Όπως και η Τζέλα, μετά τα Μικυμάου (και τον Λούκυ Λουκ), ήρθε η Μανίνα, όταν ήμουν γύρω στα 12. Μου άρεσαν οι ιστορίες της πολύ αλλά πιο πολύ μου άρεσαν τα καλλιτεχνικά νέα. Κατερίνα δε διάβασα ποτέ, δεν ξέρω γιατί δεν με τραβούσε. Η Μανίνα ήταν και η πρώτη μου "περιοδική" αγάπη και θα τη θυμάμαι πάντα με νοσταλγία. Όμως δεν κράτησε παρά δυο-τρία το πολύ χρόνια γιατί εκεί γύρω στα 14 κι έχοντας πλέον επίσημα διεγνωσμένη τρέλα με τη μουσική, κυρίως την ξένη, πήρα το πρώτο μου Ποπ Κορν το οποίο κατέβασε την Πάτυ Λούκας απ΄το βάθρο με συνοπτικές διαδικασίες. Το Ποπ Κόρν το λάτρεψα αλλά βέβαια κόστιζε περισσότερο από τη Μανίνα κι έτσι το έπαιρνα σποραδικά και κυρίως όποτε είχε αφιέρωμα σε αυτούς που άκουγα. Κανά χρόνο μετά πήρα και το πρώτο Ποπ και Ροκ, κρατώντας την ίδια ισορροπία στα έξοδα. Μια μέρα αποπειράθηκα να αγοράσω και το Metal Hammer αλλά ο μπάρμπας του πρακτορείου τύπου που μας ήξερε οικογενειακώς και ήταν απίστευτος κουτσομπόλης με είδε που το ζαχάρωνα, με κοίταξε και σήκωσε το φρύδι και έτσι το άφησα εκεί που ήταν με μισή καρδιά. Δεν είχα καμία όρεξη να τσακώνομαι με τους δικούς μου.
Κοντά σ' αυτά διάβαζα και τη Γυναίκα που αγόραζε η μητέρα μου, η οποία, όπως έχω αναφέρει πολλάκις στο φόρουμ υπήρξε ανέκαθεν η αγάπη της ζωής μου. Όμως σαν έφηβη αναζητούσα και πιο κοριτσίστικο υλικό οπότε γύρω στα 16 πήρα και το Miss Seventeen το οποίο λάτρευα γιατί ήταν ένα κανονικό glossy περιοδικό, (όπως αυτά των μεγάλων
) και είχε τα πάντα μέσα, μόδα, μακιγιάζ, άρθρα, καλλιτεχνικά μέχρι διακόσμηση και συνταγές. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβα πολλά τεύχη γιατί σύντομα για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ έφυγε από την κυκλοφορία. Ούτε ξέρω αν έχουν επιζήσει τα τεύχη αυτά που είχα αγοράσει τότε. Αν όμως τα βρω στην αποθήκη του πατρικού σίγουρα θα ανεβάσω σελίδες.
Κατά τα άλλα δεν διάβασα ποτέ Φαντάζιο, Ντομινό (αυτό ειδικά), Ρομάντζο, Βεντέτα, Θησαυρό αν και τα πετύχαινα στο κομμωτήριο που πήγαινα με τη μητέρα μου. Τα φωτορομάντζα τους ειδικά μου φαίνονταν απίστευτα βαρετά. Αντίθετα ξεφύλλιζα πάντα με πολύ ενδιαφέρον τον Ταχυδρόμο και συχνά πυκνά και το Πάνθεον. Ωραίες εποχές!