωριστο σας θεμα,απ ολα οσα ανοιξατε ολο αυτο το διαστημα, ποιο ειναι;

Αν δυσκολευεστε να αποφασισετε μπορειτε αντι για 1 θεμα να γραψετε για 2.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H πρωτη αυθορμητη απαντηση που μου' ρχεται στο μυαλο ειναι ο τιτλος του θεατρικου του Αρθουρ Μιλλερ "Ηταν ολοι τους παιδια μου".

Ειναι ολα τους παιδια μου λοιπον και καθε μου θεμα το αγαπησα προτου ακομα φθασει σε εσας. Ειτε ειχε ανταποκριση στο φορουμ, ειτε οχι, για μενα ηταν μια μικρη καταθεση ψυχης.

Αφου θα πρεπει να ξεχωρισω καποιο, αυτο ειναι ενα απο τα πολυ πρωτα μου θεματα. Οταν λεω "πρωτα" εννοω χρονολογικα. Οχι γκραν σουξε. :D

Aλφρεντ Χιτσκοκ και Ψυχω, που λιγακι αργοτερα οι admins το εκαναν δημοσκοπηση και το μετενομασαν σε Αγαπημενη ταινια του Αλφρεντ Χιτσκοκ.

Μεγαλη λατρις του Χιτσκοκ απο μωρο παιδι, βρηκα την ευκαρια να βγαλω εδω μεσα ολη μου τη λυσσαλεα αγαπη για το εργο του, αλλα και για τον ιδιο.

Περα απο αυτο, απολαμβανα να διαβαζω τις αποψεις σας και να μαθαινω πραγματα που δε γνωριζα για τον πιο αγαπημενο μου σκηνοθετη.

Δευτερο αγαπημενο μου θεμα ειναι το Tεστ Προσωπικοτητας. Αυτο το θεμα το αγαπω γιατι πιστευω πως ειναι απο τα πιο πρωτοτυπα που εχω φτιαξει εδω και ηταν κι ενα θεμα που απαιτουσε χρονο και κοπο για να ολκληρωθει σωστα. Χαλαλι του ομως γιατι σας αρεσε και γιατι μπορεσα να μαθω πολλα για εσας....
 
χμμμμ...δύσκολη ερώτηση. Είμαι ανάμεσα στο ελληνικοί τίτλοι ταινιών τρόμου και ομοιώματα σε ταινίες. Πιο πετυχημένο ( σύμφωνα με τους αριθμούς) ήταν το αναπάντητες απορίες ( για τον ελληνικό κινηματογράφο)...
 
Αγαπημενα θεματα που ανοιξα? Χμμμμ.... :wait2: ....

Αναμφισβητητα το Playmobil:Διοραματα.... :D ...

και δευτερο το ανεπαναληπτο Τι θα γινοταν αν... ...που συμμετεχουν ολοι...
smiley-music037.gif
"]
smiley-music037.gif
[/url]
 
Τι να πρωτοδιαλέξω; Έχω ευτυχήσει να δω αρκετά topics που άνοιξα να τυγχάνουν κολακευτικής αποδοχής, είτε επειδή προσέφεραν γέλιο (Ο Χίτλερ μαθαίνει για τη συνάντηση των Retromaniax, Οι περιπέτειες του Rygarix του Retromaniac, Αν υπήρχε Facebook στα 80s), είτε γιατί έδωσαν έναυσμα για ωραίες συζητήσεις (Ρετρό παράπλευρη απόκτηση γνώσης, Ρετρό ντροπιαστικές στιγμές υπολογιστικής ασχετοσύνης), ή ακόμα επειδή παίξαμε ένα παιχνίδι (Διαγωνισμός Adventure Games Retromaniax - Μέρος 3ο).

Νομίζω όμως ότι το αγαπημένο μου θέμα από αυτά που ξεκίνησα είναι ένα που πήγε "άπατο", δεν φάνηκε να ενδιαφέρει πολλούς δηλαδή. Είναι το Το σπίτι του Μιγκέλ Θερβάντες (Miguel de Cervantes Saavedra).
 
Το δικό μου αγαπημένο είναι το Βρήκα ρετρό φύλλο εφημερίδας γιατί μεν έπαθα πλάκα όταν τυχαία είδα την εφημερίδα ως πίσω μέρος κάδρου και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και παράλληλα είχε και ωραία θέματα η εφημερίδα. Βέβαια υπάρχουν κι άλλα αγαπημένα θέματα όπως τα review για βιντεοπαιχνίδια
 
Eγω παντως δεν μπορω να διαλεξω γιατι ειναι παρα πολλα τα αγαπημενα μου :wait2:
 
Σίγουρα το πιο αγαπημένο θέμα που άνοιξα ήταν το κουίζ "Σημασία στη λεπτομέρεια". Οι απαντήσεις έπεφταν βροχή , δεν τις προλάβαινα και το γέλιο που έριχνα επίσης με τα σχόλια ακόμα το θυμάμαι!
 
Υπάρχουν μερικά θέματα, που όσος καιρός και να περάσει, όταν σκοντάφτω πάνω τους, κλαίω από τα γέλια (π.χ. Χίτλερ και Retromaniax.... Ό,τι και να πω είναι λίγο! :D ... Ή το συνάντηση με τον Κο Ρετρό της Perla, που πάλι γελούσα μόνη μου!... :D )

Αν και είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο από τα θέματα που άνοιξες είναι το αγαπημένο σου (γιατί όλα θέλουν την ίδια προετοιμασία και την ίδια φροντίδα σε συνδυασμό με την αγάπη σου για το αντικείμενο), θα πω -καθαρά συναισθηματικά- το πρώτο μου θέμα!
 
Το ''κβο βαντις ''για καθαρα συναισθηματικά λόγους, ηταν το πρωτο θεμα που ανοιξα, δηλ ειχα ανοιξει πριν αλλα δυο αλλα τα ειχαν κλειδωσει λόγου πως δεν ηταν στα χρονολογικά ορια της ρετρο και πολύ σωστα. Με αυτό το θεμα θα γινει η πρωτη μου γνωριμια με τον κόσμο του ρετρο.

Μετα η ''Χριστινα'', μια ταινια με την Τζενη που ειχα απολαυσει τα σχολια σας :) όπως και στις ταινιες με την γκέλλυ! και μετα ο κοσμος του krull, συναισθηματικη αξια και αναμνήσεις όταν ημουν μικρη καθως μαζευόμασταν όλα τα πιτσιρικια να το δουμε, δεν μπορουσα να ξεχωρισω καποιο από τα 4
 
Απίστευτο, αυτό με τον Χίτλερ είναι από αυτά τα θέματα που μου είχε ξεφύγει κι αγνοούσα εντελώς την ύπαρξή του, τώρα το είδα. Ένα μεγάλο μπράβο Άλκη, καταπληκτικό :clap: Τρελαίνομαι για τέτοια θέματα.
 
Αυτα που εχουν τις περισσοτερες αντιδρασεις, που ξυπνανε αναμνησεις πολλων και οχι μονο δικες μου ή λιγων.

Οποτε θα ελεγα το θεμα με τα ενδεικτικα του Δημοτικου και ο φακελλος του νηπιαγωγειου.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?26850-%C5%ED%E4%E5%E9%EA%F4%E9%EA%DC-%D4%DF%F4%EB%EF%E9-%F0%F1%FC%EF%E4%EF%F5-%C4%E7%EC%EF%F4%E9%EA%EF%FD-1983-1988

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?27558-O-%F6%DC%EA%E5%EB%EF%F2-%F4%EF%F5-%ED%E7%F0%E9%E1%E3%F9%E3%E5%DF%EF%F5-%D7%E5%E9%F1%EF%F4%E5%F7%ED%DF%E5%F2-%E6%F9%E3%F1%E1%F6%E9%DD%F2-1981-82
 
Eπειδη τα θεματα που εχω ανοιξη ειναι πολλα ειναι λογικο να εχω πολλα αγαπημενα.Αν ομως πρεπει να επιλεξω καποια αυτα ειναι τα παρακατω.

Ρετροτρομακτικες ιστοριες και καταστασεις που βιωσαμε.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?23119-%D1%E5%F4%F1%EF%F4%F1%EF%EC%E1%EA%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%EA%E1%E9-%EA%E1%F4%E1%F3%F4%DC%F3%E5%E9%F2-%F0%EF%F5-%E2%E9%FE%F3%E1%EC%E5

Το τεραστιο Review που εχω κανει για το Ghosts'n Goblins μαζι βεβαια με αναλυτικο οδηγο στρατηγικης + βιντεο walkthrough.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?27039-Ghosts-n-Goblins-%28Review-tips-walkthrouh-video-walkthrough%29-ultimate-edition

H ιστορια της σειρας Dragon Quest.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?26800-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%F3%E5%E9%F1%DC%F2-Dragon-Quest-%E1%F0%FC-%F4%EF-NES-%EC%DD%F7%F1%E9-%EA%E1%E9-%F3%DE%EC%E5%F1%E1

To Review Που εχω κανει για το Pacman οπως και το θεμα που αναλυω τα Patterns του παιχνιδιου οπως και το να κανουμε γκρουπ τα φαντασματα που ειναι το σημαντικοτερο πραγμα στο παιχνιδι.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?22425-Pacman

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?25721-%CC%E1%E8%DE%EC%E1%F4%E1-Pac-Man-by-metalcandyman
 
Για μένα το ξεχωριστό μου θέμα είναι το: Ρετρό γιαγιάδες. Αφιέρωσα στη γιαγιά λίγες λέξεις με βαθύ συναίσθημα, πολλή συγκίνηση και την καρδιά μου όλη. Αυτό το θέμα είναι...εγώ. Και ευχαριστώ όλους όσους το διάβασαν και κατάλαβαν, θυμήθηκαν ή έστω απλά διάβασαν.
 
Βλέποντας τα νήματα που έχω ξεκινήσει, τα περισσότερα εντάσσονται στην τρίλιζα Σινεμά/Τηλεόραση, Βιβλία και Κόμιξ. Αν και δεν είναι και τόσο πολλά αντικειμενικά (45) δυσκολεύτηκα να βρω το εντελώς αγαπημένο μου οπότε θα παραθέσω μια σειρά από αγαπημένα μου νήματα:

-Το πρώτο νήμα που άνοιξα (μετά τα καλώς σας βρήκα κτλ): Ο κινηματογραφικός Χριστός.Ήταν και Πάσχο οπότε είχε επιτυχία και μ' ενθάρυνε να συνεχίσω.

-Αντίστοιχα η πρώτη σειρά κόμιξ που παρουσίασα: Οι περιπέτειες των Μπλέικ και Μόρτιμερ του E. P. Jacobs

-Το νήμα για το οποίο έχω βάλει πιο πολύ δουλειά είναι σίγουρα Τα ιστορικά προσωπα στο Λούκυ Λουκ (επ ευκαιρία η επόμεμη ανάρτηση είναι σχεδόν έτοιμη και θ' ανέβει μέσα στην βδομάδα)

-Η αγαπημένη μου δημοσκόπηση (δεν έχω ανοίξει και πολλές πρέπει να είναι 3-4 συνολικά) Ο αγαπημένος ήρωας του Βερν (που κερδίζει και ο Νέμο που είναι ο αγαπημένος μου ήρωας του Βερν)
 
Πίσω
Μπλουζα