Το πιο μισητό μάθημα

Crimson Moonlight

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2015
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
308
Παραδεχτείτε το, όταν πηγαίνατε σχολείο όλοι είχατε κάποιο μάθημα που και μόνο στην ιδέα σας έκανε ν' αρρωσταίνετε! :diablotin: Ποιό ήταν αυτό το μάθημα και γιατί το αντιπαθούσατε τόσο πολύ;

 


Παρ' όλο που σε γενικές γραμμές μου άρεσαν τα μαθήματα, ποτέ (μα ποτέ) δέν χώνεψα την
πληροφορική. Δεν μου άρεσε έτσι κι αλλιώς γιατί την βαριόμουν, και η ύλη του μαθήματος βοηθούσε μόνο τους μαθητές που δεν είχαν ξαναγγίξει υπολογιστή, σύν το ότι ήταν πολύ πίσω απ' την τεχνολογική πραγματικότητα. Στο πιό δύσκολο μάθημα κάναμε αντιγραφή/επικόλληση στην ζωγραφική!
 
Πολύ εύκολο να απαντήσω: Τα Μαθηματικά, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, από Δημοτικό εώς Λύκειο. Πάντα ήμουν των θεωρητικών μαθημάτων, αλλά παρ'όλα αυτά την πάλευα με Φυσική, Χημεία και τα παρόμοια, και κάποιες φορές είχαν κι ενδιαφέρον αυτά τα μαθήματα. Τα Μαθηματικά όμως μου κάθονταν στο λαιμό μία ζωή, και πολλές φορές τα έχω καταραστεί επειδή μου έκαναν τη σχολική ζωή δύσκολη, αλλά κι επειδή μου έριχναν τον μέσο όρο από Γυμνάσιο και μετά.
 
Στο δημοτικο Ε και Στ ηταν η ιστορια και σε αυτο φταιει ο δασκαλος διοτι ηταν αυστηρος και ηθελε να του τα λεμε παπαγαλια. Στο γυμνασιο τα μαθηματικα, παλι λογω καθηγητη. Στο λυκειο η πολιτικη οικονομια την οποια δε μισουσα μεν απλα δεν προσεχα καν γιατι μου ηταν παντελως αδιαφορη...
 
Γαλλικά τα οποία τα... έριχνα στο σύστημα και στον καθηγητή πριν ξεκινήσει το μάθημα.
 
Ημουν πολυ ασταθης στις προτιμησεις. Σε αλλες ταξεις λατρευα τα μαθηματικα, σε αλλες τα μισουσσα, το ιδιο και με τα αρχαια ελληνικα :Ρ

Κατα κανονα παντως αντιπαθουσα τα μαθηματα που απαιτουσαν παπαγαλια, οπως αρχαια (Ομηρος, Ηροδοτος, Θουκυδιδης), ιστορια, και κυριως γεωγραφια, η οποια ηταν η πιο δυσκολη σε αποστηθιση και αφορουσε αδιαφορα και αχρηστα πραγματα.
 
To ξανα έγραψα αλλά σβήστηκε μόνο του: Τα πάντα όλα._
 
μαθηματικα μαθηματικα μαθηματικα μαθηματικα ειδικα στο λυκειο ειχαμε εναν καθηγητη ο οποιος ειρωνευοταν και μειωνε τους παντες αλλα βλεπετε δεν βρεθηκε κανεις να του πει οτι δεν καταλαβαινε κανεις το μαθημα επειδη εφταιγε ο τροπος που το διδασκε
 
Ο μεγαλύτερος μου εφιάλτης ήταν η Χημεία στο Γυμνάσιο. Το μάθημα μας το δίδασκε μια καθηγήτρια που ακολουθούσε ειδική φαρμακευτική ψυχιατρική αγωγή..

Στο Λύκειο έβγαζα σπυράκια με την Γεωμετρία. Μου ήταν πολύ δύσκολο να θυμάμαι κανόνες, φόρμουλες και τα σχετικά..
 
Ως ενήλικας άθεος θα πω τα θρησκευτικά, δεν χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους.

Ωστόσο, ως μαθητής, ήταν το αγαπημένο μου μάθημα. Οχι γιατί πίστευα αλλά γιατί ήταν τόσο εύκολο! Αντίθετα από την Ιστορία, πχ, που έχει πολλά ονόματα και ημερομηνίες να θυμάσαι (καθώς και μεγάλα σε μέγεθος κείμενα) τα θρησκευτικά είχαν μικρότερες ιστορίες και πολύ πιο εύκολες να τις θυμάσαι αφού ήταν σαν παραμύθια, μία φορά να σου διαβάσουν την κοκκινοσκουφίτσα την θυμάσαι, δεν χρειάζεται να κάνεις 10 φορές επανάληψη στο σπίτι για να σου μείνει...

...και αφού το αποτυχημένο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι βασισμένο στην παπαγαλία (ήταν, δεν ξέρω τι ισχύει τώρα) τα θρησκευτικά, ως ευκολότερο μάθημα, μου ανέβαζε τον μέσο όρο αρκετά θα έλεγα στον έλεγχο γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ήμουν από τους καλούς μαθητές και το χρειαζόμουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μπορώ να πω πως μισούσα κάποιο μάθημα. Απλά υπήρχαν μαθήματα που τα βαριόμουν ή ήταν τελείως αδιάφορα και δεν μου πρόσφεραν τίποτα. Πχ Τα θρησκευτικά κάποιων τάξεων. Το θεωρούσα ανούσιο να μάθω τί φοράει ένας παπάς

Οικιακή οικονομία και Αγωγή του πολίτη ήταν η απόλυτη βαρεμάρα.

Εκείνο δε που δεν πήγαινα με τίποτα και σε αυτό έφταιγε καθαρά ο καθηγητής γιατί το έπαιζε "μπαμπούλας" ήταν η μουσική στο γυμνάσιο.
 
Μαθηματικα

Φυσικη

Χημεια

Θρησκευτικα

Μουσικη

Γαλλικα

Γεωγραφια

Οικιακη Οικονομια

Αυτα! :D
 
Περα απο καποιους καθηγητες που ηταν "κακοι" και μας εκαναν να μισησουμε καποιο μαθημα (αν και δε νομιζω να επαιξε αυτο καποιο ρολο σε μενα), προβλημα ηταν και καποια κακογραμμενα βιβλια, που ειναι γραμμενα λες και απευθυνονται σε ενηλικες.

Ενα τετοιο ηταν για την Ιστορια της Μουσικης της Β' γυμνασου (που ομως δε "μισουσα" γιατι ειχε χαβαλε η ωρα του μαθηματος), και το βιβλιο ιστοριας Γ' λυκειου (που ουτως η αλλως μισουσα :p ). Και 50 φορες να διαβαζα μια σελιδα δεν καταλαβαινα τιποτα.

Καποια βιβλια απο αυτα τα ξαναδιαβασα απο περιεργεια οταν μεγαλωσα. Εχουν εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον για ενα ενηλικα, αλλα εντελως ακαταλληλα για απομνημονευση, ειδικα για παιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλά για τα βιβλία...αρκεί να πώ ότι το μέλλον που περιέγραφαν τα βιβλία της οικιακής οικονομίας, αγωγής του πολίτη, βιολογίας, γεωγραφίας, πληροφορικής και τεχνολογίας είχε ήδη συντελεστεί προ δεκαετίας! Αντε μετά να πάρεις στα σοβαρά το μάθημα!

 


Δεν μου άρεσε καθόλου ούτε το μάθημα της οικιακής οικονομίας. Αν και το έβρισκα λίιιιγο ενδιαφέρον πάντα έπαιρνα 12 (τουλάχιστον στην πληροφορική έπαιρνα 13!) κι απορρούσα γιατί, αφού έτσι κι αλλιώς μόνο συζητούσαμε.
 
Αυτό ήταν που με ενοχλούσε στα βιβλία της Χημείας (μαζί με την καθηγήτρια). Είχαν πεπερασμένο περιεχόμενο και ήταν γραμμένα για Ενήλικες. Έδινα μάχη να καταλάβω τι γράφει αυτό το έρμο το βιβλίο...
 
Μαθηματικά .Παντού και πάντα....
 
Ολα τα φιλολογικά μαθήματα μου την έσπαγαν και ειδικα ο Ομηρος. (Α & Β Γυμνασίου).

Επήσεις δεν πιγενα τη γυμναστική στο σχολείο ,αλλά αυτό μετά γύρισε εντελώς μπούμερανγκ στον εαυτό μου & έγινα λάτρης του jokking μετέπειτα.
 
Ολα τα μαθηματα εκτος της γυμναστικης,της μουσικης και των αγγλικων.
 
Εμενα τα χειροτερα μου ηταν τα αρχαια και η φυσικη...(την φυσικη την εφαγα στην μαπα και στην σχολη μετα :p ).
 
Αισθάνομαι μειονεκτικά διότι δεν μισούσα κανένα μάθημα ούτε βαριόμουνα ιδιαίτερα κανένα μια που όλα είχαν κάτι να μου μάθουν. Κάθε χρονιά υπήρχαν βιβλία που μόλις τα παίρναμε τα διάβαζα από μόνος μου για ευχαρίστηση (Ιστορία πάντα, αλλά και Φυτο/Ζωολογία, Γεωγραφία, Βιολογία, Κοσμογραφία...). Είναι σοβαρή η κατάστασή μου, γιατρέ?

Το πιο βαρετό μάθημα ανεξαρτήτως βιβλίου ήταν πάντως η Ηθική που κάναμε στα Θρησκευτικά σε κάποια από τις τελευταίες χρονιές του Γυμνασίου. Αντίθετα, Λογική και Ψυχολογία θα μπορούσαν να ήταν πολύ ενδιαφέροντα αν δεν τα κατάστρεφε το απαράδεκτο βιβλίο τους.

Αν και άθεος, δεν έβρισκα καθόλου βαρετό να μαθαίνω τι φοράει ένας παπάς. Η Λειτουργική ήταν από τα αγαπημένα μου μαθήματα, για λόγους φυσικά καθαρά εγκυκλοπαιδικούς. Έβρισκα πολύ ενδιαφέρον (και αφάνταστα γελοίο ταυτόχρονα) το ότι η μίτρα του επισκόπου με όλα αυτά τα γυαλιστερά μπιχλιμπίδια (έστω ψεύτικα) και τα χρυσοποίκιλτα σκαλίσματα και τη βελούδινη επένδυση συμβόλιζε τον ακάνθινο στέφανο. :)
 
Πίσω
Μπλουζα