Το πρώτο Ελληνικό βιντεο-κλιπ;

Omega

RetroActive
Joined
14 Mαϊ 2007
Μηνύματα
252
Αντιδράσεις
27
Μολις ανεβασα στο youtube ενα παρα πολυ σπανιο, πιστευω, Ελληνικό βίντεοκλιπ. Ισως ειναι η πρωτη σοβαρη προσπαθεια για μουσικό βίντεο σε Αγγλικη γλώσσα.

Το τραγούδι και το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Ειναι το συγκρότημα του Μιχάλη Ρακιντζή και



More To come.....
 
1o ελληνικο video clip ???

θυμαμαι σε καποια εκπομπη ο Μαστορακης υποστηριξε οτι 1ο -κατα καποιο τροπο ελληνικο video clip- ειχε γυριστει για καποιο συγκροτημα που managαριζε καπου στα τελη τη δεκαετιας των 60ς ...
 
Καλα ο Μαστορακης εχει πει πολλα - και εχει ξεχασει να "αναφερει" ακομα περισσοτερα LoL...τεσπα απο οτι βλεπω και ο Omega ερωτηματικο εχει βαλει οποτε δεν τιθεται θεμα κοντρας :D
 
Σίγουρα και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ισως να είναι λάθος ο τίτλος του θέματος θα έπρεπε να είχα βαλει καλύτερα "Το πρωτο Ελληνικό ξενόγλωσσο βίντεο κλιπ".

Ας μην ξεχναμε βέβαια οτι τα μουσικα βίντεο με τη μορφη που εχουν τωρα πρωτοπαρουσιαστηκαν στα μέσα του 1981 οταν δηλαδη βγηκε το MTV (1η Αυγουστου 1981).

Το Viva Sahara να πουμε οτι ειναι χοντρικα του 1983 οποτε ετσι ειπα και εγω οτι ειναι απο τα πρωτα και μαλιστα ξενογλωσσα.

Ακομα να σας πω οτι το βιντεο ουτε ο Μιχαλης ο Ρακιντζης δεν το εχει.

Αλλα βιντεο Ελληνων καλλιτεχνων με ξενο παντα στιχο απο οσο ξερω δεν υπαρχουν (Χαριτοδιπλωμενος κλπ) παρα ειχαν προβληθει τοτε μονο ζωντανες εμφανισεις τους απο Disco. :)
 
Συγχαρητήρια Omega...το αν είναι πρώτο η δεύτερο δεν μας νοιάζει.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι πράγματι είναι πολύ σπάνιο και τώρα το έχουμε στην συλλογή μας....Και πάλι μπράβο!
 
Ασχετο αλλα ψαχνω δισκογραφια Scraptown (ή εστω τα κλασικα κομματια)

Eχω καποια αλλα σε φρικτη ποιοτητα

Bοηθεια!

δηλωνω Ρακιντζικος!! :headbangdude:

Αλλωστε ΕΝΑ κομματι στειλαμε και εμεις σαν χωρα στη Eurovision (αντε ας πουμε δυο με της Μαριαννας ;) )
 
Ρε παιδεια ,ποια κοντρα???? και εγω με ερωτηματικο ειμαι, απλως το κατεθεσα

ως πληροφορια για αξιολογηση ,ουτε ειδικος ειμαι στο θεμα ,ουτε καν σχετικος ...

Αλλωστε δεν γυριστηκε με προθεσεις βιντεοκλιπ ,αλλα στα πλαισια μιας εκπομπης στα πρωτα βηματα της τηλεορασης .

Αλλωστε με την ιδια λογικη κομματια απο ταινειες οπου συγροτηματα/τραγουδιστες εμφανιζονται ,ειναι εν δυναμει εξισου βιντεοκλιπ με το προαναφερομενο ...

Ολα αυτα με καποια επιφυλαξη μια και στο memtest εχω αρχιζει εδω και 2-3 χρονια να βγαζω errors ..................
 
Ερωτηση επι του θεματος αλλα σε ασχετο χρονο...το New York του Charitodiploμενου δεν ηταν κανονικο video clip ? το θυμαμαι στο Μουσικοραμα.

Βεβαια ηταν μαλλον μεταγενεστερο...

(Αρα ? ποία η λογικη του post ? ... ειμαι ξυπνιος ακομα ? ή κοιμηθηκα παλι στο πληκτρολογιο ?....καλα...αν δεν βαριεται κανας mod ας το σβησει να παει στα κομματια)
 
Omega είπε:
Μολις ανεβασα στο youtube ενα παρα πολυ σπανιο, πιστευω, Ελληνικό βίντεοκλιπ. Ισως ειναι η πρωτη σοβαρη προσπαθεια για μουσικό βίντεο σε Αγγλικη γλώσσα.Το τραγούδι και το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Ειναι το συγκρότημα του Μιχάλη Ρακιντζή και

επρεπε στα tags να βαλεις κ rakintzis για να το βρει περισσοτερος κοσμος.

ειδικα οι Φαν του Ρακιντζη θα θελουν να το δουν αλλα μπορει να μην ξερουν που να ψαξουν
 
Wally είπε:
δηλωνω Ρακιντζικος!! :headbangdude: Αλλωστε ΕΝΑ κομματι στειλαμε και εμεις σαν χωρα στη Eurovision (αντε ας πουμε δυο με της Μαριαννας ;) )
Πω πω !

Μπράβο ρε Πάνο !

Και εγώ που νόμιζα ότι ήμουνα ο μόνος άντρας που γούσταρε Ρακιτζή !

Και εγώ συμφωνώ ότι το S.A.G.A.P.O. ήταν από τις καλύτερες εκπροσωπήσεις της χώρας μας.

Ο Μιχάλης το είχε πιάσει το νόημα.

"Εύκολο ρεφρέν και περίεργη παρουσία".

τα τραγούδια που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια,

έχουν όλα την ίδια συνταγή που "μυρίστηκε" πρώτος ο Ρακιτζής.

Omega είπε:
Μολις ανεβασα στο youtube ενα παρα πολυ σπανιο, πιστευω, Ελληνικό βίντεοκλιπ.Ειναι το συγκρότημα του Μιχάλη Ρακιντζή Scraptown - Viva Sahara.
Εύγε Omega !

Το έψαχνα πολύ καιρό αυτό το κομμάτι.

Το βίντεο-κλιπ δεν το είχα δει ποτέ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ είπε:
επρεπε στα tags να βαλεις κ rakintzis για να το βρει περισσοτερος κοσμος.ειδικα οι Φαν του Ρακιντζη θα θελουν να το δουν αλλα μπορει να μην ξερουν που να ψαξουν
Done :thumbup: :thumbup:

Οσο για τον αν υπαρχουν fan του Ρακιντζη πιστεψτε με υπαρχουν παρα μα παρα πολλοι εκει εξω.

Αν θέλετε μπορω να ανεβασω το νέο βιντεοκλιπ του Ρακιντζη που ειναι Νο1 στην Σερβια εδω και κανενα 2 μηνες καθως συνεργαζεται με μια Σερβα τωρα τελευταια.

Στην Ελλαδα αστα μετα την Eurovision τοτε τον θαψανε δυστυχως αν και εχει ακομα συμβολαιο με την ΕΜΙ.

Παντως συμφωνα με πολλους το SAGAPO ηταν το καλυτερο κομματι που εχουμε στειλει τα τελευταια χρονια και αν το στελναμε τωρα σιγουρα θα επαιρνε την πρωτη θεση.

Ο μονος ραδιοφωνικος σταθμος που παιζει ακομα κομματια του ειναι το Ραδιο Αστυ 90.65 καθως υπευθυνος εκει ειναι ο αλλος Ρακιντζης ο Θοδωρης ειδικα τα Σαββατοκυριακα.

telamonas.stokos είπε:
Ερωτηση επι του θεματος αλλα σε ασχετο χρονο...το New York του Charitodiploμενου δεν ηταν κανονικο video clip ? το θυμαμαι στο Μουσικοραμα.
Βεβαια ηταν μαλλον μεταγενεστερο...
Γειτονα αν το θυμασαι ετσι θα ειναι και επειδη υπαρχει μια σχετικη προσβαση στον Χαριτοδιπλωμενο αν εχει κρατησει κατι θα το δουμε πολυ συντομα ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο Omega,πολύ σπάνιο όντως.Σ'ευχαριστούμε! :thumbup:
 
Βλέπω ότι το θέμα αυτό έχει μείνει πολλά χρόνια ανενεργό... ας το "ξεσκονίσω" λίγο!

Έχω την άποψη ότι βίντεο-κλιπ (όπως τα ορίζουμε τώρα) για ελληνικά τραγούδια, άρχισαν να γυρίζονται με την έλευση των ιδιωτικών καναλιών, και δη του MEGA (εκπομπή "20 ΠΡΩΤΑ"). Ίσως και λίγο νωρίτερα, αλλά ήταν σε φάση "πάμε σε μια παραλία να γράψουμε το τραγούδι με τη μία"... Έπίσης, από τις πρώτες καλές προσπάθειες βίντεο-κλιπς για ξενόγλωσσο ελληνικό ήταν και το "I miss you" των Big Alice (Κώστας Μπίγαλης)!

Παραθέτω παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, καθώς και το "Ι miss you":

Κώστας Τουρνάς - Αλητείες

 
@ Omega: Οι Scraptown όντως είχαν κάνει εκείνη την εποχή μεγάλη επιτυχία και αυτό γιατί όλα τα μέλη τους ήταν άξια (δυστυχώς ένας από αυτούς, ο Βασίλης Ντάλλας έφυγε από τη ζωή πριν από κάποια χρόνια σε νέα ηλικία). Από ένα παιχνίδι της τύχης, εγώ γνώρισα ένα από τα μέλη, τον αρχικό ντράμερ (και λέω τον "αρχικό", γιατί αργότερα, και για χρονικό διάστημα τριών μηνών, στο γκρουπ έπαιζε τύμπανα ο πολύς Mark Cross (ex Helloween, ex-Firewind κλπ.)), και συνδεθήκαμε κάπως...στενότερα. Για την ιστορία, θα αναφέρω ότι η αρχική ενορχήστρωση ήταν... ρέγκε και όχι ηλεκτροπόπ, όπως τελικά προέκυψε. Εξάλλου, το γκρουπ στους πρώτους του δίσκους (ναι, είχαν προηγηθεί ένας-δύο δίσκοι πριν από αυτό το χιτ) είχε κατεύθυνση κατεξοχήν ρέγκε, και ήταν μάλιστα οι πρωτοπόροι του ρέγκε στην Ελλάδα. Δύο και βάλε δεκαετίες αργότερα, ένα από τα μέλη των Locomondo, συνάντησε τυχαία το φίλο μου σε ένα κλαμπάκι (μάλλον το "Αλάβαστρο", αλλά δεν είμαι σίγουρη) και του αποκάλυψε ότι επηρεάστηκε από αυτούς τους πρώτους ρέγκε δίσκους των Scraptown, οι οποίοι ήταν ένα είδος σχολείου για το νεότερο συγκρότημα. Αυτά από μένα
 
Πίσω
Μπλουζα