Το πρώτο μας κόμιξ

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.884
Αντιδράσεις
15.013
Θυμόσαστε το πρώτο κόμιξ που ξεφυλίσσατε παιδιά στο δημοτικό, οταν διαβάζατε μόνοι σας, θυμάστε επίσης ποιος σας το αγόρασε; Το πρώτο, πρώτο όμως οταν μάθατε να διαβάσετε πια. Εγω το περιοδικό της Κάντυ που ήταν ένας κόσμος ολόκληρος, μετά ήρθε το Μικυ Μάους και ο Ποπάυ!
 
Ο μοναδικος που μπορει να το απαντησει με ακριβεια και μαλιστα να εχει αποδεικτικα στοιχεια με φωτογραφιες πρεπει να μαι εγω.


Αν και ειμαι σιγουρος οτι μιλας πιο γενικα ποιο ηταν το πρωτο μας κομιξ που διαβασαμε,εγω βαζω το πρωτο πρωτο μου τευχος.

 


img255d.jpg


Το πρώτο μου Κόμικ!
 
ειναι λίγο θολη ομως η φωτο, μικυ ειναι;
 
Μακαρι να ηξερα,δυστυχως ειναι ενα μικρο κομματι μιας μεγαλυτερης φωτο,δες το θρεντ.
 
Μου κανει για μπακς μπάνυ :) καλά ησουν μπέμπης γι'αυτο δεν θυμάσαι :D από μικρος δηλ. στα κόμιξ, απο κούνια! Στο θρεντ φυσικά, θα μιλήσουμε για το ποιος μας μυησε στον μαγικό κόσμο των κόμιξ οταν ειχαμε κάποια ηλικία δηλ. απο εξι και μετά.. εμενα ενα ξαδελφάκι που ειχε μικρο καουμπόυ και περιπέτεια και τα διαβαζε μανιωδως!
 
Για μενα ηταν σιγουρα το Μικυ Μαους δεν θυμαμαι ποτε ακριβως ομως.
 
Ή Μίκυ Μάους ή Ποπάυ...

Κλίνω προς το Μίκυ Μάους, με ανάμνηση από όταν ήμουν 4, διότι Ποπάυ άρεσε στον αδερφό μου και τα καλοκαίρια παίρναμε ένα Μίκυ Μάους, που το ξεφύλλιζα εγώ (γιατί δε μπορούσα να διαβάσω ακόμα), και ένα Ποπάυ, που το κράταγε ο αδερφός μου, ο οποίος μετά μου παιρνε και το Μίκυ Μάους να το διαβάσει.

Νομίζω ότι το Μίκυ Μάους ήταν όλο έγχρωμο, ενώ το Ποπάυ 50/50 (ένα δισέλιδο ασπρόμαυρο, ένα δισέλιδο έγχρωμο) οπότε με εντυπωσίαζε περισσότερο.
 
Απο τα πιο παλια(1979-80) που εχω και θυμαμαι ειναι πολεμικα....ΜΑΧΗ, ΚΡΑΝΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ...

Πολλα μεσημερια πηγαινα με το νονο μου σε ενα συγκεκριμενο περιπτερο(δεν ηταν τοσα πολλα τοτε) και αγοραζα καρυδα και κομικ...
 
Kαι εγώ Ποπαύ και Μίκυ Μάους, αλλά πολύ μικρός ( ίσα που είχα αρχίσει να διαβάζω), είχα αγοράσει ένα μεγάλο κόμικ Μπάτμαν. Είχε κυκλοφορήσει λόγω της ταινίας του Τιμ Μπάρτον, που παιζόταν τότε στους κινηματογράφους.
 
Μίκυ Μάους ήταν και μου το είχε αγοράσει η γιαγιά ένα Μάιο (δε λέω ποιου έτους, είναι εκτός θεματολογίας :D )
 
ηταν αρτσι απο εκδοσεις ματριξ τομος τον ειχα βρει στο περιπτερο και μου τον πηρε η μαμα για να μαθω να διαβαζω εχω βρει αρκετους τομους τωρα και τους ξαναδιαβαζω μετα αρχισα με τα ντισνευ θυμαμαι δευτερο ηταν ενα αλμανακο που ειχε εξωφυλλο τον μπαλου απο την σειρα talespin
 
Να μιλησει και καποιος παλιος με βαση αυτα που διαβαζω παραπανω,μην πω ηλικωμενος και πικραθω,αχνες πρωτες αναμνησεις που λες ισως να ισχυουν,ισως οχι εχω απο τα Μικυ Μαους τα 800αρια και τις ιστοριες τους που οταν πεφτει καποιο τευχος στα χερια μου και τα ξεφυλλιζω ξυπναν αναμνησεις απο αυτες τις περιεργες που κατι που δεν εκφραζεται με λεξεις γινεται στο μυαλο και που ζηταν σαν ναρκωτικο για να παρουν την δοση τους οι ρετρομανεις,στα διαφορα καταγωγια του ιντερνετ που γινονται οι δοσοληψιες των τευχων.


Μιλαμε για εποχες 82-83,αν και πρεπει να τσεκαρω την βιβλιοθηκη μου για σιγουρια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποπαϋ ηταν το πρωτο δικο μου,το πηρα οταν πηγαινα 3η Δημοτικου.
 
Με Μίκυ Μάους ξεκίνησα κι εγώ κάπου στα μέσα του 80....!!! Μαγική εποχή!
 
Aardvark είπε:
Να μιλησει και καποιος παλιος με βαση αυτα που διαβαζω παραπανω,μην πω ηλικωμενος και πικραθω
:fafoutis:


Δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα... :thumbup:
 
ΠΟΠΑΥ, το αγαπημένο μου κόμικ που αγόραζα από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Πάντα πριν αγοράσω ένα κόμικ κοίταζα λίγο μέσα το περιοδικό να πάρω μια ιδέα...τότε που δεν ήξερα ακόμα να διαβάζω, χάζευα τις χρωματιστές εικόνες...
 
Αν δεν με απατα η μνημη μου... :wait2: ...νομιζω οτι ηταν καποια

δανεικα τευχη απο τα πολεμικα (Τανκς,Δρασις κλπ...)

Αλλα σιγουρα μετα ηταν Μικυ Μαους και Κλασικα. :)

Τα σκληροπυρινικα (βλ. Αγορι) ηρθαν πολυ αργοτερα... :D
 
κι εμενα αριαδνη το πρωτο κομικ που αρχισα να διαβαζω ηταν η Καντυ Καντυ,ενα τευχος(δε θυμαμαι αν ηταν αυτο που πρωτοδιαβασα) μου το αγορασε η γιαγια μου οταν βγηκαμε απ το μαιευτηριο (ειχα παει να δω τη νεογεννητη αδερφουλα μου :baby2: )

ειχε σιγουρα μια αφισα δωρο(μου φαινεται οτι την εχω κρατησει) και μαλλον ή σ αυτο το τευχος ή στο επομενο πεθαινε ο Αντονυ...
 
κατερινα η 86' η 87' εκδόθηκε η Κάντυ μάλλον :) με πρωτη αφισα την καντυ με σαλοπέτα
 
αριαδνη είπε:
κατερινα η 86' η 87' εκδόθηκε η Κάντυ μάλλον :) με πρωτη αφισα την καντυ με σαλοπέτα
η γιαγια μου αγορασε το τευχος τελη Ιουνιου το 87,νομιζω οτι ηταν κοκκινο το εξωφυλλο

δε θυμαμαι πώς ακριβως ηταν η Καντυ στην αφισα
 
Πίσω
Μπλουζα