Το πρώτο μου video...

dadmin

Banned
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.698
Αντιδράσεις
118
Το φερε ενας θειος μου ναυτικος απο Ιαπωνια το 1980 - ειχα παθει πλακα, οχι οτι καταλαβαινα ακριβως τις δυνατοτητες του - παντως ηταν το πιο ομορφο μηχανημα που ειχα δει :)

attachment.php
SONY SL-J7

attachment.php


Κασσετα απο πανω , remote με καλωδιο

attachment.php


και τα μυαλα στα καγκελα !!

SL-J7.jpg


img_sl-j7.jpg


attachment.php


Επαιζε οπως ακριβως την πρωτη μερα - μεχρι και το 1990 που εκλαπη..... :eek:
 
Tα παλια μηχανηματα ηταν αθανατα οχι σαν τα σημερινα που αν δεν τους κανεις 3 φορες την εβδομαδα update στο firmware αρρωσταινουν.

2 ακομα πραγματακια, ενα οτι τα sony ,ακομα και παλια ειναι πανεμορφα και δεν δειχνουν τα χρονια τους και 2ρον οτι ησουν απο τους τυχερους με το beta συστημα .

Πρεπει να ενιωθες ξεχωριστος. :D

Τωρα το πρωτο δικο μου τι μαρκα να ηταν.:whothehell:
 
telamonas.stokos είπε:
Επαιζε οπως ακριβως την πρωτη μερα - μεχρι και το 1990 που εκλαπη.....:animrolleyes:
Πολύ ωραίο μηχανηματάκι Tel...Τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια... :icon_cry:
 
Xαχαχαχαχα,και τοτε ειχα πονταρει στο σωστο αλογο (καλα ντε μπορει να μην ειχα παρει μερος στην οικογενειακη αποφαση λογω ηλικιας αλλα τους επηρεασα τηλεπαθητικα :biglaugh:)...NEC VHS
 
LoL

Παντως δεν το πηγα για επικηδειο - το ανοιξα για να γραψουμε για το πρωτο μας video - αλλα δεν τραβηξε.
 
Το δικο μου ηταν ενα Hitachi του 1988 αν θυμαμαι καλα. Απροβληματιστο μεχρι και σημερα. Παλιες καλες συσκευες που οντως εβγαζαν τα λεφτα τους και με το παραπανω.
 
Θυμαμαι το πρωτο βιντεο που ειδα/χρησιμοποιησα ηταν ενα JVC και φυσικα δεν ηταν δικο μας, αλλα του θειου μου, που ηταν απο τους πρωτους που αγορασαν βιντεο το '86-ισως και νωριτερα! Πραγματικα αθανατο, δεν χαλουσε ποτε (και το εννοω!), επαιζε και εγραφε ασταματητα. Χρωματος ασημι, με μεγαλα κουμπια και πολυ πιο ογκωδες απο τα σημερινα. Πρεπει να λειτουργει ακομα και σημερα αλλα στην εποχη των DVD, εχει παραγκωνιστει, και καθεται σκονισμενο στην γωνιτσα του :(

Και τι δεν εχει γραψει αυτο το βιντεο: ιστορικες στιγμες, οπως τους αγωνες του Ευρωμπασκετ το '87, FinalFour του Αρη στην Ευρωπη, Τολμη και Γοητεια (οταν ημασταν απογευματινοι στο σχολειο) και φυσικα τις γνωστες Καντυκες κασετες που παιζουν ακομα και σημερα, με πολυ καλη αποδοση. Να 'ναι καλα οι ιαπωνες που το κατασκευασαν -ε, μπορει να ηταν και κορεατες ;)
 
Τι μου θυμήσατε τώρα κυρ Τελαμώνα. Το 1ο μου βιντεάκι, ήταν μάρκας National Panasonic (αρχες 80), το οποίο μάλιστα ήταν 2 χωριστά κομμάτια - ένα player κι ενα tuner. Απίστευτο μηχανάκι , αν και κάπου στα μέσα του 90 παρέδωσε πνεύμα. Πρέπει πάντως να υπάρχει κάπου ακόμα. Ελπίζω να το εντοπίσω και να ποστάρω καμμια φωτό :thumbup:
 
Πανέμορφο. Θα ψάξω να βρω κανένα καινούργιο στο κουτί του στο eBay! (πόσα θα μου έδινες ;)
 
Sanyo 5350, betamax με την κασσέτα από πάνω.

Αν γίνει service και αλλαχτούν οι ιμάντες λειτουργεί ακόμα.

Βρίσκεται τυλιγμένο στο υπόγειο οπότε αν και ποτέ ανοιχτεί θα πάρω φωτό!!!!!!!

Χειριστήριο δεν είχε ούτε καν ενσύρματο. Δεν θυμάμαι να είχε χαλάσει ποτέ.

Αθάνατα μηχανάκια, τότε που ακόμα τα ηλεκτρονικά δεν είχαν γίνει καταναλωτικά "αγαθά" μιας χρήσεως.....
 
τον νυσταγμένο Vag: είπε:
Θα ψάξω να βρω κανένα καινούργιο στο κουτί του στο eBay! (πόσα θα μου έδινες ;)
τον μέγα telamona.stoko: είπε:
Λοιπόν, αν το βρω, θα μου το πληρώσεις στο 90% των χρημάτων που θα δώσω, συν κάτι άλλο, από δύο επιλογές:

1. Θα γράφεις με τόνους, ή

2. Θα βάλεις Windows.

Αλλιώς, θα πρέπει να το πληρώσεις στο 100% των χρημάτων που θα δώσω!

Ψάχνοντας πρόχειρα, βρήκα ότι υπάρχουν παραπλήσια μοντέλα σε καλές τιμές και σε τρελές τιμές. Λογικά, μέσα σε διάστημα 3-4 μηνών, ίσως βρεθεί το ίδιο μοντέλο σε καλή τιμή. Α, ναι, μέχρι τώρα τίποτα στην Ευρώπη...
 
Δεν με χαλαει ακομα και αν βρεις το SL-J5 αρκει να ειναι σε πολυ καλη και λειτουργικη κατασταση.

Εννοειται πως θα σου πληρωσω το 100% (αυτα με τους τονους και τα win να τα ξεχασεις !!)
 
Pooky είπε:
Sanyo 5350, betamax με την κασσέτα από πάνω.
Αν γίνει service και αλλαχτούν οι ιμάντες λειτουργεί ακόμα.

Βρίσκεται τυλιγμένο στο υπόγειο οπότε αν και ποτέ ανοιχτεί θα πάρω φωτό!!!!!!!

Χειριστήριο δεν είχε ούτε καν ενσύρματο. Δεν θυμάμαι να είχε χαλάσει ποτέ.

Αθάνατα μηχανάκια, τότε που ακόμα τα ηλεκτρονικά δεν είχαν γίνει καταναλωτικά "αγαθά" μιας χρήσεως.....

Να το ανοίξεις πάραυτα και να μας το δείξεις. (αν υπάρχει ακόμα βέβαια)
 
Ξεθάψατε το thread, μένει να ξεθάψω κι εγώ το video. Φυσικά και υπάρχει. Παρέα μαζί με το δεύτερο μηχάνημα, ένα JVC VHS που είχα πάρει το 1986. Το δεύτερο λειτουργεί κανονικά, αλλά θέλει αλλαγή ένα ανταλλακτικό και δεν πάει μπρος - πίσω τη κασσέτα.

Ρώτησα αν φτιάχνεται και μου είπαν "ναι" αλλά με κόστος 100 ευρώ και δεν ξέρω αν αξίζει να τα δώσω.

27 χρόνια μηχάνημα το πρώτο και 23 το δεύτερο...... Και ακούς για φορητούς υπολογιστές με 3 χρόνια extended εγγύηση σήμερα και σου έρχεται να κλαις από τα γέλια........
 
Εδώ ποζάρει για φωτογράφηση το δικό μου πρώτο βίντεο :) Το μηχάνημα είναι ένα AKAI VS112, μοντέλο του 1985 η '86. Κατασκευασμένο στη Ιαπωνία ηταν το "συμπλήρωμα" της ένχρωμης τηλεόρασης που είχαμε πάρει το 1985, και η οποία δεν υπάρχει δυστηχώς πλέων. Σε αυτό το βίντεο έχουν καταγραφει ιστορικές σειρές και γεγονότα... Ειχαμέ γράψει τη επανάληψη του τελικου του 1987 ( το ίδιο το παιχνίδι όχι, γιατι ο πατέρας μου το θεωρούσε γρουσουζιά! :D ), πολλά επισόδεια του Robotech και άλλων καρτούν, ταινίες, σείρες, κλπ.. Δούλευε μέχρι το 1999 οπού τότε αντικαταστάθηκε απο ένα βίντεο philips ( το οποίο δεν του έμελε να δεί και πολύ χρήση, σύντομα παραγκώνισε τη θέση του για ένα DVD ).

Συγνώμη για τη όχι και τόσο καλή ποιότητα φωτογραφιών... κάποια στιγμη πρέπει να το αποφασίσω και να πάρω μια κανονική κάμερα :p

Το μηχάνημα απο μπροστά

[edit] dead imageshack pic [edit]

Το μηχάνημα είχε on-screen display ( μάλλον κάτι πρωτοποριακό για τη εποχή του ), και τα κουμπιά counter reset, return to 0 κλπ ρυθμίζουν το μετρητή της κασσέτας στη οθόνη.

[edit] dead imageshack pic [edit]

Ακόμη έχει πάνω του το αυτοκόλλητο που "διαφημίζει" τα χαρακτηριστικά του! Δεν γνωρίζω γιατι το αφήσαμε εκεί, άλλα τώρα ποία είναι αργά για να φύγει ;)

[edit] dead imageshack pic [edit]

Μια ματία στα ενδότερα.. Τα Βίντεο ( η VCR όπως είναι η ακριβή τους αγγλική ονομασία ) είναι εξαιρετικά πολύπλοκα μηχανήματα. Βασικά, το μηχάνημα, μέσω ενως συστήματος μοχλών και γραναζίων "τραβάει" τη ταινία απο τη κασσέτα κατα τη εισαγωγή της και τη τυλίγει γυρω απο τον κεντρικό κύλινδο ο οποίος φέρει τις ( 2 συνήθως ) κεφαλές είκονας, και τις κεφαλές ήχου και εγγραφης. Ολα αυτά γίνονται μόλις η κασσέτα εισέρχεται στο μηχάνημα, και πρέπει πάντα να γίνονται με απόλυτη ακρίβεια. Η πολυπλοκότητα αυτή είναι και ο λόγος των συχνών βλαβών των βίντεο.

[edit] dead imageshack pic [edit]

Ο κεντρικός κύλινδρος. Απο πάνω είναι η κεφαλή εγγραφής. Απο κάτω ( με συνδεδεμένα τα καλώδια στη πίσω πλευρά του ) είναι η κεφαλή ήχου. Στα μονοφονικά βίντεο ( όπως αυτό ) ο παραγώμενος ήχος είναι πολύ μέτριας ποιότητας. Στα στερεοφωνικά βίντεο, η κεφαλή ήχου είναι πάνω στο κύλινδρο, και επίσης η ποιότητα του παραγώμενου ήχου είναι πολύ ανώτερη.

[edit] dead imageshack pic [edit]

Η λεπτή γραμμούλα πού ίσα που διακρίνεται πάνω στο κύλινδρο, είναι μία απο τις 2 κεφαλές βίντεο.

[edit] dead imageshack pic [edit]

Οι γραμμές δεξιά αριστερά του κυλίνδρου είναι οι "δρόμοι" που ακολουθούν τα έμβολα που πέρνουν τη ταινία απο τη κασσέτα και τη τυλίγουν γύρω απο το κύλινδρο. Κάτω δεξιά στη εικόνα διακρίνεται ελάχιστα και ο αισθητήρας του τέλους της κασσέτας. Η δουλεία του είναι να καταλαβένει το τέλος της κασσετάς ωστέ το μηχάνημα να ρίχνει τις στροφές του και να μη "κόβει" τη ταινία.

[edit] dead imageshack pic [edit]

Το πίσω μέρος του μηχανήματος... made in Japan. Πόσες σπάνιο είναι αυτό στα σύνχρονα μηχανήματα στις μέρες μας ;)

[edit] dead imageshack pic [edit]

Αυτή ήταν η φωτογράφιση ... ώρα το μηχάνημα να γυρίσει πίσω στη αποθήκη που αναπαύεται εδώ και μια δεκαετία :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πρώτο βίντεο και τελευταιο (μιας και ζει και βασιλευει ακομά, παίζοντας τις αγορασμενες κασσετες απο τα...παλια βιντεο κλαμπ που γυρω στο 2000 βαρουσαν διαλυση) ειναι ενα jvc του 85-86 πάνω κάτω το οποιο εφερε ο πατερας μου απο εξωτερικο μιας και ναυτικος, γιατι δεν αντεχε να τρεχει η μανα μου εμενα και τον αδερφο μου στον θειο για βιντεοκασσετα (θελαμε σαν τρελλα συνεχως...βιντεο). Βεβαια μετα πλακωνανε αλλοι συγγενεις στο σπιτι για να δουν βιντεο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...Απαιτουσαν κιολας να τους νοικιασεις και το εργο...(α ρε αθανατο ελληνικο δαιμονιο)

σκυλι απίστευτο. Προσφατα μαλιστα επαιξε και zero boys του Μαστορακη...καρα ρετρο εμπειρια. ΧΑ! :)
 
Το παρον NEC DX1600G στη φωτο πανω στην εταζερα! Ερχεται σπιτι μου για να μπει σε λειτουργια μετα απο κατι λιγοτερο απο 20 χρονια...

Νεες φωτο μολις ξεβρωμισει...

(οποιος ξερει κανα φτηνο μαστορα που αλλαζει "λαστιχακια" ας στειλει PM)

image_12123.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρχες του 80 και εφτασε ενα απογευμα που ενα τεραστιο λευκο κουτι που εγραφε Mitsubishi και κατι ιαπωνεζικα στα πλαγια εκανε καταληψη στο σαλονι. Μπαμπας και θειος αρχισαν το ξεπακεταρισμα και επιασαν την τηλεοραση ο ενας απο πισω με καλωδια στο χερι και ο αλλος απο μπροστα στο sideport της ΙΤΤ να σκαλιζει διαφορα διακοπτακια, ενω η ματια μου ειχε καρφωθει στο καταμαυρο μηχανημα με τα κουμπια στα δεξια και το remote control. Ολα συνδεμενα και η ωρα της αποκαλυψης ειχε φτασει. Μια κασετα με το ονομα "Ο Βετερανος" (Missing In Action) φορτωθηκε και ειδα στα παιδικα μου ματια να σχηματιζεται ενα πανεμορφο σημα, το γνωστο της Cannon Group, και αμεσως μετα μια επιβλητικη μουσικη για να ακολουθησει η τρομερη εισαγωγη με σκηνες απο vietnam και GI's. Το test drive κρατησε περιπου οσο και η ταινια μιας και σχεδον ολη η οικογενεια ειχε παραλυσει μπρος στο τεχνολογικο επιτευγμα των Ιαπωνεζων.

Το μηχανημα που τα δημιουργησε ολα αυτα ηταν το Mitsubishi HS E51 Black Diamond Series. Θυμαμαι οτι ηταν απο τα πιο εξελιγμενα video μιας και υπηρχαν και τα φθηνιαρικα που επαιζαν μονο Play και χρειαζοσουν εξωτερικο "γυριστιρι" για να κανεις την δουλεια σου. Ο "Μητσος" (εκτος απο τις περιπου 240.000δρχ που κοστιζε) ηταν πληρως προγραμματιζομενος, ειχε εναν τομο για manual, και ειχε ενα καταπληκτικο κρυσταλλινο γαλαζοπρασινο LED display που το χαρακτηριστικο γνωρισμα που μου ειχε μεινει ηταν το LED σηματακι της κασετας με τις τελιτσες που κινιοντουσαν αργα οταν επαιζε και γρηγοροτερα σε rewind/f.forward. Μονο μια φορα αλαχθηκε ο ιμαντας καθως ξεραθηκε απο χρονια αχρηστιας (καμια 15αρια σε παροπλισμο) αλλα ακομα αποτελει τον μαγνητη και την πρωτη μουρη στο σαλονι και εννοειται οτι δουλευει υποδειγματικα.

[edit] dead pic [edit]

H εικονα ειναι η μονη που βρηκα, και επιφυλασσομαι για κανονικη φωτο οταν ξαναερθω ελλαδα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα